Milyen feltételek mellett él a garancia fürdőszobai termékekre?

Milyen feltételek mellett él a garancia fürdőszobai termékekre?

Most beavatjuk Önöket, mire is érdemes odafigyelnünk, hogy minél hosszabb ideig szolgáljanak bennünket szép és értékes fürdőszoba berendezéseink?

Garancia a szaniterekre, a kádra? A csempe még hosszabb élettartama? Mindezek persze nagyban függenek a gyártók által képviselt minőségtől, a burkolók és szerelők szakértelmétől, ám jó tudnunk, hogy a mi gondos odafigyelésünk még legalább ilyen sokat tud nyomni a latban!

 

Sokan, amikor új fürdőszobát, vagy fürdőszoba felújítást terveznek, nem is gondolnák, milyen sok dologra kell majd odafigyelni, azon túl, hogy mennyi a szükséges csempemennyiség, milyen ragasztót, milyen szigetelő – és egyéb segédanyagokat vásároljunk, illetve milyen legyen a kád vagy a mosdó megfelelő ergonómiája…

Bizony, egy fürdőszoba kialakítása – főleg laikusként – nem egyszerű, és számos alapvető kérdést felvető folyamat. Éppen ezért igyekszünk időről időre segítséget, és afféle szakmai tudáscsokrot nyújtani Önöknek itt is hétről hétre, hiszen mi is azt szeretnénk, hogy a nálunk megvásárolt csempe, kád, mosdó, zuhanykabin - de még a csaptelepek is a lehető legtovább szolgálják majd Önt és családját.

Nézzünk meg most a legfontosabb fürdőszoba termékcsoportokra egy-egy olyan alapvető tudnivalót, melyekkel nem csak a termék garanciája él majd tovább, hanem a termék szavatosságát, élettartamát is akár jelentős évekkel is meghosszabbíthatjuk!

Kezdjük a csempével, mely hiába első osztályú, hiába prémium minőség – sajnos, ugyanúgy leválhat a falról, ha az nincs megfelelően előkészítve.

 

Csempe és falak: a hibás vízszigetelés burkolatunk esztétikai problémáján túl akár a teljes fali burkolat lemállását is okozhatja!

Különösen társasházakban ismert és igencsak bosszantó, gyakori probléma a fürdőszobai beázás. Ennek igen gyakori okaként a nem megfelelő szigetelés róható fel, ám gyakran előfordul beázás a fürdőszobában a régi, már elöregedett csöveknek, csővezetékeknek a hibájából is.

Súlyosabb nedvesedés esetén a vakolat felpúposodhat, a festék lemállhat a falakról – de mi a helyzet a csempével? Hogyan éli titkos életét a csempénk a nedves falakon?

Tehát, az új csempe burkolat előtt mindenképpen érdemes a megfelelő vízszigetelésről is gondoskodni, hiszen a hibás, vagy már régi vízszigetelések is okozhatják a burkolatunk elszíneződését és egyéb esztétikai hibáit, sőt, súlyosabb esetben pedig akár a burkolat alatt elhelyezkedő, teljes teherhordó szerkezetet is károsíthatják.

Nem beszélve arról, hogy a víz mindenhol utat tör magának, még a legprecízebben lerakott fal- vagy padlóburkolat résein át is megtalálja azt a legkisebb rést, repedést, ahol átfolyva áztathatja a falat, a padlót. Így nagyon lényeges a megfelelő vízszigetelés, és a falak ideális állapotba hozása a csempézést megelőzően.

Kádak és kádlábak: milyen esetben nem él a garancia?

Még mindig egy kicsit a csempézéshez kapcsolódó, szakszerű burkolási ötletet osztunk meg Önnel annak érdekében, hogy a frissen vásárolt kád ne veszítse el idő előtt a garanciáját! Jó tudni ugyanis, hogy a gyártók abban az esetben nem adják meg a kádra a garanciát, ha a burkolás során a csempét a kádra engedik.

Nagyon fontos a kádláb és annak megfelelő beépítése is, de arra is nagyon fontos ügyelni, hogy a csempét a kád mögé engedjék, vagyis előbb legyen meg a csempe burkolása, és ne hagyják ki a kád helyét, mert ha fordítva történik, akkor később a csempe óhatatlanul „rámászik” a kádra, megsérti annak anyagát, felületét – és máris érvényét veszíti a garancia.

Csaptelepek – hogyan él itt a garancia?

Az új csaptelepek beszerelése, használatba vétele előtt szintén nagyon fontos, hogy a frissen épült házunkon úgymond „átmossák” a teljes rendszert, és csak ezt követően kössék be a csaptelepet! Hiszen, ha ez nem történik meg, akkor bármilyen szennyeződés, leggyakrabban építési törmelék könnyedén be tud jutni a csaptelep kerámiabetétjébe, s akár tönkre is teheti azt.

Minden esetben érdemes rászerelni, rákötni egy víztisztítót, esetleg komplett víztisztító berendezést, hogy megelőzzük a kövesedést a csaptelepeknél. Léteznek kisebb vagy nagyobb szűrők is ehhez, érdemes szakemberek, vagy hozzáértő eladók, szaktanácsadók segítségét is kérni!

Természetesen még sok hasonló jó tipp és szakmai tudás van a birtokunkban,  így biztos lehet benne, hogy a VS Fürdőszoba szalonok munkatársai készséggel segítenek Önnek, akár megújuló, akár friss, újonnan elkészülő fürdőszobájának és fürdőszobatermékeinek kiválasztásán túl azok megóvásában, hogy minél szebb, kényelmesebb lehessen, és a minél tovább szolgálja majd Önöket a nálunk kiválasztott és megvásárolt termék!

VSINFOVONAL

 Hívjon minket: 0630/194-0858

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK