Vinyl – az ezerarcú burkolat az egységes lakásképért

Vinyl – az ezerarcú burkolat az egységes lakásképért

A melegburkolatok háza táján is egyre több újdonsággal, innovációval találkozhatunk. A gyönyörű és praktikus laminált után itt van a vinyl, mely egy szépséges laminált padló kinézetével tudja azt, amit a korábbi linóleumok, és még annál is jóval többet! Vízálló, könnyen tisztítható, remek hőhatású, tartós burkolat – mindemellett pedig valóban szép, esztétikus megjelenést kölcsönöz a térben. De mi volt a legfőbb érvelés a vinyl padló mellett – vásárlói szemmel? Olvasson tovább, és megtudja…

Aki egy tartós, és vízálló laminált padlót keres jó ár-érték arányban, annak bátran merjük ajánlani a vinylt, amiből ma már számtalan kiváló márka, gyártó forgalmaz jobbnál jobb termékeket.

A vinyl pedig nem más, mint egy igazán sokat kibíró, rugalmas padlófelület, amit eszünk ágába se jusson összekeverni a linóleummal! A kortárs építészeti megoldásokhoz remekül passzoló, lélegzetelállítóan szép fa – vagy kőhatású felületekkel, textúrákkal rendelkező meleg burkolatok variálható dizájnnal rendelkeznek, újra és újra lerakhatóak a térben, ez is egy igen nagy előny…

A karcálló, és az átlag feletti strapabíró képességgel rendelkező vinyl padlók ma már szinte a megszólalásig hasonlítanak egy szép fa erezetes parkettára, a szebbnél szebb textúrák pedig évről évre fejlődnek a trendeknek és a gyártási technológiáknak megfelelően.

Legnagyobb előnyük talán az, hogy vízállóak – így bátran burkolhatjuk őket a vizes helyiségek padlóira is - legyen az a konyha, vagy a fürdőszoba.

A strapabíró nappali vagy étkező, vagy egy forgalmasabb előszoba is remekül tisztítható, ha a vinyl burkolatot kapja, még akkor is, ha a kis házi kedvencünk, vagy csemeténk rendszeresen behordja a sarat, vagy a homokot a kertből. Szerencsére a vinyl padlónak – mint amilyen a HARO Disano termékcsaládja – meg se kottyan az ilyesmi, remekül és hatékonyan tisztítható.

És mi van a kényelemmel?

A vinyl padló már a kezdetekkor is igen kényelmes megoldásnak bizonyul, már eleve azáltal, hogy rendkívül könnyű a lerakása, burkolása – és különféle kiszerelési egységekben vásárolhatjuk meg.

Nagyon jó komfortérzete van, puha és rugalmas járófelületet biztosít, akár mezítláb is kellemes, jóleső érzés sétálni rajta, és a kicsi sem fázik fel, ha leül a padlóra – ezért a vinyl padlók a gyerekszoba burkolatainak nagy kedvencei lehetnek.

Na és mit mondanak a vásárlók? Aki ezt választotta, miért döntött mellette?

A minap épp a HARO gyönyörű mintabemutató termében vendégeskedtünk, amikor az alábbi beszélgetésnek lehettünk fültanúi, mely azzal kezdődött, hogy mivel érdemes burkolni a gyerekszobát, vagy akár egy óvoda padlózatát is…

„Áh, pont ez érdekelt engem is – lelkendezett a fiatal, agilis kétgyermekes anyuka, miközben a gyerekszobába letehető ideális burkolat került szóba.

 

De a kolléganők már segítettek az üzletben, így mi már választottunk – mondja büszkén, terelgetve a két játékos cseppséget, akik éppen a szép térben álló kádak és laminált padló állványok között bújócskáztak a minta-bemutatóteremben.

 

-      És Ti mit választottatok? – kérdeztük a hölgytől kiváncsian.

 

-      Mi vinylt választottunk – mondja határozottan, és jól láthatóan elégedettnek tűnt a választásával.

 

-      És miért pont vinylt? – érdeklődtünk tovább.

 

-      Azért döntöttünk a vinyl padló mellett, mert fontosnak tartjuk az egységes lakásképet. És mivel nem szeretnénk sehol sem burkolati váltást, szeretnénk, ha mindenütt az egész lakásban azonos, egységes szín, minta és érzet köszönne vissza – így olyan burkolatot kerestünk, ami minden térben megállja a helyét, a nappali-konyhán át a fürdőszoba vagy a kérdéses gyerekszoba padlóig tényleg mindenhol jó választás!

       A másik, ami miatt ezt választottuk, az az volt, hogy ortopédiailag is kedvező a hatása –kedvezőbb, mint egy normál parkettáé vagy akár a laminált padlóké. Szerencsére megnyugtattak, hogy az egészségre nézve sem tartalmaz semmilyen káros anyagot, tényleg semmi gond nincs vele ebből a szempontból se – noha bevallom, legelőször még tartottam ettől.

        Aztán nagyon erőteljes érv volt még a vízállóság is – hiszen le szeretnénk tenni tényleg mindenhol a lakásban: konyhában, kamrában, mosókonyhában… és természetesen a fürdőszoba is majd ugyanezzel lesz burkolva, hogy ne törje meg semmi sem a szép, egységes összképet a padlón.

Ez bizony így van – támasztotta alá a hazai gyártó képviselője, Varga Erika is ezt a remek vásárlói összegzést, majd hozzátette, hogy valóban jó választás mindenre ez a komplex, innovatív és sokoldalú melegburkolat.

A vinyl padlókat pedig – ha összehasonlítjuk a többi laminálttal – akkor kimondhatjuk, hogy bizony ez rendelkezik a legjobb hőhatással. Rátéve a kezünket, vagy végigsétálva rajta a meztelen talpunkkal, neki van a legkellemesebb, langyos felülete – még padlófűtés nélkül is.

Apropó, padlófűtés…

Padlófűtéshez is ugyanúgy használhatjuk a vinyl burkolatokat, ahogyan a faparkettát vagy a laminált padlót is – ha odafigyelünk arra, hogy mi van alatta. Itt ugyanis fontos a „tükörbeton” – vagyis az, hogy a beton göröngyöktől mentes, teljesen sima legyen – hiszen a vinyl ragasztásos technikával kerül fel a betonra.

És, míg egy általános laminált padló alá elegendő a 3-5 milliméteres Thermo XPS hablemez, addig a vinyl esetében az 1,6 milliméteres Thermo XPS hablemezt javasoljuk – teszi hozzá a szakember. Ha mindezeket betartjuk, akkor valóban egy univerzális, hosszú távon jól működő, és gyönyörű burkolatot élvezhetünk otthonunk vagy akár irodánk, üzlethelyiségünk, tornatermünk padlóin is, hiszen a vinyl valóban nagyon sokat elbír, igazán strapabíró…

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

  Equipe Ceramicas

  Vintázs trend, kopottas, régies hatások

VSINFOVONAL

 Hívjon minket: 0630/194-0858

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK