Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

Csempe trendek a javából – élőben, kézzelfoghatóan, berendezési ötletekkel

magazin
3D hatás, drámai falszínek, faerezet minták némi csavarral, azték minták, vagy a nemes kövek elképesztően élethű utánzatai? Jól látja: ezek mindegyike egytől egyig divat, és népszerűségük a megkapó látványon túl, időtlen jellegükben rejlik. Persze, tudjuk jól: katalógusból nem könnyű választani, ezért élőben is bemutatjuk Önöknek!

A VS Fürdőszoba szalonok jóvoltából, a Construma kiállításon az alábbi cikk-összeállításban szereplő gyönyörű csempekollekciókat megfelelő környezetben, hozzá illő fürdőszobatermékekkel és kiegészítőkkel, a tehetséges lakberendezők által megtervezett enteriőr boxokban mutatunk be – hogy Önnek még könnyebb legyen a választás…

Neves gyártók, különleges és közkedvelt csempekollekciók, és persze, a hozzájuk illő innovatív kádak, zuhanyzók, szaniterek, fürdőszoba polcok, tárolók, és tükrök… megannyi szépség, méghozzá élőben is bemutatva, közel egy teljes héten át a 2019-es Construma kiállításon!

A praktikus fürdőszoba berendezéseket egy bizonyos téma köré csoportosítva a múltkori bejegyzésünkben vettük górcső alá – ezúttal pedig a csempéké, padlólapoké a főszerep!

Különlegességeket mutatunk be Önöknek, melyek nemcsak hogy a legújabb, legdivatosabb modellek – de sokoldalúan betervezhetők nem csupán a fürdőszoba – hanem a ház bármely enteriőrjébe: otthonunk, szalonunk, üzlethelyiségünk bármely élettere egységes, időtálló stílust kap általuk. Nézzük, miket láthatunk ezúttal a standon, a gyönyörűen kialakított boxokban!

  1. Argenta – Flodsten – ha szeretjük az élő kövek, a trendi betonhatás látványát

Kezdjük hát stílusosan az A betűnél, és ha A betű, és csempe – akkor mi más jöhetne szóba, mint a kiváló minőségű észak-olasz porcelán csempe gyártó, az Argenta mesés kollekciói!

Számos különböző stílusban és méretben láthatunk tőlük szebbnél szebb modelleket, ezúttal most mégis a Flodsten és a Kalksten sorozataira esett a választásunk.

A Flodsten Night, Kalksten Night, Kalksten Earth, Kalksten Artic, valamint Kalksten Earth fantázianevekre hallgató modellek egytől egyig időtlen, gyönyörű kövek és izgalmas betonhatás keverékével – egyfajta szürke árnyalatos terazzo megjelenítéssel - teszik modernné, egyedivé és ugyanakkor sokoldalúvá élettereinket.

A Flodsten – sorozat egy olyan porcelán csempe, amelyet az észak-olaszországi gyár egy természetes kőből (Ceppo di Gré) vett alapul s e kőnek látványa adta az inspirációt. 

A formátumok széles választékának köszönhetően a sorozat bármely enteriőrhöz, élettérhez kiválóan hozzá igazítható, az urbánus, a loft vagy a minimál stílus jegyei szerint.

Kalksten kollekciójával pedig ötvözi ezt a szép sorozatot a gyártó, melyet „Velfert-koncepciónak” is neveznek: vagyis, mind a padló-, mind pedig a falburkoló projektekhez egyaránt alkalmazható. 

Mindkét anyag kombinációja jól illik mind a külső, mind a belső terek egyedülálló koncepcióihoz, köszönhetően a sokféle formátumnak és finishnek, beleértve többek között a csúszásgátló felületeket is.

  1. Marazzi – betonművészet magas szinten és színekben pompázó „gyémántok”

Igazi művész-beton és márványhatású kövek kaptak helyet a Marazzi csempék egyik legújabb, nemes kollekciójában. Művészetükkel naprakészen tartják a velencei Seminato padló stílus hagyományait, ötvözve azt a legújabb belsőépítészeti trendekkel. 

S hogy ez mit is jelent pontosan? Hasonló elven működik, mint a terazzo jellegű burkolatok, csak itt nem a márvány egyes darabkáit, hanem a lehulló beton részecskéket, darabokat keverik bele az anyagba. A különböző méretű betonforgácsok, kődarabkák vagy márványbevonatok – melyek a betonba kerülnek az anyag gyártása során - jól látható árnyalati különbségeket, egyedi mintázatokat, textúrát hoznak létre az adott beton jellegének megfelelően, méghozzá egész természetes hatással.

Ez az innovatív, egyedi Marazzi-féle művészet ráadásul 5 különböző beton anyag tónusában készül: a szürke, a fehér, a zöld vagy a sár tónusok valamennyi változatában megtalálhatjuk – sőt, betervezhetjük akár a különböző színeket a klasszikus pepitában lerakva is!

Az Art Grey Retticicado névre hallgató szépségeket 120x120 cm-től kezdődően számos, különböző méretben kérhetjük, és felületét illetően is több változat állhat majd a rendelkezésünkre. A természetes és fényes, a 20 mm vastag, lapok ideálisak mind a modern, urbánus stílusú otthonokba, de a korszerű kereskedelmi projektek építészeti és belsőépítészeti megoldásokhoz egyaránt jól illeszkednek, kül- és beltéri felhasználásra egyaránt.

A Marazzi Eclettica sorozatában a 3D gyémánt felületű lapok is megérnek azonban egy misét, de egy dekoratív falat az enteriőrben mindenképp!

A gyémánt csiszolását utánzó csempe különlegességek izgalmas trendszínekben, 40x120 cm –es kerámiából készült lapok, a 3D hatású csempe és a modern, drámai életterek kedvelőinek lehetnek majd a kedvencei.

  1. Porcelanosa – új, kiemelkedő látványt és minőséget nyújtó termékcsaládok

Porcelanosa - Taco Oxford Natural

A Porcelanosa spanyol csempegyár sikerének a magas minőség, és persze az egyedi, gyönyörű termékdizájn. Termékeiket bátran ajánljuk azoknak, akik valami egészen újszerűt, egyedit szeretnének látni.

A gyönyörű, fahatású padlólapjaikat, kerámia csempéiket már jól ismerjük, ám ezúttal a 3D hatás és a fa textúrák egészen egyedi kombinációját láthatjuk viszont a Taco Oxford Natural fali csempéken, melyek már-már egy iparművészeti alkotással felérnek falainkon.

Porcelanosa – Liston Madeira

Ha pedig egyaránt kedveljük a 3D jellegű falburkolatokat, de eközben csíkozással falaink szélességét, vagy magasságát is szeretnénk megnövelni – legalábbis optikailag – akkor a 3D hatású, vízszintesen csíkozott, illetve barázdált Liston Madeira elnevezésű kollekciója többszörösen kitűnő választás lesz. E szépséggel nagyon egyedi, saját igényeinkre szabott tereket terveztünk – és nem csak a fürdőszoba enteriőrben!

Porcelanosa – Travertino Medici

A travertin egy kalcium-karbonátból képződő kő, melynek felülete apró lyukakkal „csipkézett”. Gyakorta találkozhatunk vele, főleg épületek külső borításaként már igen régóta: az ókori római idők óta ezt az anyagot kifejezetten építésre használták.

Ezt a páratlan, kortalan anyagot idézte meg a Porcelanosa a Travertino Medici névre hallgató gyönyörű, időtlen termékcsaládjával, melyet bátran alkalmazhatunk a kifejezetten modern életterek burkolására, hiszen a megfelelő elrendezésben, a hozzá gondosan megválogatott berendezési elemekkel és kiegészítőkkel még legragyogóbb high-tech fürdőszobában is otthonra talál.

A kiállítás gyönyörűen berendezett, inspiratív fürdőszoba enteriőröket megelevenítő boxai még az itt bemutatott, egyedülálló csempe kollekciókon túl is számos kiváló ötletet, terméktippet vonultatnak fel, melyeket a VS Fürdőszoba szalonok jóvoltából Önök is élőben, kézzelfoghatóan láthatnak, tapinthatnak, fotózhatnak a további ötletekért, inspirációkat gyűjtve - ha ellátogatnak a Construma G-pavilon 303 A standjához!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:  

5 ragyogásfokozó tipp az elegáns, sötét tónusú életterekbe 

Kerüljük el a burkolás során felmerülő hibákat! 

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek