Mit válasszunk a légies, minimál fürdőszoba enteriőrbe?

Mit válasszunk a légies, minimál fürdőszoba enteriőrbe?

Hogy mitől lesz szép, légies, szellős egy jól megtervezett fürdőszoba? A víz és levegő elemek, az átlátszóság a legfőbb szempont, ahogyan a sok, fényes, tágas felület is – ezektől válik ragyogóvá az enteriőr. De milyen konkrét termékek, termékötletek állnak mindehhez a rendelkezésünkre? A VS Fürdőszoba e heti cikkével most ebben igyekszik a segítségetekre lenni…

Nem titok, hogy a fürdőszoba sajnos sokszor még mindig egy mostoha tér, a lakóparkokat, modern otthonokat tervező kivitelezők is többnyire a legkisebb, majdhogynem gardróbszerű helyiségbe próbálják bezsúfolni azt az egyébként nagyon is fontos intim terünket, ahol a napunk kezdődik és végződik.

Túl sokat ugyan nem várhatunk egy 3-4 négyzetméteres alapterületű helyiségben, azonban nincs is annál nagyobb, és persze szebb kihívás, mint amikor egy piciny térben kell igazán nagyot alkotni!

Mindig lehet még szellősebb, tágasabb, világosabb egy helyiség, bármily picinyke is. A lényeg, hogy világos anyagokat, sok fényt, és persze, áttetsző felületeket használjunk és alkalmazzunk, amik tágasabbnak, világosabbnak mutatják a tereket – bármily parányiak is azok a valóságban.

Ha a fürdőszoba csempe a kérdés, akkor a méret és szín után szinte rögtön a következő kérdés a felület, vagyis, hogy fényes vagy inkább matt csempét alkalmazzunk-e?

Ez voltaképp az ízlésünkre, stílusunkra, személyiségünkre van bízva. Most segítünk mindkét típus mellett letenni néhány érvet.

Fényes csempe – még nagyobb fényvisszaverődés, még tágasabb térérzet

Míg a matt csempék csúszásmentesek, így padlólap tekintetében mindenképpen jobbak, és abból a szempontból is, hogy a vízfoltok, páralecsapódások kevésbé hagynak nyomot a matt felületeken, a fényeset ellenben könnyebb takarítani, és mindenképpen mellettük szóló érv a fényvisszaverődésből adódó fényesség, tágasság érzete, mellyel elárasztják a helyiséget.

Ha tényleg annyira pici a fürdő, akkor nyilván döntenünk kell a kád, illetve a zuhanykabin között, ám ma már remek ötvözetek is kaphatók, melyek szinte egyesítik magukban e két terméket, a jól elhelyezett paravánok, mélyített zuhanytálcák kiváló alternatívát tudnak ilyen esetekben jelenteni.

Gondolkodjunk világosban!

Ezt most vehetjük szó szerint is akár. Nézzünk szét, milyen sokrétű, változatos a világos, nagyméretű csempék, burkolólapok terén az idei kínálat! A minél nagyobb, egybefüggőbb lapokkal még a kisebb, szűkebb terekből is szellősebbet, tágasabbat varázsolhatunk – és ha ehhez sok fényt, áttetsző felülettel rendelkező, könnyed berendezési tárgyakat alkalmazunk – máris kész a siker, vagyis, a légies, szellős, tágasabb hatású fürdőszoba! Mit szólna például egy ilyen fényes, hófehér, hullámmintához? A légies érzet szinte máris érezhető a levegőben…

Zsanérok nélküli, tiszta üveg zuhanyzók, Walk’In típusú zuhanykabinok

Igazán légies, szellős fürdőszoba enteriőrhöz azonban a legjobb választás, egy tágas, szellős, méretes tiszta üvegből készült zuhanyfülke, lehetőleg minél kevesebb zsanérral és egyéb rátéttel. A mostanság nagyon divatos, ún. Walk’In típusú zuhanykabinok a VS Fürdőszoba üzleteiben szintén széles választékban megtalálhatók, és nagy előnyük a kényelem mellett a letisztult külső, a teljes átlátszóság – így a szép csempe- vagy mozaikfal is még szebben tud érvényesülni mögötte! Több gyártónak is megtalálható akár egész kollekciója is már ezekből, a Siko, a Ravak, a Radaway egyre tágasabb, gyönyörű, letisztult modelljeit öröm lesz majd viszont látni a fürdőszobában!

Lebegő polcok, szaniterek, mosdópultok

A légies terek, enteriőrök már attól is kiválóan megvalósulhatnak, szellős érzetet hozva otthonunkba, ha nem nehéz és súlyos bútorokkal, sötét, erős lábakon, a szó szoros értelmében „földön álló” tárgyakkal zsúfoljuk teli a helyiséget – hanem helyette falra függesztett ún. lebegő polcokat, pultokat választunk. Ma már szerencsére bő a kínálat ezekből is – a Duravit Delos szépséges, fényes, lebegő mosdópultjai és különleges fürdőszoba bútorai önmagukért beszélnek…

Minimál, egyszerű, rejtett szerelvények, csaptelepek

Ha légies fürdőszoba enteriőrt szeretnénk, akkor jobban tesszük, ha kerüljük a robosztus, ugyan nagyon modern, de rövid kiviteléből adódóan szélesebbnek, tömörebbnek látszó csapokat, fürdőszobai kiegészítőket. Minél hosszabb, kecsesebb egy csaptelep szára, minél letisztultabb a dizájn, annál inkább hozzájárul és szerves része lesz a szép, szellős, légies enteriőr megvalósulásának a fürdőszobában. A Kludi L-Line különleges vonalvezetéssel bír, és szinte semmilyen fölösleges elem, alkatrész, de még csak a vonal ívét megtörő szög sem éktelenkedik a kialakításán, így tökéletesen ideális választás a légiesre tervezett terekbe – legyen az fürdőszoba vagy akár egy szép konyha dizájn…

A VS Fürdőszobaszalon mindenben a segítségére lesz, így bármilyen stílus, elképzelés esetén keresse fel weboldalunkat, illetve látogasson el üzleteinkbe!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

6+1 ötletes tárolási megoldás a fürdőszobában

Fürödjünk, zuhanyozzunk? Milyen kádat, zuhanyrendszert érdemes választani?

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK