Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

A természet páratlan ereje immár otthonunkban is!

magazin

Egy-egy új trend megjelenését trendkutató ügynökségek szocio-kulturális kutatásai előzik meg. Nem véletlen, hogy a mai, elvárosiasodott életmódunk következményeként egyre inkább a természet közelségére vágyunk. Ösztönösen keressük azokat a helyeket, ahová el tudunk vonulni, ahol fel tudunk töltődni. A természetben való feltöltődés az egyik kiváló lehetőség a világ zaja elől való belső elvonulásra, csendre. A természet trendje tehát nem véletlenül egy ütős, erőteljes trend napjainkban. Nézzük, milyen újításokat hozott számunkra a 2019-20-as évek trendje, a természet és a világban zajló változásokra, igényekre válaszul!  

A trendek igen sokszínűek, évről évre legalább 4-5 féle trendet sorakoztatnak fel a trendügynökségek. A „természet trendje” azonban mindig köztük van, ám mindig valamiképpen megújulva, más és más arcát mutatva jelenik meg számunkra.

Míg korábban a természet színeit, később egyre fejlettebb anyaghatásait érezhettük, mint újdonság, ezúttal a természet trendje az ember és a természet eggyé válását mutatja be. Hiszen ahhoz, hogy teljesen el tudjunk vonulni a világ elől, teljesen ki tudjunk kapcsolni, el kell vesznünk a természetben, szinte eggyé kell olvadnunk vele. Együtt élni, együtt rezegni a természettel pedig csak úgy tudunk, ha előtte lecsendesítjük elménket. Ebben a természet erői – a nap, a szél, a víz energiája – mind a segítségünkre lesznek. Ehhez azonban magas minőségű anyagokra lesz szükségünk, melyek olyan technikai tudással bírnak, melyek révén olyan szuperképességekre tesznek szert, hogy bennük mi magunk is szinte eggyé válhatunk a természettel, bárminemű kényelmetlenség nélkül. A természettel való együttéléshez ugyanis olyan öltözetre, búvóhelyre, építményekre - vagyis olyan anyagokra lesz szükségünk, mely kibír minden időjárási viszontagságot.

Textilek esetében ilyenek a különböző nanotechnológiák, a hő – és vízálló, légáteresztő, UV-fénysugárzással szemben ellenálló anyagok. Ezek többnyire nem látványos anyagok, nem a színekről, a mutatós formai megoldásokról, hanem az egyedi nanotechnológiai tulajdonságokról szólnak. Ez a trend tehát leginkább a funkcionális anyagok trendje most. Az olyan anyagoké, melyek bárhol megállják a helyüket, erősek, strapabírók, szinte minden viszontagságnak ellenállnak. Az pedig, hogy még szépek is – már csak hab a tortán…

Textíliák között, de a hideg-meleg burkoló anyagok között is éppúgy, egyre komolyabb igény az ellenálló képesség, illetve az a tulajdonság, hogy az anyag bárhol, bármilyen körülmények között megállja a helyét. Az elmúlt évek kerámiaparkettáival egyre tökéletesebb fa hatást tudtak már megjeleníteni a gyártók, mára pedig még ennél is komolyabb igényeknek akarnak megfelelni.

A funkcionális anyagok – így a csempeburkolatok is - ezúttal szinte bármilyen funkcióhoz rendelve helytállnak, legyen az a kopásállóság, a csúszásmentesség, a tartósság, a vízállóság, az UV-védelem, és a pillekönnyű tömeg.

Ma már az egész otthonunkat, sőt akár a komplett belső és külső tereket, homlokzatot is burkolhatjuk ugyanazzal a szuperképességeket birtokló anyaggal.

Hidegburkolatok között ennek remek megtestesítője a Porcelanosa Urbatek XLight Nylo Black, mely egy exkluzív fekete kőlap, mely minden felületen alkalmazható!

A fekete márvány ugyanakkor még bámulatosan szép is: kifinomult eleganciát hoz valamennyi enteriőrbe. Leheletvékony, arany árnyalatú erezetével és tükörfényes felületével igazán elragadó, fényűző látványt nyújt a Nylo Black ultravékony, ultrakönnyű és ultranagy méretű kőlapja.

Az XLight sorozat tagjaként a burkolatcsalád valamennyi, kiemelkedő szuperképességével rendelkezik. A 120 x 120 és 120 x 250 cm-es óriáslapok pedig mindössze 6 mm vastagok, és csupán 8 kg a súlyuk. További különleges adottságuk még a rendkívüli rugalmasságuk, melynek köszönhetően könnyen szállíthatók és könnyen felhelyezhetők, akár homlokzatra, vagy a korábbi csempe leverése nélkül bármilyen csempe burkolással ellátott felületre, fürdőszoba, konyha vagy éppen nappali enteriőrbe, még akkor is, ha a fal adott esetben kicsi teherbírással rendelkezik.

Ha pedig látványában ennél lágyabbra, természetesebbre, színeiben is világos, időtlen összhatásúra vágyunk, de mindenképpen olyan anyagra, mely bárhol felhasználható, karakteres látványt nyújt az egész házban akkor a Porcelanosa Prada burkolat családra érdemes vetnünk egy pillantást.

Ez a páratlan újdonsága a természetes kövek megnyugtató erejét hozza be a belső tereinkbe, miközben lágy, meleg színekkel, harmóniával vesz körül bennünket.

Egyedi tereket a Mombasa, Mosaico és Spiga névre hallgató dekorburkolataival érhetünk el, melyek mélységet és különleges karaktert adnak az enteriőrnek.

Ami miatt még különösen közkedvelt lehet, az csekély súlya, és számtalan féle mérete, melynek köszönhetően bármely fal, helyiség burkolására alkalmas. Sőt, nem csupán beltérre, de kültérre is felhasználhatjuk, a fürdőszoba, konyha, nappali terein át egészen a teraszunkig.

Ám, ha a fa hatású, meleg, meghitt hangulatú terek szerelmesei vagyunk, miközben szeretnénk lépést tartani a korral, mind a hatalmas méret, mind a csekély súly és a könnyű felhasználhatóság tekintetében, akkor a Porcelanosa számos gyönyörű kollekciója mellett érdemes megismerkednünk a Meissen Keramik márka legújabb, Grand Wood kollekciójával, mellyel a meghitt otthon a kifejezetten nagy méretű, élethű fa mintázatú lapokkal garantált.

A Grand Wood kollekció három családjának mindegyike a fapalló hagyományos arányait őrzi: 20 x 120 cm, 20 x 180 cm-es méretekben, és családonként 5-5 meleg, harmonikus színárnyalatban választhatjuk, akár a fürdőszoba, a konyha, az étkező, a nappali vagy éppen a teraszunk burkolására – tehát kül- és beltérre egyaránt – ha a fa valódi mintázatát, egyediségét kívánjuk megjeleníteni.

Akár finomabb erezetben, visszafogottabb megjelenésben, akár egy rusztikusabb, hangsúlyosabb – gyűrűkkel, bütykökkel bemutatott, igazán természetes fa hatásra törekszünk –, a Grand Wood kollekció minden térben látványos, otthonos harmóniával ajándékoz meg bennünket!

Rövid összeállításunkba most ennyi fért bele, ám számos különleges újdonsággal készültünk még, melyeket felfedezhet Ön is a VS Fürdőszobaszalonok üzleteinek kínálatában! Várjuk szeretettel és szakértelemmel!

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek