Takarékosság a fürdőszobában? Íme, 4 nagyszerű tipp a spóroláshoz!

Takarékosság a fürdőszobában? Íme, 4 nagyszerű tipp a spóroláshoz!

Ki ne szeretne spórolni, takarékoskodni – méghozzá úgy, hogy az ne okozzon semmilyen kényelmetlenséget a megszokott életvitelében? Nos, a mai, innovatív, kifejezetten takarékosságra teremtett termékekkel ez könnyedén sikerülhet, napi szinten, akár a konyha, akár a fürdőszoba élettereiben is. Nézzünk most néhány ilyen, ragyogóan funkcionáló, takarékosságra sarkalló megoldást– a fürdőszoba termékek piacáról…

A fürdőszoba takarékosságát leginkább a vízfogyasztás terén érhetjük tetten, hiszen ez az a helyiség, ahol a leghosszabb időn át tartjuk nyitva a vízcsapot, hiszen a zuhanyzás, vagy a fürdőkád teleengedése során azért sok víz elfolyik, olykor bizony feleslegesen.

Erre természetesen a gyártók is folyamatosan reagálnak, s évről évre egyre innovatívabb termékekkel rukkolnak elő a csaptelepek, zuhanyzók, kádak, de még az olyan luxusnak számító berendezések, mint a wellness termékek piacán is. Nézzünk most egyet-egyet valamennyi, az imént felsorolt példára!

  1. Akár a felére is csökkenhet a vízfogyasztásunk a Hansgrohe Logis csaptelepekkel!

Csapok között is számos megoldást ismerünk már arra, hogyan legyen víztakarékos a csaptelep, miközben ne vegye el tőlünk az erőteljes vízsugár élményét: ehhez többnyire levegővel dúsítják a vizet, mely ugyanolyan erőteljes élményt ad a zuhanyzás során, mégsem pazarlunk el annyi vizet, mintha totálra állítanánk a vízsugarat.

A víztakarékos innovációiról elhíresült német Hansgrohe néhány éve mutatta be az EcoSmart rendszert, mely jelenleg a legtakarékosabb fogyasztást teszi lehetővé. A Logis termékcsalád csaptelepjeivel mi is elérhető áron kaphatjuk meg ezt az innovációt, mellyel 60% -os víz – illetve energia megtakarítást is elérhetünk – méghozzá szép, dizájnos kivitelben és a gyártótól megszokott magas minőségben, mellyel az átlagos 13 liter/perc helyett akár 5,2 liter/percre csökkenthetjük a fogyasztásunkat, miközben az élmény – a levegővel dúsított vízsugárnak köszönhetően – ugyanolyan tejes marad.

Mivel a kevesebb vízhez kevesebb energia lesz szükséges, alacsonyabb CO2-kibocsátással, végül alacsonyabb költségekkel is számolhatunk. Biztos választás tehát hosszútávra, ha Önnek sem mindegy, mekkora a víz – és a fűtésszámla!

  1. Kétállású EKO víztakarékos betét a SIKO által kínált csaptelepek egyes modelljeiben

A csaptelep-óriást persze, számos, árban még inkább kedvező, és számunkra elérhető gyártó követte, hiszen a környezettudatosság, és a takarékos hozzá állás ma már valóban mindnyájunk közös érdeke. A SIKO világhírű gyártók kiváló minőségű csaptelepeit kínálja, választékuk mind fajtákat, mind a dizájnt és a funkciót illetően rendkívül széles.

A kétállású EKO víztakarékos betéttel a víz kétfelé áramlását garantálják: 50%-ra a készenléti, 100%-ra pedig a normál üzemmód lehetséges.

Léteznek elfordítható zuhanyváltók is ma már, melyek arról gondoskodnak, hogy ne kelljen a csaptelepnek átkapcsolnia még csökkentett víznyomás esetén sem, „hideg start” esetén csak hidegvíz folyik, ha a kart középállásban nyitjuk meg. Melegvíz pedig csak akkor folyik, ha a kart balra mozgatjuk el.

Önt leginkább az idővel való takarékoskodás hiánya miatt szólják meg sokan, netán folyamatosan rohan Önnel az idő, és úgy érzi, sosem ér célba? Akkor a következő termékcsaládot pontosan Önnek találták ki…

  1. Öntisztuló fürdőkád és zuhanytálca?

Igen, ma már ez is lehetséges, ha a Kaldewei újdonságaival rendezzük be fürdőszobánkat! A gyártó ugyanis a világ legnagyobb zománcozó kemencéiben egy igen különleges zománcot állít elő – méghozzá természetes üvegformázó nyersanyagokból – melyek felülete garantáltan hosszú évekig ellenálló lesz.

Az üveg-szilárd felületen még olyan apró karcolások sem jelennek meg, melyeket csupán a mikroszkóp lencséje mutatna meg számunkra. Ennek pedig nem csupán esztétikai és kényelmi (takarítást megkönnyítő) szerepe van, hanem a legmagasabb fokú higiéniai elvárásoknak is megfelel, hiszen a baktériumoknak így esélye sem marad megtapadni a felületen.

Ezekkel a termékekkel pedig rendkívül sok időt, sőt pénzt is megspórolhatunk, melyet a takarításra, s a drága takarító szerekre költenénk: ápolása mindössze néhány percet vesz igénybe: a víz és a vízkő egyszerűen csak lecsorog az egyedülálló felületen, mely sohasem lesz foltos, karcos az évek során… márpedig a gyártó 30 év garanciát vállal az egyedülálló fejlesztéssel előállított termékeire!

   4. Döntsünk okosan a csempe kiválasztását illetően is!

Noha a csempe árak egészen el tudtak szállni az utóbbi időben, s a nevesebb gyártók akár 15-20.000 Ft-ot is elkérhetnénk egy-egy kiemelten trendi, magas minőségben legyártott, olasz vagy spanyol kollekcióért, addig a hazai barkácsáruházak ennek töredékéért kínálnak olykor bizony nem éppen a legjobb minőségű, de tetszetős, és akár azonnal elvihető modelleket. A legjobban akkor járunk, ha valahol a középúton keressük s találjuk meg a megoldást!

A VS Fürdőszobaszalonok a hozzánk viszonylag közeli Lengyeloszágból származó csempe márkái meglepően jó minőségben, változatos, a legújabb trendeknek megfelelő kivitelben kerülnek legyártásra, s ami a legjobb, hogy áruk kifejezetten elérhető. Akár egy-egy szebb, mutatósabb modellt is elérhetünk potom áron, ha elég szemfülesek vagyunk: a VS Outlet kínálatában ugyanis a hibátlan, jó minőségű, ám már kifutó modellek alacsony áron, és a helyi raktárkészletről akár azonnal elérhetők.

Ha pedig még meg is terveztetjük a szalon munkatársaival a fürdőszoba 3D Látványtervét, még inkább sokat spórolhatunk: kiküszöbölve a rossz döntéseket, a rosszul megválasztott termékeket, a ne adj isten - hibásan kiszámolt csempe mennyiséget.

Várjuk tehát szeretettel üzleteinkben, ha Ön is ésszerűen és takarékosan kívánja megterveztetni, vagy felújíttatni fürdőszobáját!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:  

Csempe trendek a javából - élőben, kézzelfoghatóan, berendezési ötletekkel 

5 ragyogásfokozó tipp az elegáns, sötét tónusú életterekbe 

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK