Tavaszias, friss otthon, tavaszt idéző fürdőszoba?

Tavaszias, friss otthon, tavaszt idéző fürdőszoba?

A tavasz mindig a megújulás időszaka! Ilyenkor – ha nincs is pénzünk teljes lakásfelújításra – akkor is mindig csempészünk néhány új dolgot otthonunkba. Egy-egy új bútor, szép lakástextil, világos, friss színű dekorációk, friss, zöld növények feldobják a lakást. Ám ha olyan szerencsések vagyunk, hogy éppen a tavaszi idényre esik nálunk a fürdőszoba felújítás, akkor mutatjuk, mitől is lesz igazán friss, tavaszias, légies az új fürdőszoba, konyha, vagy akár a háló…

A konyha vagy a fürdőszoba újra csempézése, újra burkolása persze, nem egyszerű feladat, és nem is könnyű döntés. Elvégre olyan széles, olyan sokrétű a kínálat a burkolóanyagokat illetően, hogy ember legyen a talpán, aki elsőre tud választani!

A választáshoz azonban szinte minden héten adunk Önöknek egy kis segítséget, egy kis stílus-csokrot, hogy hogyan, miképp érdemes elindulni.

A fahatású, és a gyönyörű, időtlen kőhatású csempe, illetve burkolólap családoknak meg van az a nagy előnyük, hogy évek múltán is divatosak maradnak, hiszen a természet, és vele együtt a természetes textúrák – sosem mennek ki a divatból. Ám ezeknek irányával, lerakási módjával az idei évben végre kedvünkre játszadozhatunk, akár a hagyományos hajópadló, akár a téglafalat utánzóan eltolt sorokban, de akár a korábbi évek klasszikus parkettázási szokásaiból jól ismert halszálka minta mellett is dönthetünk.

Ám mit tegyen az ember akkor, ha mégis szeretné követni az aktuális trendeket? Szeretne végre igazi frissességet, tavaszias, légies lendületet vinni otthonába, fürdőszobájába?

Akkor érdemes tovább olvasnia, mert most megmutatjuk a legújabb tavaszi csempe trendeket, és azt, hogy milyen színek, anyagok, textúrák lesznek azok, melyekkel légies, könnyed, friss hatás érhető el a terekben.

Idilli mediterrán hangulat, hűvös és meleg színek kontrasztjával

A meleg hatású, olaszos, mediterrán hangulat eléri az idén a csempéket, csempe trendeket is. Kényelmet és meleg összhatást érhetünk el a rusztikus vonalakkal, anyagokkal, textúrákkal, valamint a kellemes, természetes tónusokkal. A földszínek – mint a barnák, a sárgák, vagy az okker selymesen lágy, meleg árnyalatai már a nyarat idézik, miközben egész évben kényelmes, meleg összhatást varázsolhatunk velük otthonunkba. A színgazdag 2018-as év igazán üdítő lesz majd, hiszen a meleg tónusok mellett ismét divatba jönnek a szürkék, és a kékek, zöldek különböző árnyalatai, melyek az egész lakást meg fogják hódítani.

Mintás alapok: vidám, játékos falak, falrészek

Akár a merész, karakteres formákat, nagy mintákat, akár a finom, kellemes aprómintát favorizáljuk – az idén egyikkel sem lőhetünk mellé. Akár a konyha, akár a fürdőszoba, vagy otthonunk valamennyi helyisége felfrissül, kellemes, játékos, kedves és friss benyomást kap majd egy jól megválasztott mintával.

Csíkok, vonalminták, kontrasztos hézagok

A csíkok nem csak az öltözködés terén lesznek nagyon menők az idén!

A metrócsempe még mindig divat, persze amikor az új szezon trendjeit vesszük górcső alá, mindig felmerül a kérdés: vajon éppen megy, vagy marad? Egyesek szerint örökérvényű trend, mely sosem fog kimenni a divatból, legfeljebb a hozzá kapcsolt környezet változik. A fehér metrócsempe gyönyörűen mutatott tavaly fahatású padlólapokkal, más nevén kerámiaparkettával – míg az idén a kontrasztos, hálós megoldások mellett (például fehér csempe fekete fugával vagy fordítva) a matt szürke fugát, és a matt, szintén szürke, palakő hatású padlólapokkal vagy falsíkokkal bolondíthatjuk meg. De a taupe szürke, kávébarna csempékkel – pláne ha azok csíkokban vagy az egyes lapok keverésből adódó, egyedi mintázatban helyezkednek el – szintúgy remekül dönthetünk.

A csíkok persze finomabb változatban is megjelennek: ha valaki ódzkodik a kontrasztos látványtól, a rácsozott felületre emlékeztető fuga trendektől, akkor ajánljuk a nagyobb méretű csíkos, vagy az anyagában csíkos burkolólapokat, melyeket szerencsére több gyártó kínálatában is fellelhetünk, kellemesen szellős, tavaszias fuvallatot hozva be általuk otthonunkba.

Időtlen, letisztult bézs árnyalatok

A korábbi évek színes és intenzív árnyalatai ugyan új köntösben tértek vissza, de aki igazán hosszútávra tervezi a fürdőszoba vagy a konyha, esetleg a nappali újra burkolását, annak érdemes a túl harsány színvilág helyett inkább a semleges, visszafogott árnyalatokban gondolkodni. A finom bézsek, drappok és szürkék halványabb, pasztelles árnyalatai biztosan hosszú távon szerethetőek lesznek majd, optikailag is tágítják és világosabbá teszik a helyiséget.

Unalmas pedig nem lesz, hiszen az ilyen visszafogott, homogén teret bármikor feldobhatjuk igény szerint egy-egy kontrasztos, vagy élénkebb bútordarabbal, kiegészítővel, szaniterrel. Ám egy ilyen nappaliban vagy fürdőszobában a fahatású bútorok, polcok, pultok éppen úgy gyönyörű összhangot teremtenek…

Matt felületek, tónusok

Eddig ugyan többnyire a nagyméretű, fényes burkolólapokra igyekeztünk rábeszélni Önöket – lévén, hogy az ilyen tulajdonságokkal rendelkező csempe – és burkolólap családok valóban képesek optikailag növelni a tér-érzetünket a helyiségben – most mégis érdemes egy kis kitekintést tennünk a matt felületek, textúrák irányába! A matt csempe családokkal – ha jól választjuk meg a színt és az elrendezés, burkolás irányát – szintúgy tágasabb térérzetet érhetünk el, miközben a matt felületnek még egy nagy előnye van: mellettünk mind a csempe színe, árnyalata, mint pedig a formája kiválóan érvényesül.

Nem tudott dönteni, esetleg szívesen megterveztetné új konyhája, fürdőszobája burkolatait?

A VS Fürdőszoba munkatársai ebben is segítségére lesznek: Professzionális látványtervező programunkkal, jó ízlésű, szakértő kollégáinkkal mind azon vagyunk, hogy a legkisebb, leg-lehetetlenebb alaprajzzal rendelkező terekből is álom fürdőszobát, álom konyhát teremtsünk Önnek!

Már túl van a belső terek felújításán, burkolásán? Akkor válogasson kedvére szebbnél szebb kültéri burkolataink közül erkélyre, teraszra, lépcsőre, kertbe egyaránt – elvégre nyakunkon a tavasz és a jó idő…

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

   Textilminta a falakon, sőt már a padlón is?

  Kreatív, tartós, mutatós - avagy, milyen az ideális konyhacsempe?

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK