Minimál design, maximál higiénia: a perem nélküli WC-k előnyei

Minimál design, maximál higiénia: a perem nélküli WC-k előnyei

Amikor az ember fürdőszoba kialakítás előtt áll, számtalan szempontot figyelembe vesz. Ma már egyre nagyobb szerepet kapnak a minél higiénikusabb, minél könnyebben tisztán tartható koncepciók a kiválasztott fürdőszoba termékek, szaniterek esetében is. Sokat hallunk manapság a perem nélküli WC megoldásokról: de vajon miért jók ezek, milyen előnyöket tartogatnak számunkra, és mely márkák, típusok közül érdemes választani? 

Higiénia, szép design, verhetetlen minőség és hosszú élettartam – ez ma már általános elvárás a kortárs szaniter termékekkel szemben. A szép, modern dizájn, a tetszetős külcsín már elsőre kitűnik, a minőséget leginkább az anyag, a gyártástechnológia, és persze a márkanév alapján tudjuk megítélni, de mi a helyzet a higiéniával? Hogyan lesz egy WC könnyen tisztítható, higiénikus, olyan, amin szinte esélyük sincs megtelepedni a különböző baktériumoknak?

Vásárlóink - akik otthonukba keresik a tökéletes megoldásokat – többen is dicsérik a perem nélküli WC-ket:

„Jóval gyorsabb, könnyebb és kényelmesebb a WC takarítása, ez többgyermekes család esetén egyszerűen felbecsülhetetlen érték!”

És ez valóban így van, hiszen gondoljon csak bele: nincs pereme a WC-nek, nem tudnak a perem alatt megtelepedni sem a baktériumok, sem pedig az a fránya vízkő…

A perem nélküli, sima felületet szinte egyetlen mozdulattal áttörölhetjük a tisztítás során, így kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá válik a takarítás!

Sőt, némely gyártó ebben még jobban segít bennünket: A Geberit KOLO márka esetében a Reflex Kolo bevonattal kapható kerámiák külön megakadályozzák, hogy a WC felületén megtapadjon akár a vízkő, akár bármi más szennyeződés, baktérium.

És ha már itt tartunk, nézzük meg, mit kínál számunkra a jól ismert, és szanitertermékek esetében szinte verhetetlen Geberit csoport…

A Keramag Design és a KOLO márkákat együttesen képviselő Geberit Csoport valamennyi termékcsaládja tökéletesen és egyszerűen tisztán tartható WC megoldásokat kínál számunkra. Ezeknek legfőbb titka, hogy hiányzik róluk az öblítő perem, és a nehezen hozzáférhető „üregek” – így pedig a jól ismert vízkőnek, baktériumoknak és egyéb szennyeződésnek nincs mi alatt megbújni!

Na de, hogyan működik mégis a WC öblítése, az ezt segítő perem nélkül?

Ezek a WC-k a higiénikus tisztán tartáson túl még valamiben jeleskednek: ez pedig nem más, mint a szintén igen lényeges víztakarékosság!

Az akár 4,5 literes, víztakarékos öblítő tartály biztosítja mindezt – mely egy egyedülálló, szabadalmaztatott rendszer szerint egy vízelosztó elemmel biztosítja az optimális mennyiségű öblítővizet valamennyi öblítéskor.

A Rimfree WC-k esetében például kifejlesztettek egy olyan speciális öblítési technológiát, melynél már kevés mennyiségű öblítővíz esetén is hatékonyan működik az öblítés, tökéletes lesz a végeredmény. A WC csésze pereme ugyanis nem szükséges az öblítés során keletkező víz elvezetéséhez, ha az öblítés optimalizálva van. E megoldásnak köszönhetően ráadásul a tisztítószereken is tudunk spórolni, ahogyan a takarításra szánt időnkön is - miközben a környezetet kíméljük a túlzottan agresszív tisztítószerek hatásaitól!

Ezek a WC megoldások – az otthoni használaton túl –számos előnnyel járnak az irodaházak, pályaudvarok, repülőterek, kórházak, rehabilitációs központok, idősotthonok, iskolák és más közintézmények mosdóinál, hiszen mind a (víz)takarékosság, a környezetbarát, kevesebb tisztítószert igénylő megoldások, illetve a gyors, egyszerű tisztán tarthatóság szempontjai egytől egyig kiváló okok arra, hogy ezeket a modelleket részesítsük előnyben bárhol a jövőben.

Mindezeken túl pedig – természetesen – a külcsín és a design is esztétikus, korunk trendjeit tükröző. A perem nélküli WC-k letisztult formáját élvezhetjük akár ovális, akár szögletesebb kivitelben – egyéni ízlésünk szerint.

A ROCA The Gap termékcsaládjánál a négyszeres aranyérmes dizájner, Antonio Bullo tervezte meg a modelleket, melyek olyan változatosak és sokszínűek, hogy bármely fürdőszobában vagy mosdótérben remekül mutatnak, legyen az akár olyan szűk, mint egy átlagos, kisméretű hazai fürdőszoba – vagy akár egy tágasabb, nagyobb, látványosabb tér.

A vonalvezetés modern és elegáns, a kellemesen letisztult formák pedig méltán fejezik ki a kortárs bútorok sajátos személyiségét - akár a klasszikus fehér, akár az új szőlő árnyalatot is választjuk…

Azonban nem csak a WC tisztítására, tisztántartására léteznek higiénikus megoldások – hanem a használója számára is!

A Geberit AquaClean zuhanyzóval minden WC használat után tökéletes higiéniát és biztonságot teremthetünk! A meleg zuhany spray-vel történő, pihentető vízmosást követően ráadásul egy meleg levegős, egyénileg szabályozható szárító részesít bennünket egyedi kiszolgálásban.

A hölgyek számára speciálisan kifejlesztett hüvelyi, valamint az anális tisztáshoz egyaránt alkalmazható megoldások már a legmodernebb technológiát képviselik. A keretes kerámia WC TurboFlush névre hallgató technológiát az egyedi komfortnak, egyedi szabályozásnak köszönhetően rugalmasan használhatjuk, sőt a komplett WC berendezés mellett választhatunk „csak” egy WC ülőkét is, ha nem szeretnénk kicserélni a teljes WC berendezésünket.

Ebben az esetben a Geberit AquaClean WC kerámiára szerelhető ülőkék nyújtanak tökéletes megoldást, ha nem szeretnénk lemondani a legmodernebb toalett által nyújtott előnyökről - mely szintén rendelkezik a kényelmes és halk lecsapódásmentes funkciókkal és a jobb oldalon elhelyezett, könnyedén kezelhető működtető panel letisztult jelrendszerével.

A WC fedele még olyan értelemben véve is extra higiénikus, hogy érintés nélkül nyithatjuk és zárhatjuk, így a kezünk is tisztább marad, használata tehát minden eddiginél higiénikusabb!

Sőt, sötétben állítható fényerővel, illetve távirányítós megoldással is rendelkezik, a még magasabb fokú kényelmünkért…

Felkeltettük a kíváncsiságát a higiénikus, kortárs WC megoldások iránt? Akkor javasoljuk, hogy látogasson el üzleteinkbe, ahol hozzáértő munkatársaink készséggel segítenek majd Önnek minden felmerülő kérdést illetően!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Belső terek új dimenzióban - különleges dekorpanelekkel

Trendek és stílusok a konyhában - inspráló ötletek a csempe kiválasztásához

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK