Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

Íme a legújabb trendek a konyhában!

magazin

Éveken át a hófehér konyhák uralták a trendeket, de végre itt az ütős váltás: a 2019-es konyha trendek semleges, visszafogott árnyalatai most élénkebbé, élettelibbé válnak, hogy ezentúl mi is vidámabban köszönthessük a reggelt az új konyhánkban!

Azt már tudjuk jól, hogy a jó konyhai burkolat praktikusan csúszásmentes, és magas kopásállósággal bír a padlón, könnyen tisztítható a falakon.

Természetesen ezzel kell kezdeni a választást, és utána jön csak a külcsín. De azután máris itt a nagy kérdés: milyen színt, mintát válasszunk? Milyenek mostanság a legmenőbb konyhák, mik a legújabb konyha trendek?

Nos, az biztos, hogy a korábbinál jóval színesebb, játékosabb lett a divat – ám azért jobbára még mindig egyfajta letisztultság uralkodik a kortárs konyhaenteriőrökben.

A folyton megújuló burkolat trendek sorában a konyhai burkolatok sem maradnak le, itt is erőteljes az innováció, nem csak a fürdőszoba enteriőrökben!

Ma már az egyszínű és anyaghatású burkolat trendek mellett egyre szélesebb a színek, és a különböző, modern, illetve klasszikus minták megjelenése, olykor keveredése is…

Szerencsére, bármely lakberendezési stílus is álljon közel hozzánk, igen széles palettáról válogathatunk a burkolatok terén is: a klasszikus falicsempe, metrócsempe, fagyálló beltéri burkolatok, mozaik kreációk mind-mind alkalmasak konyhánk falának burkolására.

Nem újdonság, hogy nemcsak a falak, hanem a padló is lehet mintás: a korábban vásárolt fehér konyhabútorunk még hibátlan, nincs szívünk lecserélni? Dobjuk fel egy ütős, mintás padlóval, néhány fekete loft hangulatú kiegészítővel – és máris kész a legújabb trend, az urbánus, városi hangulatú konyha enteriőr!

Ornamentikus és geometrikus minták, alakzatok - a padlón és a falakon is!

A fa – illetve kő felületek, struktúrák térhódítása mellett - ami az anyagokat illeti, - egyre nagyobb teret nyernek a beton, illetve a különféle cementlap burkolatok is, ahol az egyedi, ornamentikus vagy geometrikus minták akár egy színárnyalaton belül, akár egy-egy semleges színtársításban, akár élénkebb színösszeállításban mind jól érvényesülnek. Geometriai alakzatokkal határozottabb, merészebb megjelenést érhetünk el, és tapétákon, lakástextileken, éppúgy megtaláljuk ma már ezt a látványt, mint a csempe vagy padlólap kreációk modern megoldásain.

Természetes, évszakokhoz illő színek, színtársítások – játékos mintákkal

Ezek a betonlapok olykor egységes kompozíciót alkotnak a padlókkal, azok mintázatával, anyagával – például a fa hatású kerámiaparkettát is gyönyörűen kiegészítik a színes, mintás darabok.

A természetes színek és anyagok mind a visszafogottabb, mind az erőteljesebb tónusaikban éppúgy megjelennek, például a kellemes homokszín, a meleg bézsek, barnák, okkerek, vagy akár az élénk, meleg, gyönyörű őszies terrakotta árnyalatai, melyek fekete vagy fehér alapszínekkel is ragyogó kontrasztot alkotnak – így nem kell megválnunk a minimalista stílusú bútorainktól, kiegészítőinktől sem – mégis üde színt és játékosságot vihetünk életterünkbe, falainkra és padlónkra az itt látott kiváló újdonságokkal!

Kontrasztok és kéttónusú konyhák – a látványos összhatásért

A kontrasztok világa egyébként a konyhabútoroknál is éppúgy megjelenik, ahogyan itt is láthatók a természetes textúrák, ahogyan az élénk, tiszta színek is. Évek óta népszerűek a sötét tónusú konyhabútorok – ezeket világosabb csempékkel, vagy ragyogó, élénk színű padlólap, illetve csempe megoldásokkal remekül kiemelhetjük.

A mintás csempék hátteréből remekül kiragyognak a hófehér, vagy más egyszínű bútorok – érdemes kipróbálni, hiszen egyre nagyobb szerepet kapnak mostanság a kézzel készített, mázas, színes csempék

Jól mutat még nagyon, az erős, mély, drámai tónusok és tompa színek párosítása is – hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kéttónusú konyhák.

Jól látjuk tehát, hogy a konyhai burkolatok legújabb trendje is igen sokszínű, változatos – tehát, csak rajtunk múlik a döntés, miénk a választás joga:

A terrakotta csempe, a színes csempe, a mintás csempe, a fekete vagy fehér falak és padlók, de természetesen a metró csempe éppúgy divatos. Kombináljuk hát jól a látványt az általunk megálmodott bútorral – konyhánk fényhatását, elhelyezkedését és méreti adottságait figyelembe véve –, így nemcsak trendi, divatos, hanem időtálló, hosszútávon is szerethető lesz majd a látvány, a megújuló konyhai enteriőr…

A VS Fürdőszobaszalonok mind a fürdőszoba, mind a konyha felújításához remek tippekkel, termékválasztékkal és minőségi kiszolgálással járulnak hozzá, érdemes hozzánk betérni akkor is, ha ezúttal éppen a konyha kialakítása, vagy felújítása van terítéken…

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek