Kerttervezés praktikusan? Mutatjuk, mit válasszunk, hogy később se legyen nyűg vele!

Kerttervezés praktikusan? Mutatjuk, mit válasszunk, hogy később se legyen nyűg vele!

Sokan azért ódzkodunk a kerttől, mert azt bizony rendben is kell majd tartani, ehhez pedig sok idő kell… Mi most mindezt megcáfoljuk: kortárs megoldásokkal, innovatív termékekkel még a legelfoglaltabb üzletembernek is lehet gyönyörű kertje, anélkül, hogy drága pénzt áldozna kertészekre, kertfenntartásra. Olvasson tovább, mutatjuk, hogyan…

A legtöbbször már a térkő beszerzésénél, elhelyezésénél megakadunk. Főleg akkor, ha egy abszolút új házat húzattunk fel nemrég, és mivel még nem éltünk ott, nem tudhatjuk, hogy lenne praktikus, merről induljon a kis utunk a bejárat felé… Kövezzük-e le az egész kertet, mert azzal kevesebb talán a gond és higiénikusabb – vagy inkább füvesítsünk? Vagy legyen a kettő együtt?

Számtalan kérdés, amikre ma már, az innovatív gyártóknak köszönhetően jobbnál jobb válaszokat találhatunk – szerencsére.

Léteznek ugyanis ma már olyan „térkövek”, illetve járdakőnek is tökéletesen alkalmazható burkolatok, nem kell letaposni a szép gyepet, ha el akarunk jutni a házig…

Ezek pedig súlyuknak, tömörségüknek, és mindenekelőtt persze 2 cm-es vastagságuknak köszönhetően letehetőek akár a füves gyepre.

Így a kis kerti járdánk akár időről időre újra áttervezhető, elvégre a lapokat nem kell sehová sem rögzítünk, azok egyszerűen felszedhetők, és egy másik helyen újra letehetők a kertben.

Az Opoczno lengyel csempegyárnak köszönhetjük ezt az innovációt, melyet a 2.0-ás lapjaival egy új technológiát bevezetve a kerámiagyártás terén – érhettek el.

A szilárd 2.0 és a szolid 2.0 termékcsaládokkal ráadásul még kertünk jellegét is megtervezhetjük: hiszen az erősebb lapok rendkívül tartósak, mint a beton – így akár az autóbeállónk, vagy egy forgalmasabb köztéri járdaszakasz időtálló burkolására is tökéletesen alkalmasak.

Az Opoczno Beton padlólap 2.0 59,3x59,3 méretben, világos vagy akár sötétebb, gyönyörű grafitszürke árnyalatban is elérhető, és ez a márka az első, ahol ezt a forradalmian új technológiát bevezették, melynek köszönhetően fokozott műszaki jellemzőkkel, kifejezetten nagy terhelhetőséggel, erős ellenállással bírnak ezek a lapok.

A Solid 2.0 technológiát öt gyönyörű, különböző, természetet utánzó kollekcióban érhetjük el, kültéri tereink tervezéséhez. A fa, a kő, a beton, a pala illetve az ötödik különlegesség az Atacama sivatag homokját idéző gyönyörű textúra. Minden sorozat azonos mérettel rendelkezik, a lapok mérete 59,3x59,3 cm, és valamennyit természetes anyagok és felületek ihlettek.

Az erős, kifejezetten vastag, 2 cm-es csempéket egy nagyon szilárd technológia, és különösen nagy jellemez, tömegük akár egy tonnás súlyt, nehezéket is elbír! Minden táblájuk csúszásmentes, és mivel alacsony a vízfelvevő képessége, így az extrém időjárási viszonyokat is jól bírja, legyen az egy extrém fagy, vagy egy elképesztően forró, nyári hőség és tűző nap hatása. Az egyes lemezeket ráadásul még könnyen tisztán tudjuk tartani, nem igényelnek semmilyen speciális, különleges eljárást, vagy kezelést.

Ez mind szép és jó, de a pázsitunk még ettől függetlenül ott van, és ugye azt is gondozni kell…

Mit szólna hozzá, ha erre is mutatnánk egy remek alternatívát?

A Holland Pázsitot elsősorban azoknak ajánljuk, akik úgy szeretnének egész évben mindig szép, esztétikus gyepet látni maguk körül, hogy sem időt, sem pénzt nem tudnak, vagy nem szeretnének áldozni annak rendben tartására.

A Holland pázsit egy műpázsit tehát, azonban szinte megtévesztésig hasonlít a valódira! Úgy kell elképzelni, mint egy gyönyörű gyepszőnyeget. Mely ráadásul mind ránézésre, mind pedig tapintásra, érzetre is teljesen természetes hatást kelt.

Állandóan esztétikus, egész évben szép – a legnagyobb előnye mégis az, hogy semmilyen karbantartást, gondozást nem igényel – és nem csak a kertet, de még a hozzá tartozó teraszt, vagy akár az erkélyt is burkolhatjuk vele – az egész évben friss, üde zöld környezet látványa pedig nyugtatólag és serkentőleg hat ránk majd nap mint nap…

Mivel bármilyen formára könnyedén vágható és alakítható – így a zegzugos külső terekbe is könnyedén beilleszthetjük, kombinálhatjuk szépen kővel, fahatású kövekkel – így a természetes hatás éppúgy megmarad, miközben tényleg, de tényleg semmi gondunk nem lesz a kertünkkel!

Az pedig külön előnye, hogy a kutyatartóknak sem kell lemondaniuk a szép gyepről, sem pedig kedvencüket elkeríteni. Nem lesznek kiégett, csúnya sárga foltok a pázsiton, fehér foltok sem. A Holland Pázsit termékei esetén pedig nemcsak különböző hosszúság, sűrűség és színárnyalat közül válogathatunk, hanem akár szerkezet szerint is.

A gyártó ugyanis kutyatartók számára egy erősebb szálszerkezetű, az úgynevezett C-Shape technológiával rendelkező pázsitokat ajánlja. Ezek ugyanúgy gyönyörű, esztétikus megjelenésűek, ám mivel anyaguk rendkívül strapabíró, kevésbé melegszik fel a hagyományos műfüvekhez képest.

Nincs többé gondozatlan kert, a Holland Pázsit és az Opoczno 2.0 remek párost alkotnak, ha szép – de gondozásmentes kertre vágyunk egész évben!

A VS Fürdőszoba pedig nem csupán ajánlja, hanem forgalmazza is mindkét nagyszerű termékcsaládot, így tehát érdemes akkor is betérni üzleteinkbe, ha már rég elkészült a konyha és fürdőszoba, hiszen mindig tudunk mutatni valami újat…

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

  Padlók és csempék a természetes kövek gyönyörű textúráival

  Természetes anyagok, időjárásálló, egyedi felületek -

GYÁRTÓK