Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom

5 kreatív ötlet a vidám, mégis letisztult enteriőrhöz!

magazin

A szabályos alakzatok ismétlődésén alapuló geometrikus minták izgalmas látványvilágát remekül betervezhetjük modern, sőt elegáns terekbe is. Összeállításunkban néhány közkedvelt stíluson keresztül mutatunk be néhány ízléses példát.

(Fotó: Rako Up)

Lehet kicsi, vagy nagy, rombusz, háromszög, vagy hatszög - a geometrikus minták szinte teljességgel átvették a hatalmat, már-már elnyomva az ornamentrikus, növényi – és virágmotívumokat. Maguk mellé állították szinte az összes stílus képviselőit: a romantikus, klasszikus, időtlen és minimál életterek kedvelői mind megtalálhatják kedvenceiket a legújabb geometrikus minták között.

(Fotó: Mutina /Numi (Konstantin Grcic tervezőivel együttműködve)

A szabályos minták bőséges ismétlődésével izgalmas kontrasztokat, látványos megoldásokat érhetünk el – legyen az egy szép lakástextil, egy izgalmas tapétaminta, vagy fali csempe. A fürdőszoba enteriőrök kapcsán az utóbbira koncentrálva bemutatunk néhány figyelemreméltó gyártót, akikkel biztosan nem fogunk tévedni.

(Fotó: Rako /Up)

Legyen akár szabályosan ismétlődő, akár kesze-kusza – a geometrikus minta nap mint nap játékos vidámsággal örvendeztet meg bennünket otthonunkban.

Nézzük, milyen megoldásokat kínálnak ma a csempe gyártók – természetesen a teljesség igénye nélkül – az egyes stílusok képviselőinek?

 

1. Időtlen, modern elegancia

A Rako gyár Up nevű idei hidegburkolat újdonsága a legújabb trendekhez mérten egy színesebb, de még mindig az időtlen színvilág visszafogottságával, harmonikus árnyalataival állt elő. Ízlésesen keverednek itt a fehér és tört árnyalatai mellett az elefántcsont, a bézs, a taupe, és a sötétkék csempe színek és minták. A kollekció lehetőséget ad nekünk a kreatív alkotásra: látványos, többféleképpen kombinálható geometrikus minták, 3D hatású felületek, és kellemes tapintás jellemzi az egyébként kedvező árú családot.

(Fotó: Rako /Up)

2. A modern art, és Art Deco híveinek

Mély drámai színvilág, antikolt hatású arany fémes díszítések, kiegészítők, kézműves egyedi alkotások, és különleges ívek, összetett, geometrikus formák jellemzik az Art Deco modern megjelenéseit, mely ma újra megjelent élettereinkben. Szép hátteret jelenthet egy-egy modern art deco bútornak is a Marazzi Eclettica csempe kollekciója, ahol a mesés színek, az izgalmas 3D formák és mozaikok üde, látványát élvezhetjük a vérprofi gyártó, a Marazzi tervezőitől. A nagy méretű, 40 X 120 X 8 cm-es vibráló árnyalatban elérhető lapokat a legújabb trendek inspirálták, hogy szinte műalkotásokkal ékesíthessük személyes tereinket.

(Fotó: Marazzi Eclettica)

3. Etnikus, népies világjegyek – némi modern eklektikával keveredve?

Az etnikus trend a világ különböző pontjain élő népcsoportok jellemző népi rajzolataiból, motívumaiból összegyúrt, látványos, kissé egzotikus szín – és mintavilágot képviselő trend, többnyire földszínekkel, és a természet által képviselt, élénkebb árnyalatokkal – mint a sár, vagy a víz színei…

(Fotó: Porcelanosa)

A harsány minták, a modern, grafikus elemek mellett a törzsi, etnikus motívumok is megjelennek itt – így, ha nem áll tőlünk messze a merészség, akkor akár e minták izgalmas keverésével is próbálkozhatunk.

Ha pedig biztosra szeretnénk menni a választást illetően, akkor jó tipp lehet a Kaleido Mix burkolat család, mely egy matt, porcelánra égetett mázas csempe. Egy dobozon belül különféle minták érkeznek, így bátran tudunk kombinálni a vidám, izgalmas falak, padlók esetében beltéren és kültéren egyaránt.

(Fotó: Kaleido Mix)

4. Kortárs, modern, minimál?

A minimál stílus színvilága nem túl gazdag, inkább a visszafogottabb, kevésbé élénk, telítetlen színek jellemzik - mint a szürke, a fekete és a fehér különböző árnyalatai, de megjelenhet halványsárga, bézs, padlizsán és olajzöld árnyalat is. A stílus alapját és egyensúlyát a bútorok szimmetrikus, meghatározott ritmus szerinti elrendezése adja meg. Mintákat ritkán találunk itt, ám ma már ez is lazább, kötetlenebb - így a visszafogott, modern minták még egy minimál fürdőszoba vagy konyha enteriőrbe is jól beilleszthetők.

Minimalista stílusú otthonokba ajánljuk a Ragno Land modelljeit, ezek különböző, de egymással jól kombinálható designt képviselnek – ahogyan a Marazzi Colorplay Decoro is szép színeivel és mintavilágával örvendezteti meg a visszafogottabb, modern ízlésvilágot kedvelőket. A matt, retifikált (azaz élvágott) csempe kollekciót ajánljuk fürdőszoba és konyha falra egyaránt, mutatós, látványos, ízléses lesz az összhatás…

(Fotó: Marazzi /Colorplay Decoro)

5. Modern luxus, elegancia: avagy, a nemes és fényűző anyagok találkozása

Végül – de nem utolsó sorban - természetesen a Porcelanosa burkolatgyár ragyogó szépségei sem maradhatnak ki látványos összeállításunkból, ahol a formák és színek mellett még a fényeknek, a különböző fényhatásoknak is komoly szerepet szenteltek a tervezők, pláne, ha jól irányzott, meleg fényekkel világítjuk meg a csempe felületét!

(Fotó: Porcelanosa)

A Worn Verdigris-kollekció hatszögletű formában is kapható, amely a fürdőszoba meghitt, elegáns megoldásai mellett szép konyhai hátfalként is megállja a helyét, akár egy vintage dekoráció kiegészítéseként…

(Fotó: Porcelanosa / Worn Verdigris)

A különböző csempeformákkal, a jól megválasztott szín- és mintavilággal tehát könnyedén átalakíthatjuk a teret! Számtalan lehetőségünk van optikailag tágasabbá, szélesebbé, hosszabbá, és úgy egyáltalán - érdekesebbé tenni a fürdőszobánkat: a színes mozaikokkal, mintás burkolólapokkal, egyedi, gyönyörű műalkotásokat idéző felületeket is létrehozhatunk!

Tervezzük meg előbb 3D-ben, hogy biztosra menjünk a látványt, az összhatást illetően!

A színvonalas, és egyben baráti kiszolgálás mellett számos egyedi ötletet, látványos megoldást fedezhetünk fel, ha ellátogatunk a VS Fürdőszobaszalonok üzleteibe!

 

További magazin bejegyzéseink

Kapcsolodó cikkek