Harsány színek, retro formák! Visszatért a 80-as évek!

Harsány színek, retro formák! Visszatért a 80-as évek!

Az új sláger, a 80-as éveket felidéző divat és trendmegoldások a gardróbunkból már az otthonainkba is begyűrűztek, megfertőzve az enteriőr – és formatervezőket is. Extrém, harsány, erőteljes színek, bájos retro forma- és mintavilág jellemzi ezeket az igazán szerethető, nyárias enteriőröket. Nézzünk most ebből egy kis ízelítőt!

Időről időre mindenki szeret újítani, kicsit játszadozni a régmúlt idők kedvenc látványelemeivel. Pláne, ha mindez most még trendi is, és vidámságot visz a szürke hétköznapokba, akkor aztán nincs megállás!

Aki merész, bevállalós, vagy csak szeretné megmutatni vagányabb, ugyanakkor játékosabb oldalát, annak a 80-as évek jellegzetes, harsány színei, pettyes, esetleg csíkos, amorf mintái olyan igazi „beleszeretős” világot nyújthatnak majd.

Az elmúlt évek steril, már-már túlzóan is letisztult szín – és formavilágára válaszul megjelent a minimál mellett a maximál, mint követendő, reflektáló stílusirány. Maximálisan színpompás, harsány, impulzív, lüktető árnyalatok, erőteljes kontrasztok jellemzik. A század közepére jellemző retró és játékos formavilág helyét egyre inkább átveszi a merész, sőt olykor már inkább giccsbe hajló 80-as, 90-es évek hangulata és látványarzenálja.

Az év eleji, londoni Design Héten bemutatott anyagok, színek, formák igazán izgalmas és megnyerő termékei láttán kinek ne jönne meg a kedve egy kis tini-korunkbeli nosztalgiához?

Legyenek akár erőteljes, élénk színek, mutatós retro minták – mint a pettyek, a csíkok, vagy a hullámvonalak –, bármelyikre könnyedén találhatunk most megoldást!

Az élénk, erőteljes színek ennyire sűrű megjelenése elsőre talán ijesztőnek tűnhet, ám ha jól eltaláljuk az arányokat, és az élénk harsány látványt finomítjuk némi természetes, natúr textúrával – akkor még igazán tetszetős, harmonikus összkép is kisülhet a dologból…

A 80-as évek sajátos, ikonikus jegyei - noha első látásra túlzónak és harsánynak tűnnek, - legalábbis az eddig megszokott minimalista látványhoz szokott szemünknek – mégis, mi lenne, ha ezúttal visszacsempésznénk a színeket a mindennapjainkba?

Értjük ezt szó szerint, hiszen a VS Fürdőszoba üzleteiben számos neves csempe márka kínálatában lelhetünk színes, mintás, egyszóval, igazi jókedv generáló kollekciókra!

Mindenütt az élénk színek, a harsány minták és kontrasztok vannak jelen, kanárisárgák, zöldek, pinkek, narancsok, lilák – az évtized csak úgy tobzódott az intenzív és merész árnyalatokban, ahogyan a mutatós pettyek, csíkok olykor amorf változataiban, hullámos mintáiban.

Noha a 80-as évek időszakának mai formája, megújult változata kissé letisztultabban köszönt be hozzánk, még így is lendületbe hozza az enteriőrt, és életet visz a szürke falak közé – pláne, ha a színeket, élénk tónusokat üde, természetes növényi motívumokkal kombináljuk…

A zöld minden létező árnyalata egészen menő most, ahogyan türkiz, a fenyőzöld elegáns, sötét tónusai a padló mellett akár a falakon is megjelenthetnek. Ha az élénk, erős tónusokat természetes, natúr textúrákkal párosítjuk a padlón – mint például a Marazzi Horizon névre hallgató gyönyörű kerámia parkettája – akkor egyszerre lehet trendi, vidám, fiatalos, mégis időtlen, sokáig szerethető az otthonunk.

Az újra divatba jött lila és a sok élénk árnyalat mellett azért a természet is ugyanúgy jelen van. Ennek megfelelően a fa textúrái, tónusai, és a zöld minden létező árnyalata dübörög a kifutókon, és a különböző rangos trend eseményeken.

A 90-es évekre hajazó, finom, világos friss tavaszi zöld kellemes tónusai és a hozzájuk kapcsolt bambuszminta ismét kedvencünkké válhat, de szinte bármilyen növényi motívum óriási sláger most az idén!

A természetes, világos textúrák, a fa vagy a kövek mintázatai továbbra is hódítanak, és annak, aki kevésbé bevállalós, a nagyobb felületekre érdemes a natúr szépségeket betervezni, amiket utána ki tudunk egészíteni élénk színű, kontrasztos bútorokkal, játékos, geometrikus formákkal – hiszen a tárgyak, ha meguntuk őket – jóval könnyebben lecserélhetők később, mint a csempe vagy a padlóburkolat.

Akár a természetes, kellemes vonalak és árnyalatok, akár a harsány, élénk, olykor egészen merészen meglepő színek mellett döntsünk is – a VS Fürdőszoba kínálatában biztosan megleljük a hozzávalókat. Már csak kedvenc irányzatunkat kell kiválasztani és indulhat a buli: vagyis, a tervezés, a válogatás, és a tobzódás a meglepőbbnél is meglepőbb újdonságokban!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

   Megújul a fürdőszoba? Tervezzük meg mi magunk!

   Ásványi közetek, féldrágakövek lélegzetelállító mintázata a falakon

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK