Kert és terasz, mint a nappali enteriőr folytatása…

Kert és terasz, mint a nappali enteriőr folytatása…

Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kertes házban élnek, akkor a kert vagy a terasz is éppen akkora figyelmet érdemel, mint a ház belső terei. A mai trendeknek és igényeinknek megfelelően, a kertben és a teraszon is saját stílusunkhoz illő enteriőröket rendezhetünk be, melyeknek ugyanúgy szerves része a járólap, a burkolatok, a kerti medence, a zuhany, a nyári konyha, mint a kényelmes sarokfotel vagy étkező garnitúra.

A költségvetést, a méreteket illetően persze itt is vannak megkötések, ahogyan a belső terek kialakítása, berendezése során is, azonban a kreativitásunk, az egyéni stílusunk, a döntéseink, és a kortárs, kiváló anyagok és a berendezések széles választéka itt is nagy segítségünkre lehet az egyéni, személyes oázis kialakításában, melyre természetesen végtelen variációs lehetőségünk van!

Az extra, drágán felszerelt teraszoktól kezdve az egyszerűbb, DIY megoldásokig számtalan lehetőségünk nyílik berendezni a kertet, vagy a teraszt, és egyéni, sajátos hangulatot teremteni külső élettereinkben.

A részleteken pedig itt is nagyon sok minden múlik, hogy otthonunk, kertünk hangulatát kellőképpen megalapozhassuk!

Az alapokért egyértelműen a burkolatok lesznek a felelősek, ezért jó, ha a döntést alaposan átgondoljuk. A könnyen tisztítható hidegburkolatokat, kültéri greslapokat szerencsére ma már szebbnél szebb árnyalatokban, különböző méretekben választhatjuk. Egyre élethűbbek a különböző természetet utánzó textúrákkal, pl. a fák vagy a különböző kövek mintázatával készült burkolólapok, melyekkel természetes, meghitt hangulatot varázsolhatunk, hogy a mai trendekhez illően „nappali jellegűvé” tegyük a kültéri tereinket is!

Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy fagyálló és csúszásmentes változatot vásároljunk, ahogyan a megfelelő szigetelés is nagyon fontos.

Választhatunk persze valódi, felületkezelt fa teraszburkolatokat is kültérre, akár az étkező teraszra vagy a medence mellé. Ennek hatására egy csapásra megváltozik majd a miliő a kertünkben. A különleges összhatásnak persze az az ára, hogy egy ilyen természetes burkolattal folyamatosan foglalkozni kell, évente meg kell majd ismételni a fa felületkezelését, hiszen nem csupán annak színét, de ellenálló képességét is így lesz képes hosszú távon megőrizni. Kültéri, fahatású kerámiaparkettákkal akár a felületkezelést is megspórolhatjuk, és az év bármely szakában ilyen gyönyörű, páratlan, természetes fa hatású burkolatunk lehet – akár a kertben is…

Még otthonosabbá, még inkább szoba jellegűvé válik majd a kültéri környezet, ha a faburkolatunkat egy mutatós, kültéri szőnyeggel is feldobjuk, mely egyúttal meg is óvja azt a nagyobb igénybevételtől.

Az aprócska pad, és mellé egy kis asztal két-három székkel megfelelő intim teret nyújt egy pár vagy egy kis család számára a meghitt pihenéshez, melyet még tovább díszíthetünk néhány kreatív elemmel, növényekkel, kerti lámpákkal, mécsesekkel, díszpárnákkal…

Ha az egyik külső falat lambériával burkoljunk, és a pad vagy láda mögé díszpárnákat helyezünk, akár egy egyedi, kényelmes, egyben mutatós ülő alkalmatosságot is elkészíthetünk így. A fa vagy fa hatású elemek szép, természetes felületei otthonos melegséggel örvendeztetnek meg bennünket, és árnyalataikhoz mind a természetes, mint pedig az élénk, nyári, vidám színek egyaránt jól illenek. Érdemes azonban a kültéren is folytatni a belső terekben, főleg a nappaliban alkalmazott színvilágot, összhatást. Például, ha egy konkrét színvilágot vittünk végig a belső enteriőrökben, akkor ezeket az árnyalatokat a teraszon is folytathatjuk a párnákon, vagy egyéb kiegészítőkön.

Természetesen, ha nagyobb a terasz, akár egy nappali jellegű ülőgarnitúrát is betehetünk, melyeket manapság a leginkább az időjárás álló mű-rattan anyagból célszerű megvásárolnunk. Ezeket szép, mutatós, hozzáillő szivacspárnákkal, ülő felületekkel tehetünk kényelmessé, de a legtöbbször maguk a gyártók is így kínálják őket. Ha gyakran étkezünk a szabadban, vagy népes a család, a baráti társaság, akkor érdemes eldöntenünk, hogy inkább egy többszemélyes, kültéri étkező garnitúrát válasszunk-e, magasabb, étkezésre alkalmas, tágas asztallal, vagy inkább egy kényelmes fotelekkel, sarok ülőgarnitúrával körbevett alacsonyabb dohányzóasztalos verzió lenne-e a mi életvitelünkhöz a kényelmesebb megoldás?

Ha kicsi a helyünk, akkor jó szolgálatot tehetnek a kisebb, praktikusan összehajtható, összecsukható, vagy lehajtható kisebb asztalkák, és az egymás tetejére pakolható székek. Így, az étkezés végeztével nem kell majd kerülgetni a bútorokat, hanem lesz elegendő terünk a játékhoz, ruhák szárításához, vagy az egyéb tevékenységekhez.

Kertünkből ma már igazi, beltéri nappali-konyha enteriőrt is varázsolhatunk, hiszen a nyári konyhák számos modern változata elérhető. Gondoljunk arra is, hogy az elektromos kerti grill, vagy bármilyen más elektromos eszköz számára elengedhetetlen legalább két kültéri konnektor kiépítése.

A munka után pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés: egy medence, vagy kerti zuhany teszi teljessé a felfrissülést. A tágasabb, nagyobb kertekbe akár már az olyan luxus élményt adó hidromasszázs funkciós jacuzzik is elérhetők, melyeket a Spa Trend idei kínálatában megtalálhatunk! Az amerikai masszázs medencék legkiválóbb modelljei újra alkották a masszázs medence fogalmát, ahol az olyan fogalmak, mint a „100% szűrés”, a „Motomassage” vagy a „BMW Design” is az értékesítés részévé váltak.

Az NXT, a HIGHLIFE, vagy a LIMELIFE sorozatokkal úttörő technikai kialakítást és prémium kategóriát kapunk, míg a HOTSPOT sorozatát a hatékonyság mellett az optimalizált helykihasználtság, és az arányos felépítés jellemzi.

Azoknak, akik idő hiányában inkább csak a pihenést és feltöltődést keresik a kertben, és a munkát, kerti tevékenységeket - mint amilyen például a fűnyírás – kevésbé kedvelik, vagy nincs idejük ilyesmivel bíbelődni, azok számára is van egy remek tippünk: az igazihoz megtévesztésig hasonlító műpázsitok, melyeket akár kertek, akár teraszok vagy erkélyek burkolására is alkalmazhatunk.

A VS Fürdőszoba kínálatában is megtalálható műgyepekkel a kutyatartók is azonnal megbarátkoznak, hiszen ez a gyep nem sárgul el, nem fakul ki!

Az egyik legújabb, tavaly piacra dobott kollekció, melyet a „bajnokok füveként” is emlegetnek, a „Victory” névre hallgat és nem csupán élethű, de kiemelten színtartó, tartós, selymesen puha, vízáteresztő is egyben – és minden korábbi modellnél elnyűhetetlenebb! Akár nagyobb testű kedvencünk, akár gyermekeink is bátran játszadozhatnak rajta, ahogy a kerti bútor, berendezés, vagy bármi más nehezebb dolog sem hagy rajta maradandó nyomot. Nem szárad ki, nem kell locsolni, és egész évben szép, ápolt gyepünk lehet – így más dolgunk nem is marad, mint élvezni a szabadban töltött kellemes perceket.

Sőt, ha a gyep letétele után jutna eszünkbe, hogy inkább máshová szeretnénk a járdát – ma már ez is könnyedén megoldható – a ragasztás nélkül letehető, mobilizálható vastag, 2 cm-es kerti greslapok segítségével, melyeket például a Marca Corona kínálatában is megtalálunk.

A VS Fürdőszoba Szalon üzleteiben mindent megtalálhat, hogy a fürdőszoba és a konyha után, álmai kertjét, teraszát is kialakíthassa, berendezhesse a segítségünkkel!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

   6 dolog, amit a hidegburkolat vásárlás előtt feltétlenül tudni kell!

   Harsány színek, retro formák! Visszatért a 80-as évek!

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK