Rusztikus fürdőszobát tervezne? Kezdje az alapoknál…

Rusztikus fürdőszobát tervezne? Kezdje az alapoknál…

Egy élettér jellegét, stílusát, hangulatát mindig a legnagyobb felületek határozzák meg – mely nem más, mint a padló és a falak. Fürdőszoba esetében pedig ezt egyértelműen a burkolatok jelentik: a fali csempe és a padlólapok. Szerencsére ma már számtalan stílusban, méretben, formai kialakításban, textúrában és árfekvésben választhatjuk őket – és érdemes az akciókat is szemügyre vennünk, hiszen izgalmas meglepetéseket tartogatnak…

A fürdőszoba tér megtervezése nem kis feladat, hiszen a funkciókon, kényelmi és ergonómiai megoldásokon túl a látvány sem mindegy: érdemes ezt az életteret is összehangolnunk a lakás többi helyiségének színeivel, stílusával, anyagaival.

Az anyagot persze, nem mindig tudjuk tökéletesen visszahozni, hiszen egy szőttes szőnyeg, egy fa bútor, vagy egy plasztikus fali műalkotás nem mindig jeleníthető meg a fali csempe anyagán, de hála a mai innovatív gyártóknak, egyre különlegesebb textúrákkal, felületi kialakításokkal találkozhatunk a hidegburkolatok felületein is.

Ha már a színvilágot, a jellegzetes anyagokat, anyagminőségeket megálmodtuk, akkor már könnyebb dolgunk van: hiszen jó esetben ezt a vonalat visszük majd végig az egész lakáson.

A sok minimál és modern vonal után egyre többünknek igénye támad visszakanyarodni a természetes anyagokhoz, a különleges, rusztikus megoldásokhoz. Sokan a fa natúr szépségét szeretnék bevinni a fürdőszoba élettérbe is, s míg erre korábban a természetes fa anyag tulajdonságaiba, korlátaiba ütköztek (mint pl. a fa felpúposodása, elrothadása a pára és a nedvesség hatására, addig ma már a modern, innovatív kerámiákkal tökéletesen élethű,  gyönyörű, meleg hatású, mégis tartós, hosszú ideig hibátlan fa-megoldásokban gondolkodhatunk!

Ráadásul, ma már kreatívan felhasználhatjuk falakon, padlón, de akár még a kád falaként, mintegy dekorációs elemként is betervezhetjük.

Rusztikus fürdőszoba enteriőrt leginkább a hajópadló hatású padlólapokkal, és persze a hozzá stílusban is illő, hagyományos fürdőszoba berendezésekkel és kiegészítőkkel valósíthatunk meg.

Gondolkodhatunk a fa mellett izgalmas terméskőben, de a loft-os vonalat is behozva akár szabadon hagyott téglafalban is. Ne féljünk tőle, hogy nem fér majd össze a látvány a modern berendezéseinkkel, mert nagyon is passzol – a modern eklektikát amúgy is most nagy népszerűség övezi…

Nagyon különlegesek a farönkökből készült pultok, persze ehhez szükséges némi szerencse, és persze nem kevés pénz is, hiszen az ilyen nem mindennapi berendezésekért bizony jókora összegeket elkérhetnek. Legjobb, ha egyedileg gyártatunk le ezekhez hasonlót, ahogyan a fotókon látható megoldások is egyedi belsőépítészeti munkák eredményei.

Persze, ha egy-egy szép elemre, dizájn megoldásra többet költöttünk a büdzséből, mint amennyit eredetileg szántunk rá, akkor – hogy ne fussunk ki a költségvetésünkből, melyet a fürdőszoba felújítására szántunk – érdemes a többi anyagon kicsit spórolnunk.

Ez nem azt jelenti, hogy engedjünk a minőségből, hanem csupán azt, hogy legyünk a szokottnál egy kicsit leleményesebbek, és nézzünk szét a fürdőszobaszalonok akciós kínálatában!

A VS Fürdőszobaszalonok üzleteiben és weboldalán akár már 25%-os akciókkal is találkozhatunk, ami valljuk, be, nagyon nagy engedmény!

Ráadásul olyan kiemelt és magas színvonalú gyártók burkolatait is megkaphatjuk most a hónapban, mint például a Marazzi csempék, vagy a különleges, rusztikus padlólapjairól híres és népszerű Sant Agostino.

A gyártó Blendart névre hallgató kollekciójával igazi, meseszerű rusztikus, vidéki hangulatot varázsolhatunk otthonunk vagy akár nyaralónk fürdőszoba élettereibe.

Az „erőteljesen nagyvárosi stílus”-ként emlegetett lapokkal ugyanakkor a rusztikus vonal mellett a loft tetőtéri otthonok, konyhák, nappalik is egyedien újjávarázsolhatók a nagyvárosi miliő szellemiségében: a Ceramica Sant'Agostino kollekció ugyanis egy egészen újfajta mentalitást, szellemiségének ad a fa és a kőporcelán találkozásának.

Egyszerre régi és új ez a mentalitás, hiszen a festett fa ódon változatát, a lepergett festék részecskéket eleveníti meg a burkolat felületi textúráján, mely még a keleti wabi-sabi életérzést is megtestesíti számunkra. A lenyűgöző technológia ma már bizony erre is képes: a rendkívüli festett fahatást és az eredeti fa csomós megjelenést egyszerre képes visszaadni, méghozzá  már-már a megszólalásig élethű változatban.

Ezekkel az elemekkel a modern, és a rusztikus, valamint a művészi hangulatú életterek, enteriőrök kedvelői mind fellelhetik az ideális padló-, sőt akár fali burkoló anyagot is – és nem csupán a fürdőszoba enteriőrbe.

A természetes felületszerkezet, a finomított élekkel rendelkező deszkákat 5 sötét, természetes árnyalatban, valamint szürke és fehér (festett fa) tónusban választhatjuk, és számos, változatos méretben tudjuk megrendelni igényeink szerint.  A 90x90 - 30x120 - 15x120 - 60x60 - 40x120 cm-es, 20 mm vastagságú burkolat kültérre is tökéletes látványt nyújt, és sokoldalú építőanyagként gondolhatunk rá, ugyanis a gyártó ajánlása szerint burkolhatjuk esztrich felületre, kavicsra, homokra, fűre. A remek burkolóanyag ellenáll a hőmérsékletváltozásnak, idővel sem változtatja alakját, fagyálló és tűzálló.

A Sant Agostino Blendart burkolatok akciója a VS Üzleteiben a család valamennyi, készleten lévő méretére és színére érvényes. A 60x60 cm-es lapok négyzetméterét akciós áron már 9 990 Ft-os áron megvásárolhatjuk, a készlet erejéig, a 15x120 cm és a 30x120 cm-es lapok négyzetméterét pedig 13 990 Ft-ért kérhetjük, egészen 2019. június 30-ig.

Használjuk ki mindenképpen, kiváltképp, ha rusztikus, vagy éppen loft, esetleg urbánus, vagy fiatalos, művészi stílusban gondolkodunk a fürdőszobát, vagy bármely enterőrt illetően – akár még a teraszra, kültéri megoldásokhoz is bátran vihető! Várjuk szeretettel és szakértelemmel, valamint profi 3D Látványtervezéssel üzleteinkben!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Játékos és nőies: pasztell geometria a falakon, a padlón 

Kényes, avagy hálás burkolatok: Milyen csempe felülettel járhatok a legjobban?

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK