A mozaik csempe

A mozaik csempe

Hogyan használható okosan a mozaik csempe, hogy ne legyen túlzó, és pont ott mutasson, ahol kiemelni szeretnénk szép elrendezésünk, falunk vagy boltozatunk adottságait?

Jelentkezés

Nagy divat manapság a mozaik csempe, konyhában, fürdőben, sőt még akár egy nappali burkolásnál is előszeretettel használjuk már dekorációs elemként, díszcsíkként is, de a nagyobb felületek burkolásához, pl. zuhanykabin, gőzkabin illetve medencék is kiválóan alkalmasak a mozaikok. Tehát a mozaik csempe egyaránt előfordulhat lakásban, uszodákban, de közterületi felhasználásuk is igen sokrétű: éttermekben, wellness centrumokban, üzlethelyiségeknél is gyakorta alkalmazzák. A lakásoknál, magánházakban különösen az a mozaik csempe közkedvelt, ahol nem egyszínűek a kis mozaikdarabok, hanem egy azonos szín-árnyalaton, színcsaládon belül több alig eltérő, de mégis más-más árnyalatú, felületű vagy csillogású darab található egymás mellett. Így van bennük egy kis játékosság, egy kis változatosság.

Tudjuk-e vajon, hogyan alkalmazható a mozaik csempe, hogy valóban mutatós, stílusos legyen és ne túlzó?

Itt is érdemes betartani a kevesebb több elvet. Ha ügyesen, jó helyen, egy-egy érdekesebb falrészt, beugrót, vagy akár csak egy csíkot emelünk ki a mozaik csempe által, akkor már nem lőhetünk nagyon mellé. Ha kissé bátortalanabbak vagyunk a választást illetően, akkor próbálkozzunk az adott csempe család saját mozaikjaival, hiszen a legtöbb gyártó már gondol erre is, és létezik az adott csempe vagy burkolólap saját termékcsaládjába passzoló mozaik is. Ám ha bátrabbak, és igazán alkotókedvűek vagyunk, akkor ezer és ezerféle különlegességgel is próbálkozhatunk: a színes, festett, csiszolt üveglapocskákon túl a színek, anyagok és formák számtalan variációi állnak rendelkezésünkre, melyekkel abszolút kreatív, egyedi lesz a kiemelt falrész vagy felület.

A high tech stílust kedvelők tetszését elnyerhetik a fehér akár fekete, vagy színes mozaik csempe lapocskák beleégetett fémes csillámok, vagy csiszolt fémek, a sötét és fényes felületek váltakozása akár színenként, akár csak egy adott színen belül. A természetesség jegyében pedig választhatunk farakás szerű, sőt valódi fából készült vagy bambuszkockákból, csíkokból álló, vagy akár valódi terméskő, márvány, de akár csiszolt kagylóhéjból készült mozaikot is!

A mozaik csempe tehát lakásunk falain való felhasználáskor nem töményen, a fürdőszoba vagy konyha falának teljes felületén célszerű használnunk, hanem csak egy kis fűszerezésre. Ilyenkor nemcsak jóval megfizethetőbb, hanem sokkal szebb, egyedibb is lesz a végeredmény.

Termékeinket akár élőben is megtekintheti Szalonjainkban az Üzletek menüpont alatt található elérhetőségeinken!

Kész fürdőszoba tervek, hogy segítsük a választást!

Kapcsolódó, további burkolat témájú cikkeink - melyek még szintén érdekelhetik Önt:

Az angol- amerikai életérzés - a fotóhatású burkolatokon

Ezt láttuk az olasz kiállításon

Szuper tippek, fahatású terek kialakítására

Tervezzük meg a fürdőszobát! Nézzegessen és merítsen ötleteket megvalósult fürdőszobalátványterveinkből!

Egész évben ünnepi fényekben ragyoghat otthunk a Dune meseszép burkolataival!

Burkoljuk a konyhánkat is!

 

 

GYÁRTÓK