Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

5 tipp a kortárs, tudatos és trendi fürdőszoba berendezéséhez

magazin
Mi ma a trend a fürdőben? A minőségi anyagok, és a kortárs kialakítás mellett a dizájn is jellemző elvárás ma már a fürdőszobában. Noha a legfőbb elv az egyediség, a személyre szabhatóság – néhány trendet akkor is érdemes figyelembe vennünk, ha éppen fürdőszoba felújítás vagy kialakítás előtt állunk…

 A burkolatok között is számtalan újdonsággal kerülünk szembe évről-évre, és óriási a választék. Újra divat lett a színes fürdőszoba, ugyanakkor divatban maradt a hófehér fürdő tér, miközben nagy divat a szürke valamennyi árnyalata is - ahogyan évek óta reneszánszát éli a metrócsempe, és a gyönyörű fahatású kerámia parketta is.  Ezekkel mind-mind gyönyörű lehet a fürdőszoba enteriőr, és ha már a burkolást megterveztettük, be is szereztük a csempéket, padlólapokat, nem árt elgondolkodni a fürdőszoba berendezésén sem. De mi kerüljön ma egy igazán trendi, kortárs, városi fürdőszobába? Ehhez adunk most néhány tippet – figyelembe véve a praktikum mellett a legújabb trendeket is!

​1. Légiesség, időtálló dizájn

Akár kicsi, akár tágasabb a rendelkezésünkre álló fürdőszoba, a légies hatást világos burkolatokkal, sok fénnyel, és leginkább puritán, letisztult berendezési elemekkel teremthetjük meg, melyek a tökéletes rendezettség látszatát adják meg a térben. Ilyenek lehetnek a beépített WC tartályok, a zárt polcok és tükrös megoldások, a térben álló kádak, valamint a zsanérok és tálca nélküli, belépős, ún. „walk in”- típusú zuhanykabin megoldások, melyek látni engedik a teljes csempe szépségét, nem takarják el azt, így a tér még tágasabbnak, szellősebbnek hat.

​2. Mi van a pult alatt?

Érdemes a mosdó pultok alá is bepillantani, sőt mi több, remek tárolóhely-megoldásként gondolni e területre. Szerencsére számos szaniter illetve fürdőszobabútor gyártó kínál gyönyörű, kiváltképp nagyon praktikus megoldásokat a mosdó alatti tároláshoz. A Ravak kínálatának mosdó alatti szekrényei pl. vízállóak, jól pakolható, nagy tároló felületekkel rendelkeznek. A képünkön is látható SUD fürdőszobai szekrény dizájnbútorként is megállja a helyét: lekerekített sarkaival, elegáns alumínium fogantyúival, és tökéletesen lapra simuló fiókjaival egyedülálló ékessége lehet a fürdőszoba enteriőrnek!

​3. Térérzet növelése kisebb méretű berendezési tárgyakkal

Ne gondoljuk azt, hogy csak a tágas, már-már nappali méretű fürdőszoba képes megadni számunkra a tágas, légies élményt! Ha ugyanis okosan választjuk meg a szanitereket, és a fürdőszoba berendezését, akkor egy kisebb méretű fürdőben is elérhető a tágasság élménye!

Szerencsére a legtöbb gyártó kínálatában megtalálhatjuk a nagyobb méretű szaniterek kisebb fürdőszobákra optimalizált változatait. A minimalista vonalvezetés pedig még inkább kedvez a tágasabb térérzetnek. Érdemes a színekre, a kontraszthatásokra is ügyelni a termékek kiválasztásánál. 

​4. Különleges csaptelepek

Egyre többfajta stílushoz, hangulathoz találunk ma már csaptelepeket, érdemes tehát alaposabban szétnézni a fürdőszobaszalonok kínálatában. 2019-ben már piacra kerültek a led világítással ellátott, illetve az egészen egyedi, speciális, nyitott kifolyócsővel kialakított darabok.

A matt fekete persze továbbra is hódít, urbánus illetve loft stílusú fürdőszoba enteriőrök szinte kötelező kellékeként, ám ha ilyet választunk, akkor jó, ha tudjuk, hogy ezek tisztán tartása a szokottnál kicsit kényesebb, körültekintőbb ápolást igényel. Jó ötlet a beépített vízlágyító berendezés beszereltetése, mellyel csapjainkat, de a csempe felületét is megóvhatjuk a kellemetlen vízkőlerakódástól.

​5. Fenntarthatóság a mindennapok során

Dizájn kádak ide vagy oda – egyre többen választunk ma már zuhanykabint. Nem csupán a hely optimalizálása miatt, hanem a víztakarékosság és a praktikum okán. Ha mi is így döntünk, akkor érdemes az új fürdő kialakításához a zuhanyzóba egy jó minőségű zuhanypanelt, és hozzá illő csapokat beszereznünk – ám a választás előtt azt is nézzük meg, ezek mennyire víztakarékosak. Ha komolyan gondolunk a környezetünkre, és a hosszú távú megtakarítás, tudatos érvek, gazdaságosság is cél, akkor gondoljuk végig a napelemes megoldások előnyeit, nézzük meg, hogy ezt milyen mértékben tudnánk kihasználni, ahogyan annak is érdemes utánajárnunk, hogy milyen vízkezelési technológiák állnak ma rendelkezésünkre, mellyel tartósabbá tehetjük fürdőszobai berendezéseink élettartamát, miközben csökkenhet az ökológiai lábnyomunk is!

Ön is szeretne trendi, kortárs, mégis egyedi stílusú fürdőszobát? Akkor jó helyen jár: A VS Fürdőszoba Szalonok a gyönyörű csempe kollekciók, fürdőszoba berendezések mellett még 3D Látványtervezési szolgáltatással, és személyre szabott szaktanácsadással is várják Önöket!

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek