Fókuszban a multi-funkciós megoldások!

Fókuszban a multi-funkciós megoldások!

A kortárs belsőépítészeti és lakberendezési trendek egyre inkább azon tárgyakat és megoldásokat helyezik előtérbe, melyekkel egy csapásra több funkciót is betölthetünk a térben. Ilyenek többek között a többfunkciós bútorok, kombinált „ágy-szekrény-tároló” megoldások, illetve a faliképként vagy tükörként is remekül funkcionáló design radiátorok…

Kisebb lakásokban, terekben gyakorta előfordul, hogy a nappali már önmagában is mondhatni, multi-funkciós: hiszen a dolgozósarok olykor a bútorból lenyitható, vagy bizonyos apróbb változtatásokkal egy kényelmes hálószobává alakul… Ha nem is ez a legkényelmesebb megoldás, bizony olykor szükséges.

Viszont számtalan olyan okos megoldást ismerünk, amikor a több különböző funkció egyáltalán nem megy sem a dizájn, a külcsín, sem pedig a praktikum rovására, sőt!

Az egyik kiváló példa erre a fűtés és a szárítás szimbiózisa, vagyis, a törülközőszárítós radiátorok.

Ezeket a fürdőszobában nagyon jól kihasználhatjuk, hiszen még az apróbb, kevésbé jól szellőző fürdőszoba párás terében sem lesz kellemetlen, dohos illatú a törölköző, hanem mindig friss, kellemesen meleg, szinte ropogós marad…

Mi például a magunk törölköző szárítós radiátorát olykor zokni és fehérnemű szárítónak is használjuk, így megint nyert egy további funkciót, és a sor persze folytatható lenne a végtelenségig…

A Matrix radiátorcsalád tagjai például egészen újszerű formákban, radiátoroktól nem megszokott különleges színekben pompázva keltik új életre a radiátor fogalmát.

Ezek a hagyományos törülközőszárítós modellekhez képest már jóval letisztultabbak, igényesebb kivitellel rendelkeznek. Opcionálisan elláthatók tartókkal is, fogasokkal is, melyekből a szögletes, de akár az ívelt változatokkal is kérhetjük – sőt háttérvilágítást is terveztek hozzá a gyártók, mely lehet fehér, vagy akár színes, váltakozó RGB led világítással - mellyel egészen különleges atmoszférát teremthetünk a konyhában, az előszobában, a nappaliban vagy éppen a fürdőszoba terében.

A Mátrix radiátorcsalád tagjait – melyek egészen egyedi igények szerint is készülhetnek – mindezen túl akár különleges strukturált hatású burkolatokkal is kérhetjük, melyek ily módon akár önálló műalkotásokként illeszkedhetnek a környezetbe, sőt, akár különböző képeket, fóliákat, matricákat is varázsolnak rá a kedvünkért, így aztán valóban egyedi és sokoldalú megoldásban gyönyörködhetünk, mely ugyanakkor mit sem veszít a fűtőértékéből…

Ám mi van akkor, ha valaki a fűtést, mint funkciót inkább elrejtené a szépen kivitelezett, igényesen megtervezett enteriőrben?

Nos, erre is tudunk adni kiváló tippeket – ugyanis a mai radiátorokkal akár már térelválasztó funkciót is betölthetünk, világíthatunk, sőt akár dekorálhatunk is!

Gondoljunk például egy nagyon szép, mutatós, dekoratív tetőtéri kislakásra, ahol a ferde falak révén nincs túl sok lehetőségünk a falat díszíteni különböző képzőművészeti alkotásokkal, egyedi képekkel – hiszen a fal nagy részét ugye, a radiátor foglalja el. A fűtőtesteket általában igyekszünk elrejteni, minél inkább láthatatlanná tenni, hogy azok diszkréten belesimuljanak a falba, és a lehető legkevésbé  látszanak…

Ám mi lenne, ha ezúttal egy nagy csavarral változtatnánk ezen: és a radiátor kiemelt helyet, szerepet, és rá irányuló figyelmet kapna?

Nos, ez az ötlet fordulhatott meg a gyártók fejében is, akik ma már olyan elképesztően szép szobai radiátorokat hoznak létre, mely épp olyan, mint egy igényes, szép festmény a falon, vagy egy dekoratív 3D-s fali dekor.

Sőt, léteznek köztük olyanok is, melyek egyedi világítással vannak ellátva, így akár a diszkrét, kellemes hangulatvilágítás kérdése is megoldott.

Ez aztán az igazi multi-funkciós megoldás, ugye?

A Caleido radiátor újdonságként robbant be a köztudatba, és kihez-máshoz is lenne köthető, mint az olaszokhoz, akiknek – mint jól tudjuk – a vérükben van a design! Ezúttal a neves építész, Marco Piva tervezte meg a CALEIDO számára a Book&Booklet látványos dizájn radiátorait.

Az egészen innovatív projekt, - mind formavilágát, mind pedig anyaghasználatát tekintve - hűen tükrözi a CALEIDO egyéni filozófiáját, miszerint egy tárgy - annak teljes funkcionalitása mellett is – képes megőrizni esztétikus mivoltát, sőt még újat, újszerűt is tud mutatni a szépség és a dizájn szolgálatában.

Másik elképesztően kiváló ötlet – az igazán kicsiny méretű fürdőszoba enteriőrökbe – a tükör felülettel ellátott, elegáns design radiátor!

A Zehnder Nova Mirror radiátorának már a neve is tükrözi újabb, plusz funkcióját, mely, mint tudjuk nem csupán a reggeli készülődést könnyíti meg, hanem akár a teret is tágasabbnak, világosabbnak láttatja.

A zseniális termék a Zehnder-től az okos ötleten túl elegáns formatervezéssel párosul, és előszobákba is ideális választás, hiszen csekély mélység jellemzi, így akár egy keskenyebb folyosón, előszobában is remekül elfér.

A mágneses tartórúd segítségével nemcsak a törölközőnk, hanem - ha előszobában használjuk -, akkor a kiadós tavaszi esőben elázott kabátunk, pulóverünk szárítására is kiválóan használható.

Mi kell még egy elegáns, ám kicsiny otthonba – ha nem az ilyen ütős, elegáns, és páratlanul sokoldalú, több funkciós megoldások?

A VS Fürdőszoba üzleteiben azonban még ennél is több szépséget és praktikumot tartogatunk vásárlóink számára. Érdemes hát időről időre betérnie, és megtekinteni újdonságainkat egy jó kávé mellett…

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

A fürdőszoba kényelme 5 pontban

Mit válasszunk a légies, minimál fürdőszoba enteriörbe?

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK