Én mostan színes (metró)csempékről álmodom…

Én mostan színes (metró)csempékről álmodom…

A metrócsempe trendi és népszerű, és szerencsére nagyon sok gyártó kínálatában megtalálható, a legkülönfélébb árkategóriákban, színekben, sőt mintázatokban is. Összeállításunkban most azoknak igyekszünk némi segítséget nyújtani, akik színes, élénk, esetleg mintás metrócsempe variációkról álmodnak, miközben az árat is szeretnék szem előtt tartani.

A metrócsempe legelőször a metróállomások burkolataként volt jelen, így a neve is innen ered. Éppen ezért tartós, jól használható, kis mérete révén pedig akár a kisebb felületek, sarkok, íves falrészek burkolására is tökéletesen alkalmasak, sőt, a különlegesebb színű, mintájú darabokkal akár a különféle dekorokat is helyettesíthetjük!

A klasszikus metrócsempék a parkettából ismert fogalom szerint élve „fózoltak”, azaz, le van csapva mind a négy oldaluk a széleken, egy kb. 45 fokos – vagy esetenként más méretű – szögben, de ma már nem szokatlan a sima felületű, sőt akár a domború metrócsempe sem – mind másért különleges, mindnek egyedi összhatása, esztétikája van. 

Amikor metrócsempét, illetve ahhoz fugaszínt választunk, érdemes átgondulnunk, hogy hangsúlyozni szeretnénk-e a kiválasztott fugával a csempék apró méretét, kontrasztos, mintegy rácsozott hatást, keltve, vagy inkább azonos fugaszínt választva egybefüggő, csupán enyhén plasztikus látványt adnánk-e inkább a helyiségnek?

Külföldön nagyon nagy keletje van a metrócsempés fürdőszobáknak, míg itthon nagyon divatos megoldás a metrócsempe elhelyezése a country stílusú konyhákba.

Padlólap választása a metrócsempéhez szintén egyéni ízlés – és persze pénztárca – kérdése is, azonban a szép, természetes textúrát követő, fahatású, famintázatú lapokkal biztosan nem lövünk mellé, de a fekete-fehér kombinációkat is sokan kedvelik. 

És hogy milyen ajánlataink vannak arra az esetre, ha színes metrócsempékről álmodik? 

A konyhában mindig bátrabban nyúlunk valamiért a színekhez, talán azért is, mert ott kisebb a csempézni kívánt falrész, falsík – így egy-egy élénkebb árnyalattól sem riadunk meg, hiszen szépen vissza tudjuk hozni azt az apróbb kiegészítőkön, lakberendezési tárgyakon. 
Akár matt, akár fényes metrócsempékben gondolkodunk, mindegyikre kiváló megoldásokat találhatunk ma már a különböző méretek, színek, sőt felületek között is – bár az tény és való, hogy konyhába inkább a matt felületet szoktuk ajánlani, a könnyebb tisztíthatóság miatt. 

A konyhában vagy ugyanúgy a fürdőszoba falain is kiválóan használható 10x30 cm-es lapokkal fényes, itt-ott megcsillanó, kissé egyenetlen felületeket hozhatunk létre, a fáradt színárnyalatoktól kezdve az élénkebbekkel is akár. 

A fényes fekete metrócsempét már ismerjük, azonban a misztikus bordó, vagy a ragyogó, igazán fényűző arany színű metrócsempével igazi luxus enteriőröket is létrehozhatunk…

Akinek megtetszett a metrócsempék változatos méretével való játékos összhatás, annak kifejezetten ajánljuk az ARGENTA több színben is elérhető, 10x20-as, illetve 20x20-as metrócsempéit, melyeket akár még keverhetünk is egymással, egy-egy falon, falrészen. 

Az Argenta metrócsempék tökéletesek akkor is, ha a kortárs életérzést marokkói inspirációkkal szeretnénk egyedivé és kissé egzotikussá tenni. A meleg árnyalatú, szürke mázzal és a finom textúrájú falfestéssel ez a csempe tökéletesen egyedi és látványos hatást nyújt a terekben. 

A Mainzu csempék pedig egy igazán bájos, és sokszínű világba kalauzolnak el bennünket!
Noha különleges csempéknek híján szerencsére nem vagyunk – hála a mai gyártók sokszínű kínálatának – ám a trendek és a frissítési szándék folyamatos megújulásra készteti az embert. 

Aki pedig unni kezdené a hűvös és visszafogott minimált, vagy csak szeretné feldobni valami vidám színnel a felújítani kívánt konyha vagy fürdőszoba enteriőrt, annak jó szívvel merjük ajánlani a meseszerűen izgalmas és elképesztően változatos Mainzu metrócsempéket. 

A választék és a színek kavalkádja egészen lenyűgözően buja, beszédes, olykor érzéki, avagy egzotikus, netalán romantikus, angol bájt megidéző. Az biztos, hogy egészen egyedi, különleges hatásokat vihetünk be általuk otthonunkba. 

A Mainzu csempék pedig nem csupán egyedi színeikkel és mintáikkal törnek utat maguknak - hanem formai kialakításukban is találunk egészen különleges, újszerű plasztikájú, „párnázott” hatású modelleket is…

Romantikus, mediterrán, vintázs - vagy éppen modern 3D hatás, a geometrikus trendek jegyében? 

A Mainzu csempékkel bármilyen stílusban otthon lehetünk, színvilágukat tekintve bármely évszakot, hangulatot, és bármilyen mozgalmas, friss tér-élményt megvalósíthatunk. 
Azoknak, akik a klasszikus, finom színeket, enyhe, felületében mintázott darabokat keresik, és a márka mellett a magasabb árkategóriában is mernek gondolkodni – akkor számukra bátran ajánljuk az EQUIPE metrócsempék finoman izgalmas, mesteri világát. 

Az EQUIPE metrócsempe kollekciójában gyakoriak a finoman mintázott, dekorált felületek…
E mellett éppúgy megtalálhatók náluk is az élénk, vagy a halványabb tónusok - melyeket akár egy-egy falon, falsíkon is bátran mixelhetünk, kombinálhatunk egymással…

Nem tudott dönteni? Szívesen megnézné a bemutatott kollekciókat élőben is, a saját szemével? 

Szeretne bővebben tájékozódni az újdonságokról, és kiválasztaná a legeredetibb, legélénkebb, legütősebb színes, vagy éppen mintás metrócsempét? 

Akkor várjuk szeretettel egy finom kávéra a VS Fürdőszoba üzleteiben!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt: 

5 dolog, amit ne felejtsünk el a fürdőszoba csempészése előtt és közben  

 Ijesztően kicsi a fürdőszobád? Segítségünkkel így is minden elfér majd benne!

 

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK