Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

Hygge, a dánok boldogságának titka - a fürdőszobában is!

magazin

Azt mondják, hygge-t nem lefordítani kell, hanem érezni! Ha mégis szeretnénk körülírni, akkor azt mondhatjuk, a barátságosság, a meghittség, az otthonosság mutatja meg leginkább, mi is a dánok boldogságának titka, a hygge. És pontosan ilyenkor, a zimankós, kora téli, bekuckózós, adventi időszakban pedig keresve sem találnánk jobb alkalmat, hogy a mi otthonunkat, és benne a fürdőszobát is a hygge otthonos meghittségével ruházzuk fel. Ehhez adunk most tippeket…

De mi is az a bűvös titok, amiről mindenki beszél, vagyis a Hygge? A dánok remek trükkje a boldogabb élethez. Hiába alig süt rájuk a nap, mégis évek óra Dániát tartják a föld egyik legboldogabb országának, mert úgy néz ki, ők megtalálták a boldogság kulcsát. Ez lenne a Hygge? De mit is takar ez a kifejezés pontosan? Nehéz megfogalmazni, hiszen számtalan jelentést hordoz magában, leginkább érzéseket, hangulatokat.

Legközelebb talán mégis a meghittség áll hozzá. Meghittséget, otthonos melegséget pedig szinte bármi adhat nekünk: egy finom illatos mézeskalács, egy jó puha, meleg zokni, egy gyertyafényes közös vacsora a szeretteinkkel, vagy akár egy kis én-idő, melyet egy meghitt, pihentető, gyertyafényes forró fürdő során is átélhetünk.

A meghittség művészete, az élet egyszerű örömeinek élvezete, és egész egyszerűen megfogalmazva a testi-lelki harmónia, jóllét, melyet mindannyian keresünk.

De hogyan is jön ide a fürdőszoba?

A fürdőszoba ma már rég nem az a hely, amely csupán kiszolgálóhelyiségként, afféle funkcionális térként működik, hanem nagyon is az otthonunk szerves része. Az én-idő, a pihenés, a meghitt feltöltődés pedig mindenkinek jár, és szükséges is.

Mi kell ahhoz, hogy a fürdőszoba meghitt, otthonosságot sugárzó legyen?

A meleg színek, a fények, és a nemes, minőségi anyagok elengedhetetlenek.

Amikor egy életteret kialakítunk, mindig a legnagyobb felülettel érdemes kezdeni, hiszen ezek lesznek a legelsők, amiket a helyiségbe belépve megpillantunk, egy fürdőszoba esetén ezek a falak, illetve a padló. Vagyis, a csempe, a járólapok, és egyáltalán a falak színe, anyaghatása lesz igazán meghatározó.

Nem véletlen, hogy a fa hatású járólapok, melyeket ma már csempeként is alkalmazhatunk a falakon – oly divatosak, mindenféle formában, kialakításban szebbnél szebb kollekciókat találhatunk belőlük, melyekkel meghitt, otthonos melegséget kaphat a fürdőszoba.

Arra azonban ügyeljünk, hogy ne az egész falat, hanem inkább a padlót, és egy-egy kiemelt falsíkot burkoljuk a fa árnyalataival, nehogy túl sötétté váljon az összhatás. A finom fa erezetek mellé kiválóan illik a szintén nagyon divatos krémszínű, matt csempe, melyet számtalan méretű lapok formájában betervezhetünk a térbe, és természetes, lágy esésű anyagokkal, lakástextilekkel is kiegészíthetjük. Elvégre ki mondta, hogy nem lehet szépen leomló függöny, pihe-puha, klasszikus szőnyeg a fürdőszoba helyiségben?

Ezeket a színeket, anyagokat és anyaghatásokat persze meghitt, meleg hatású fényekkel, gyertyákkal, mécsesekkel, vagy kisebb hangulatfényekkel is kiegészíthetjük, még inkább fokozva a meleg hangulatú összhatást.

Ha van elég terünk, akkor nem árt, ha a fürdőszoba is jócskán kap belőle!

A tágas térben pedig nyugodtan elhelyezhetünk akár kisebb-nagyobb ülőbútorokat, ahol leülhetünk megpihenni, vagy amíg társunk a kádban fürdőzik, mi leülünk mellé társaságnak, ha kedveljük és igényeljük az ilyen fajta együttlétet. Persze, ha elég tágas a kád vagy a zuhanyzó, akkor egy romantikus fürdőzés is meghitté teheti az esténket, akár kettesben, akár egyedül szeretünk töltődni inkább.

A színek és fények mellett pedig a formák is nagyon fontosak…

A minimál stílus szögletességét, egyenes éleit egyre inkább felváltják az ívelt, öblös megoldások. De ha szeretjük a szögletességet, akkor válasszunk biztonságosabb, lekerekített élekkel kialakított mosdókat illetve kádat – ezeket akár gyönyörű, egységes, egymással harmóniában lévő fürdőszoba-koncepciók formájában is beszerezhetjük.

Az abszolút szögletes, egyenes megoldásokat pedig ellensúlyozhatjuk a térben kerek formákkal és lágy színekkel. Egy kerek tükör a mosdó fölött, egy-két kereklevelű zöld növény igazán jót tesz egy modern, minimál térnek is – a Feng Shui hívei szerint még a gazdagságot is bevonzhatjuk vele életünkbe.

Ön is szívesen terveztetne otthonába egy szép, meghitt, otthonos melegséget sugárzó fürdőszoba enteriőrt? Akkor látogasson el hozzánk: a VS Fürdőszobaszalonok üzleteiben számtalan gyönyörű újdonsággal várjuk Önt és kedves családját!

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek