Praktikus tippek: Mire használjuk fel okosan a megmaradt csempét?

Praktikus tippek: Mire használjuk fel okosan a megmaradt csempét?

Csempe vásárlása, majd felhasználása esetén előfordul, hogy túl sokat rendeltünk, vagy valamilyen más okból rajtunk maradt néhány dobozzal. Ha tetszik nekünk, és szeretnénk még valahol visszahozni a lakásban ugyanazt a színt vagy mintát – akkor számtalan kreatív módja van annak, hogy csempénket felhasználhassuk. Nézzünk meg most ezek közül néhányat!

A csempe a fürdőszoba vagy a konyha burkolásán túl ugyanis számtalan módon felhasználható, amire talán nem is gondoltunk: csempéből több dolgot is tudunk csinálni: dekorálhatunk is falakat, falrészleteket, mert némelyik csempe már önmagában olyan szép, mint egy különleges dekoráció, műalkotás.

Ha a kimaradó csempénket szeretnénk felhasználni dekorációként, akkor egy-egy csík a bútorok között, vagy egy izgalmas minta a csempéből a falon – nagyon szépen vissza tudja hozni a fürdőszoba hangulatát, és ezzel egységes képet, arculatot kaphat az otthonunk.

Az egyre népszerűbbé váló, 3D hatású csempék megmaradt darabjai különleges faliképképként is felhasználhatók. Ezek exkluzív, síkból kiemelkedő mintázata egy jól elhelyezett megvilágítással új értelmet nyerhetnek, reprezentatív megjelenésükkel a fal ékei lehetnek.

De terméskőhatású, mintázatú csempe is létezik már, melyet szintén nappalik, hálók, vagy akár előszobafalak dekorációs burkolására is alkalmazhatunk. Rusztikus stílusával különleges hangulatot teremt, egyedivé teszi otthonunkat.

A csempére történő nyomtatás is nagy trend ma már, különböző fotókat, akár saját, szép felvételeinket is rá tudják ma már nyomni a csempére. De egyszerűbb módja is van a kreatív kép készítésnek: saját fotóinkat felragaszthatjuk a csempe lapokra, így egyedi keretként is funkcionálhat, mely tökéletesen harmonizál a burkolattal, kiemelve a színeket, mintákat.  

Remek ötlet a konyhapult – vagy akár mosdópult – burkolása, ill. kirakása a megmaradt csempével. Amellett, hogy egyedi megoldás, praktikus előnyei is magukért beszélnek: jól bírja a hőt, a forró edényt is nyugodt szívvel rátehetjük, és késsel sem tudunk kárt tenni benne. Érdemes sötét színű fugát választani a konyhapult burkolásához, így a tisztán tartása sem jelent gondot.

Egy cseppnyi fantázia segítségével felújíthatjuk régi, megkopott, ám szívünknek kedves tárgyainkat is a kimaradt csempe- vagy padlólapokkal. Íme, néhány inspiráló ötlet:

  • kiszolgált asztalunk újjá és különlegessé varázsolható a ráragasztott csempe lapokkal
  • régi tükörnek készítsünk csempe darabokból – akár mozaikból - egyedi keretet, fürdőszobánkban remekül mutat majd a megmaradt fali csempe mintájával dekorált tükör

  • ha egy tálca felületét díszítjük így, nemcsak érdekes és mutatós lesz, de a forró levesestányért is elbírja
  • hatszögletű, vagy mozaik csempe darabokból pedig fantasztikus poháralátéteket készíthetünk.

Mielőtt munkához látunk, érdemes megtervezni a mintát: készítsünk rajzot, mérjük le a darabokat, találjuk ki előre, milyen széles legyen a fuga. (Két milliméternél nagyobb hézag nem javasolt.) Figyeljünk arra is, hogy a vágott darabok az asztallap burkolása esetén a szélekre kerüljenek, a konyhapultnál pedig inkább hátra. Nagyon fontos a felület alapos lecsiszolása, majd portalanítása. Ha ezek megvannak, már csak alkotnunk kell!

Megmaradt csempénket hasznosíthatjuk a kertben, vagy a teraszon is. Remek megoldás például a virágtartók, kaspók dekorálása csempével. Kerti asztal díszítéséhez is kiváló a csempe mozaik, csak ez esetben fagyálló csemperagasztót és fugázót használjunk!

Végül egy merész, ám annál egyedibb ötlet: csodásan kiemeli a belső teret, és bohém, fiatalos stílust kölcsönöz a különböző csempék variációjából álló padlóburkolat. A színek és minták sokfélesége akkor mutat jól, ha az adott enteriőr környezete minél egyszerűbb, letisztultabb. A patchwork hatású padlóburkolat igazi bomba a szemnek, csodásan felfrissíthetjük vele otthonunkat. Az összhangra azért figyeljünk, a látszólagos összevisszaság is gondos tervezést igényel. Jó, ha előre megszámozzuk a lerakni szánt csempéket, és akkor nem fogjuk eltéveszteni a megálmodott mintázatot.

Kimaradt csempékből, mozaikból, outlet csempék széles választékából is gazdag kínálattal rendelkezünk, így bátran fordulhat dekorációs ötleteivel a VS Fürdőszoba munkatársaihoz, akkor is, ha már elkészült a konyha és a fürdőszoba – hiszen, mint látja is, a csempe számtalan kreatív ötlet megvalósítására alkalmas lehet még, a hagyományos felhasználási módokon túl!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

  Elkészült a fürdőszoba? Akkor jöhet a háló, a nappali, a terasz és a kert!

   Élénk vidám színek a tavasz jegyében

VSINFOVONAL

 Hívjon minket: 0630/194-0858

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK