Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

5 tipp a jó tervezéshez, ha túl kicsi a fürdőszoba!

magazin

Kicsi a hely a fürdőszobában? Semmi baj, jöhetnek a nagy ötletek! Egy csipetnyi kreativitással és szakértő segítséggel álomszép, de praktikus fürdőszobát tervezhetünk akkor is, ha kicsi az alapterület. Máris mutatunk pár trükköt, hogyan lehet a teret növelni varázspálca nélkül!

A kevés hely mindenképpen problémás a fürdőszoba esetében, hiszen nagyon sok mindent szeretnénk elpakolni, lehetőleg minél csinosabban. Sőt, talán már megtaláltuk az ideális mosdót, de sajnos nem fér be… Ne keseredjünk el, tervezzünk okosan!

​1. Legfőbb kulcsszó: az ergonómia

Nagyon fontos a szaniterek és fürdőszobabútorok jó elhelyezése. Például, ha hosszúkás az alapterületünk érdemes a kádat, vagy zuhanytálcát a legrövidebb falon elhelyezni. A sarkokat pedig semmiképp se hagyjuk kihasználatlanul! Egy sarokkád vagy mosdó beépítésével sok hasznos területet spórolhatunk. Ha szűk a hely, válasszuk inkább a gömbölyded, lekerekített formákat a szögletes helyett. Amellett, hogy így elkerüljük a fájdalmas ütközést a hegyes felületekkel, a gömbölyű formák otthonos, meghitt hangulatot teremtenek az apró helységben.

​2. Gondoljuk át a helyiség berendezését okosan!

Lényeges kérdés, hogy kád vagy zuhanykabin legyen, hiszen ha kevés a hely, nem fér el mindkettő. Nagyon modern, helytakarékos megoldás az újdonságok szerelemeseinek, hogy a zuhanyzót egy egyszerű üvegfallal alakítjuk ki, elhagyva a kádat és a zuhanytálcát. Ám ha valaki nem tud választani a kád és a zuhany között, a legjobb, ha kombinálja őket! Két megoldást is tudunk erre: egyszerű keret nélküli üveglapból készíthetünk kádparavánt, vagy beszerezhetünk a káddal egybeépített zuhanyfülke elemet is.

​3. Milyen legyen a fürdőszobabútor?

Nos, szuper megoldás, ha falra szerelhető, lebegő bútorokat választunk. Ha lehet, kerüljük a zárt szekrényeket, mert összenyomják a teret, inkább legyen több nyitott polc. A bútorok és a szaniterek is legyenek inkább kisméretűek. Ha a mosdót egyedi beépített bútorral kombináljuk, maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésünkre álló teret. Gyönyörűek és praktikusak a falba süllyesztett polcok. A falon és a zuhanyfülkében is kialakíthatunk extra pakolófelületeket a fali kamrák segítségével.

4. Hívjuk segítségül a színeket és mintákat, ha nagyobbnak szeretnénk láttatni a teret!

A fehér és világos színek a barátaink, ha pici a fürdőszobánk. A klasszikus fehér sem unalmas, ha gyönyörű dekor csempékkel, vagy csillámló mozaikokkal dobjuk fel. A natúr, természetes fa vagy fa hatású felületek és textúrák is remekül harmonizálnak a fehér színnel.

Az élénk színek hiányában játszhatunk a burkolatok mintázatával is. A padlólap és a csempe nem kell, hogy kicsi legyen! Ha nagyméretű burkolólapokat választunk keskeny fugázással, szinte egybefüggő felületet kapunk, ami optikailag nagyítja a teret. A fugázó színe lehetőség szerint azonos legyen a burkolat árnyalatával, így lesz tökéletes az összhatás.

5. Tükrökből, átlátszó üveg felületekből pedig sosem elég...

A fényvisszaverő, csillogó felületek tágasabbnak, szellősebbnek láttatják csöppnyi fürdőszobánkat. Természetesen a lámpákkal sem kell spórolni! Legjobb, ha megvilágítunk minden sarkot és zugot, a helyi fényforrásokat mennyezeti lámpákkal kombinálva. Beszerezhetünk már beépített világítással rendelkező fürdőszobatükröt is, ezzel szintén spórolhatunk egy kis helyet.

Nagyon hasznos segítség a 3D látványtervezés! Ergonómiai szempontból is előnyös, ha előre tudjuk, hogyan fér majd el a kiválasztott kád, vagy merre nyílhat az ajtó. Léteznek ma már olyan fürdőszoba-koncepciók, melyeket a gyártók kifejezetten a kis terű fürdőszobák tulajdonosai számára találtak ki!

Bízunk benne, hogy rövid összeállításunk segített elindulni, hogyan tervezze meg optimálisan a fürdőszobát! Természetesen számos egyéb ötletet, és hozzá kiváló termékeket talál nálunk élőben is, ha ellátogat a VS Fürdőszobaszalonok üzleteibe! Várjuk szeretettel és szakértelemmel!

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek