Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

Exkluzív stílus-mix igényeseknek

magazin

A skandináv stílus világos színeit, egyszerű, kissé rusztikus megjelenésű bútorait már jól ismerjük, ám mi lenne, ha most mixelnénk egy kicsit? A skandináv belsőépítészet remekül összehangolható a Távol kelet finom, letisztult, meleg eleganciájával, a Japán stílussal, mely a formák, anyagok egyensúlyát, a finom árnyalatok egyszerű szépségében rejlő harmóniáját hozza be otthonunkba…

(Fotó: Porcelanosa)

Izgalmas utazást tehetünk Japánból Skandináviába, a Porcelanosa szépségeivel, ahol a kerámiából készült „fa” elemek, vagy a cement ihlette padlóburkolatok által egy igazi kozmopolita életstílust hozhatunk be mindennapjainkba.

(Fotó: Porcelanosa /Japandi, Caprin Stone)

A fentebb említett két stílus közötti kapocs a minimalizmus, hiszen mindkettőben a letisztult színek, egyszerű formák dominanciáját fedezhetjük fel, azzal a különbséggel, hogy míg a skandináv hűvös árnyalatokkal, addig a japán meleg tónusokkal operál, a kényelem és a finom anyaghasználat kerül előtérbe.

A Porcelanosa csoport, e két trendet előtérbe helyezve, az alábbi új belsőépítészeti ötleteket, burkolat - és egyéb anyagmegoldásokat ajánlja számunkra:

 

1. Természetes fa és a kerámia ötvözése

Jól ismerjük már ezt a vonalat, ezt a látványt, mégsem tudjuk megunni! A fa melegsége és időtlensége, és megannyi árnyalatra való képessége jól kombinálható a világos színű, alacsonyabb bútorokkal, a zöld szobanövényekkel, papírlámpákkal és bambusz kiegészítőkkel.

Ezek mind olyan elemek, melyek jól illenek a Porcelanosa Lexigon kerámia csempe világához, melynek színeit a diófa és a gesztenye ihlették, és háromféle árnyalatban is választhatjuk.

(Fotó: Porcelanosa /Lexigon )

A természetesség az egyik legfőbb jellemző ennél a stílusnál, s ez határozza meg az L’ Antic Colonial Helvetica vonalát is, melynek AC5 minősége még ellenállóbbá, még tartósabbá teszi a terméket, akár folyamatos használat és kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is.

(Fotó: Porcelanosa / L’ Antic Colonial, Helvetica, AC5)

De érdemes még itt megemlítenünk a Starwood kollekció 26 színében pompázó szépségeket is, melyeknek jól ismert sorozatai – a Vancouver, a Namíbia, a Minnesota, Tanzánia, Nebraska és Nairobi – szintén rámutatnak az anyag egyszerű szépségére és fényére.

2. A tökéletlenség tökéletessége – avagy, az anyagok és textúrák bűvöletében

A Japandi, azaz, a japán stílus filozófiája a természetes tökéletlenséget láttatja tökéletesnek, hibátlannak. A finom anyagokat egzotikus szövet, kő, tapéta és kerámia kombinációival ötvözi. Ez utóbbira tökéletes példa a Porcelanosa Capri Lineal kollekció, ahol egy egészen finom, finomított, egyszeri égetésű lapot (fali csempét) láthatunk, textilszerű felülettel.

(Fotó: Porcelanosa /Capri Linear)

A mutatós, finom modelleket három szép, minimál árnyalatban tervezhetjük be otthonunkba: a csont, kő és a palaszürke.

(Fotó: Porcelanosa /Capri Linear)

A tökéletes tökéletlenségre egy másik igazán remek példa a Venis Velvet sorozatának textil hatású, az előbbihez hasonló felületképzésű modellje – ám ez utóbbit már a bambusz könnyedsége ihlette. Ezzel az anyaggal a terek semlegességét segíthetjük elő, köszönhetően az antracit és a fehér árnyalatoknak.

(Fotó: Porcelanos /Venis Velvet)

​3. Friss tónusok, és a kézimunka csodája

A japán és az északi stílus közös összekapcsolásából azt láthatjuk, hogy a fehér, a bézs, és a kék tónusok jól összehozhatók a legsötétebb, drámai színű bútorokkal. Ezzel a megközelítéssel máris elérkeztünk a Zen fürdőszoba terek létrehozásához, amely a dekoráción, a berendezési elemeken keresztül teljesedik ki.

(Fotó: Porcelanosa / Urbatec X-TONE Oxo)

Ilyen megközelítést láthatunk a Noken fürdőszobái esetében, az Essence-C Compact falra szerelhető higiéniai eszközein (képünkön), illetve az Urbatec X-TONE Oxo sorozatának konyhai munkalapjai esetében, melyeken sem a víz, se a karcolások, sem pedig a kopogás nem hagynak nyomot.

Az EstudiHAC által a Krion számára tervezett Aro fürdőszobai kollekció minimalizmusával szintén érinti a Zen világát, mely a Japandi, azaz a japán stílus jegyeit hordozza.

(Fotó: Porcelanosa /Krion, Aro – designed by EstudiHAC)

Ám létezik a stílusnak egy másik jellemzője is, mégpedig az, amikor szilárd anyagokból, egyszerű, sima árnyalatokból hozzák létre a teret. Ennek egyértelműen jó példája a Gamadecor 7.30 Roble Negron konyhája, ahol a főzőlapokat az XTONE Liem Grey Silk munkalapjára ültették rá.

(Fotó: Porcelanosa / XTONE Liem Grey Silk)

Egyszerű és nagyszerű tehát a kapcsolat Japán és Skandinávia között, melyet mi magunk is könnyedén megteremthetünk, nemes egyszerűséggel, finom bájjal, magasfokú igényességgel.

Bízunk benne, hogy ismét sikerült újabb inspirációkat adnunk, ám ha mindez nem lett volna elég, és még többet szeretne látni, tapintani – akkor várjuk szeretettel a VS Fürdőszobaszalonok üzleteiben!

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek