Hasznos tippek röviden – a fürdőszoba átalakításához

Hasznos tippek röviden – a fürdőszoba átalakításához

A változás az élet természetes velejárója – és nem kell ahhoz feltétlenül új lakásba, új házba költözni, vagy építkezést, teljes felújítást végezni ahhoz, hogy megújuljon, megszépüljön a fürdőszoba. Van, amikor elegendő csupán egy-két új holmi beszerzése - például egy jobb minőségű zuhanykabin, egy új csaptelep, a falak átfestése máris új érzetet ad, lényegesen kényelmesebbé, komfortosabbá téve számunkra a fürdő használatát.

Amikor úgy dönt a család, hogy ideje lecserélni a zuhanykabint, mert a régi már elöregedett, kiszolgálta az idejét, esetleg nem vagyunk elégedettek a minőséggel – akkor érdemes ügyelnünk arra, hogy ne essünk a abba a hibába, hogy az olcsó ár, a magas kedvezmények alapján döntünk. Néhány apróságot szedtünk össze most, e heti bejegyzésünkben – melyeket érdemes megfontolni, hogy az „olcsó húsnak híg a leve” mondás igazságával ne kelljen egyhamar szembesülnünk…

Zuhanykabin: ügyeljünk a zsanérokra, válasszunk minőséget!

Akár azért döntünk új zuhanykabin mellett, mert tönkrement a régi, akár azért, mert új stílust, új designt, esetleg más méretet kívánunk használni majd a jövőben – érdemes inkább a drágább, jobb minőségű termékek között keresgélni, és inkább más dolgokon visszafogni a költségeket.

Nem mindegy ugyanis a zuhanykabin üvege, vagy plexi anyaga sem: hogy mennyit, és milyen könnyen tudjuk majd takarítani, de talán még lényegesebb az, hogy az ajtó zsanérjai tartósak, jó minőségűek legyenek – szemben a műanyag görgős ajtókkal, melyek viszonylag hamar tönkre mennek.

A kád anyaga, sőt a beszerelése sem mindegy!

Ha az idén úgy döntünk, hogy inkább a kádunkat cseréljük le, szintén érdemes nagyon alaposan utánajárnunk, hogy milyen típusú, anyagú, illetve formájú kádak léteznek ma a piacon. Emellett a kádak beépítésére nagyon érdemes ügyelnünk!

A legtöbb gyártó szakszerű beépítés mellett szavatolja csak a garanciát, így érdemes az ő anyagaikkal, alkatrészeikkel, esetenként a saját maguk által ajánlott szakemberekkel elvégeztetni a termék beszerelését.

Ha úgy döntünk, hogy a kádat beépítjük és csempével burkoljuk körül, és a kádunk nem kap előlapot – akkor érdemes a szifonnál meghagyni egy kiemelhető csempét, vagy egy kis szerelőnyílást ajtóval – mely majd a későbbiek során lehetőséget nyújt a szerelésre, hiba elhárítására – a kád későbbi kibontása nélkül.

Ha pedig még a burkolás előtt állunk, vagy az új kád miatt a csempe és a járólap cseréje is elengedhetetlen, akkor érdemes ügyelnünk arra, hogy a burkolatot futtassuk be végig a kád alá, kenhető szigetelést alákenve – így ha netalán tönkre menne a szifon, akkor sem keletkezik majd kár.

Ha pedig kádunk van, mert eleve így vettük a lakást, és már nem szeretnénk szétbontani – de gyakrabban zuhanyozunk benne, mint amennyit fürdünk – akkor érdemes egy üvegparavánt ráültetni a kád peremére, ezzel megakadályozhatjuk, hogy a kifröccsenő víz vízkövet vagy egyéb károsodást okozzon később a járólapokon vagy a fürdőszoba bútorokon, amennyiben azok a kád előtt, illetve mellett helyezkednek el.

A csaptelepek gyakori hibái is elkerülhetők a jó, és körültekintő termékválasztással, és a rendszeres ápolással, helyes használattal!

Ki ne hallott volna már idegesítően csöpögő csapot, vagy találkozott volna már azzal a problémával, hogy nem azt a vízhőmérsékletet kapja, mint amilyenre számított a csap kinyitásával?

Amikor egy csaptelep nyikorog, csöpög, vagy éppen olyan hőmérsékletű vizet ad, amilyet ő akar –ezek a legfőbb jelei annak, hogy valami nem rendeltetésszerűen működik bennük. A silányabb – de olykor még a jobb minőségű - csapoknál is idővel felléphetnek ilyen gondok, melyek a gyakori használatból eredően olykor elkerülhetetlenek. A rozsdásodás, a vízkő, illetve a vízkő következtében kialakuló belső szivárgás inkább a régebbi típusoknál fordul elő, és bár ezeket viszonylag könnyen lehet orvosolni, mégis kellemetlenek, bosszantóak tudnak lenni. Hiba előfordulhat a csaptestben, vagy a csaptelep szerkezetében is – de lehet, hogy mi tesszük tönkre őket a nem megfelelő használattal.

A csap szabályozó karjában is felléphet meghibásodás (elkophatnak a benne lévő recés felületű ún. hornyok) - ha túl erősen húzzuk meg, mikor elzárjuk a csapot. Kerámiabetétes csapoknál pedig a legtöbb esetben a szennyeződések teszik tönkre a csapot, ezek ellen a vízszűrővel tudunk védekezni.

A csapok hibái - ahogy látjuk és tapasztaltuk is már - többfélék, különböző eredetűek lehetnek – ezért érdemes odafigyelnünk azok helyes karbantartására, és ha már eljött az idő, hogy lecseréljük a csapokat a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor érdemes a minőséget, a tartós anyagokat előnyben részesíteni a választáskor.

Nagyon fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő ergonómiára is, hogy kényelmes legyen majd a használata, és az sem mindegy, melyik mosogató – illetve mosdó típushoz választjuk, hiszen attól függően eltérő lehet a méret, a forma, vagy az arányok igénye.

A kiválasztott csaptelep műszaki adatai, a formai kialakítása, valamint a beszerelés módja is mind befolyásolhatják a kivitelezés módját, és ha esetleg utólag módosítunk, akkor megnőhet a beszerelés ideje, a munka költségei is.

Jó tipp, hogy ha két, műszaki paraméterei tekintetében is azonos csaptelep közül nem tudunk dönteni, akkor érdemes összehasonlítanunk azok súlyát is: nyilván nem az a lényeg, hogy grammra pontosan lemérjük őket, de ha jóval nehezebb az egyik, mint a másik, akkor joggal gyanakodhatunk, hogy a minőségi, jobb, tartósabb anyagokból álló termék a súlyosabb, ellenben a kevésbé jó minőségű, vagy jól kivitelezett társával szemben.

Érdemes tehát alaposan átgondolni mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket – hogy hol, napjában hányszor használjuk majd a csaptelepet, - hiszen a forma, a strapabírás kérdése is ettől függhet majd nagy részben, ahogyan a megfelelő ergonómia, a funkciónak megfelelő típus, és végül, de nem utolsó sorban a látvány, a dizájn is befolyásoló tényező lehet, és az ár is sokat nyomhat a latban.

Bizony, a csaptelep vásárlása sem egyszerű kérdés, számos dologban kell majd dönteni – így ebben sem árt szakember véleményét kikérni, ahelyett, hogy mi magunk rendelnénk gyorsan valami olcsót a neten. 

A VS Fürdőszoba szalonok szakértő munkatársaitól érdemes kérdeznünk személyesen is, hiszen felkészültek, magas tudással bírnak a piacon fellelhető termékek műszaki és minőségi paramétereiről, segítenek a számunkra legideálisabb, legkedvezőbb árú termék kiválasztásában, és készek beszerezni és megrendelni őket – legyen az akár a teljes fürdőszoba felszerelésünk, akár mindössze egy darab zuhanykabin, vagy egy új csaptelep.

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Az 5 legnépszerűbb csempetípus napjainkban

 Az egyedileg épített zuhanyzó még mindig sláger

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK