Így készülj az ünnepekre a fürdőben: a ragyogó, elegáns fürdőszoba titkai

Így készülj az ünnepekre a fürdőben: a ragyogó, elegáns fürdőszoba titkai

Az ünnepi fürdőszoba titka leginkább a ragyogásban rejlik! Ragyogó fürdőszoba pedig a megfelelő tisztaságnál kezdődik, majd ezután jöhetnek a kellemes, nem túlzó ünnepi dekorációk, ám ha kedvet kapunk a meghitt hangulathoz, a páratlan eleganciához, akkor akár egész évre ünnepi ragyogásba öltöztethetjük otthonunk helyiségeit! Mutatjuk, mivel és hogyan teheti Ön is elegánssá, és egész évre ragyogóvá a fürdőt…

A megfelelő higiénia, és az ünnepi ragyogás elengedhetetlen lépései: a fürdőszoba alapos nagytakarítása

Többen gondolják úgy, a takarítás egy szükséges rossz, és inkább gyorsan essünk túl rajta – ez lehet igazán szórakoztató, egy kellemes kis rituálé, pláne így az ünnepek előtt.

Van néhány ügyes tipp a tarsolyunkban, melyekkel a fürdőszoba takarítás kellemesebb, gyorsabb, a tisztaság pedig tartósabbá válik!

Sajnos, a szemmel is látható tisztaság nem tart sokáig, és azok a fránya vízkő lerakódások is igen hamar láthatók lesznek újra. Egy jó ecetes tisztító minden esetben megkönnyíti a takarítást, hatékony a vízkő – és a foltok ellen, mentes az allergén kémiai összetevőktől, sőt még a baktériumokat is elpusztítja!

Ahhoz, hogy a fürdőszoba tisztaságát esztétikailag is sokáig élvezhessük, a mosdó, a kád, a zuhanykabin és a WC tisztítása mindig prioritást élvez, és nem biztos, hogy elegendő a heti egyszeri takarítás.

Egyszerű megoldás és jó ötlet a zuhanyzó, a mosdó és a kád száraz dörzsölése. Nagy előnye, hogy gyorsan, mindössze pár perc alatt megvan, mégis hatékony – a baktériumok ugyanis nedves környezetben szaporodnak. Ezen túl, még csökken a vízkőlerakódás is, a fürdőszoba ragyogása ezért tovább tart majd.

Remek trükk a lefolyóba helyezhető szűrő is, mely felfogja a hajat, ezáltal mérsékli a dugulást. Pakoljuk el mindig a fölösleges tárgyakat, flakonokat, legyen rendezett, letisztult a tér a fürdőszobában is. Célszerű, ha gyorsan szeretnénk végezni, először minden, a padlón lévő zavaró tárgyat – pl. a fürdőszobai mérleget, kádkilépőket, szennyestartót, szemetesvödröt stb. – kivinni a helyiségből, hogy gyorsan és hatékonyan tudjunk haladni a takarítás során, melyeket majd a legvégén, a fürdőszoba felmosását és száradását követően helyezzünk csak vissza.

Ragyogjon minden: a tükör, a csapok, a csempe, és persze az ízléses fürdőszobai kiegészítők!

A tiszta és tiszta érzetű fürdőszoba a tükörrel kezdődik: legyen mindig tiszta és ragyogó! Ezt akár egyetlen gyors mozdulattal mindennap, vagy legalább kétnaponta is áttörölhetjük egy mikroszálas kendővel, melyre néhány csepp ablaktisztító folyadékot spriccelünk.

De épp így a csaptelepeket is: Ecetes törlőkendő 1-2 naponta, és nyoma sem lesz a vízkőnek, de alkalmazhatjuk a kifejezetten erre a célra kifejlesztett fürdőszobai tisztítószereket, szaniter tisztítókat is!

A tükör tehát legyen mindig tiszta, és persze, az ünnep kaphat akár egy új, díszesebb keretet is, ha szeretnék valami kisebb volumenű, látványos, de mégsem túl költséges újdonságot vinni a fürdőbe. Ilyenkor amúgy is gyakrabban látni az üzletek polcain és a kirakatokban is díszes, különlegesebb, foncsorozott tükröket, melyek akkor lesznek igazán mutatósak, ha a csaptelepek, és a többi fürdőszobai kiegészítő árnyalatához igazítva választjuk ki őket.

Ezt persze megtehetjük ízléses, egyedi fürdőszobai kiegészítőkkel is, melyek közül a csillogós, ezüstös darabok akár még a karácsony hangulatát is könnyedén bevihetik az egyébként abszolút funkcionális tárgyainkkal becsempészve…

Néhány karácsonyi dísz, és a jól irányzott kellemes hangulatvilágítás máris ünnepi díszbe öltözteti a fürdőt!

Miért is ne öltözhetne a fürdőszoba is karácsonyi díszbe az ünnep idejére? Nem kell nagy dolgokra gondolni: néhány, színben is harmonizáló gyertya, mécses, vagy egy kevés natúr, természetes dekorációval meghitté varázsolhatjuk ezt a helyiséget is, mely már rég nem csupán kiszolgáló helyiségként működik az otthonainkban.

Ha már a kezdetekkor – vagyis a fürdőszoba megtervezésénél – ügyelünk arra, hogy jól irányzott, meleg fényű, esetleg színes hangulatvilágítás is kerüljön ide, mely akár még finom, lágy fényeivel a csempe mintáit is kiemeli – akkor még izgalmasabb, még különlegesebb látványt élvezhetünk itt.

Ha kevesebb pénzből gazdálkodhatunk: akkor néhány szép gyertya, és egy csokor friss, vágott virág is ünnepi hangulatba hozhat!

Akár a hófehér, szűzies ragyogás, mely a friss hóra emlékeztet – akár a sötét tónusú elegancia – a friss virág bármely fürdőszoba térben jól mutat, ha az szép, tiszta és rendezett.

Mostanság nagyon divatosak a sötét tónusú burkolatok: a fa vagy természetes kő hatású csempe, mozaikberakás, és az egészen sötét ébenfa árnyalatú fürdőszoba bútorok. Ezeket minden esetben emeljük ki jó megvilágítással, és inkább akkor válasszuk, ha az átlagosnál kicsivel nagyobb, tágasabb fürdőszoba térrel rendelkezünk, különben könnyedén összenyomhatja az amúgy is szűk teret. A sötét tónusú berendezés mindenképpen hordoz némi eleganciát, de hogy ez ne keltsen senkiben sem öreges, szomorkás hangulatot, hangulatos fényekkel és egy friss, üde, zöld növénnyel, élő virággal bármikor fiatalossá tehetjük a helyiséget.

Elegancia egész évben? Megjelenhet a fürdőszoba burkolatain, és berendezési tárgyain egyaránt

Elképesztően szép, elegáns, ragyogó mozaik és dekor csempe kínálatból választhat ma már minden házépítő és lakás, illetve fürdőszoba felújító! Ha Ön is kedveli a csillogást, a szokványostól eltérő, káprázatos burkolatokat, akkor érdemes ellátogatnia a VS Fürdőszoba bemutatótermeibe, ahol számos gyönyörű modell közül válogathat!

A Porcelanosa gyár például az idei évre számos trendi kollekcióval rukkolt elő, melyekben a fémes, metálos csillogás előkelő helyen van. Ezeknél a csempéknél pedig nem kell, sőt nem is szabad kizárólag a fürdőszoba helyiségére korlátozódni, gondolkodjon velünk a teljes lakás összképében, higgye el, az elegancia, a harmónia így lesz igazán tökéletes! Ragyogjunk hát egész évben! Ehhez kíván Önöknek

 Kellemes Ünnepeket és ragyogóan sikeres, Boldog Új Esztendőt

a VS Fürdőszoba csapata!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt: 

Ezzel tedd különlegessé és meghitté, többfunkcióssá a kádat!

5+1 inspiráló ötlet a hosszú és keskeny fürdőszobák berendezéséhez

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK