Élőben is megtekinthető csempeújdonságok a VS Fürdőszobaszalonokban - III. rész

Élőben is megtekinthető csempeújdonságok a VS Fürdőszobaszalonokban  - III. rész

Különleges minták, izgalmas részletek a kő textúrájának kombinálásával. Ezek a cement hatású csempék és padlólapok, melyeket szintúgy a legjobb élőben látni… ötletekért, inspirációkért pedig érdemes tovább olvasni, hiszen a felhasználási lehetőség itt is, akár a csillagos ég…

III: rész: Romantikus virágmotívumok és ornamentika a legújabb, egzotikus trendek jegyében

Még mindig a Porcelanosa gyár népszerű újdonságainál maradva – ezúttal a cementlap jellegű, egzotikus, kicsit talán etnikus trendekből merítünk, s ezt hozzuk haza a nagyvárosi modern otthonaink enteriőrjébe…

A finom, egybefüggő ornamentikus minták, kacskaringós motívumok számtalan féle variációban megjelennek az egyes darabokon, hol egészen finom, hol pedig élénkebb színek, erőteljesebb kontrasztok jellemzik az egyes darabokat.

Aki a hűvösebb, visszafogottabb árnyalatokat kedveli, és a finom rajzolatú ornamentikus motívumokat, azoknak a Porcelanosa Tribeca csempéje és padlólapja ideális választás akár a nappali, akár az étkező, vagy a konyha tereibe is éppúgy.

Arra azért érdemes ügyelni, hogy az ilyen részletgazdag mintákkal az egész falat vagy padlót beburkolni lehet, hogy már túlzás lenne…

Persze, ez is mindig az adott helytől, méretektől és egyéni ízlésvilágtól függ – azonban remek ötleteket tudtunk mutatni azokra az esetekre, amikor úgy döntünk, hogy csak egy – egy falsík, vagy padlósík kapjon intenzívebben a mintából, míg a többi, szomszédos területet egy egyszerűbb, homogén burkolólappal fedjünk.

Ez lehet például szép, meleg árnyalatú fahatású padlólap…

…vagy egyszínű szürke, esetleg kőhatású lap a mintás sávval kombinálva – ha a hűvösebb, visszafogottabb árnyalatokat kedveljük.

Kifejezetten jól mutat, amikor játszadozunk az egész lakás terein végigfutó mintákkal – melyek az egyik helyiségben a falakon jelennek meg egy szélesebb sávban, majd a másik térben pedig a padlót díszítik…

A fürdőszoba falain jól mutat a fehér szaniterek előtti falon, ilyenkor a gyönyörű, letisztult hófehér porcelán még inkább kiemeli a térből. A mosdópult kialakításánál viszont érdemes az egyszerűségre törekedni, nehogy túl sok legyen a látvány a gazdag mintákkal díszített falakhoz.

Meglepő, hogy akár egészen modern, minimál jellegű terekbe is milyen jól illik ez a finom motívumokkal telirajzolt minta, melyhez az egyszerű, szögletes, minimál bútorok és kiegészítők is remekül passzolnak majd.

Vagy ha a mosdó környékét kicsit díszesebbre szántuk, akkor mit szólnánk a zuhanyzó kiemelésének egy ilyen izgalmas megoldásához?

A Porcalanosa Barcelona családja a finom szürkeárnyalatok után a kicsivel kontrasztosabb, élénkebb világot képviseli. A földszínekkel, barnákkal remekül harmonizáló tengerkék színvilágot érdemes visszahozni a bútorokon vagy a kiegészítőkön, ezzel még inkább megteremtjük az összhangot és az egyensúlyt.

A Porcelanosa pedig azokra is gondolt, akik a sötétebb árnyalatokban találják meg a szépséget. Az Antique család karcos textúrájával és baljóslóan sötét kontrasztjaival valóban a régi korok antik világába repít bennünket…

Ám, hogy mennyire sokoldalúan felhasználható ez a csempecsalád is, akár a legmodernebb terek, lépcsők kiemelésére – ezt, ha nem láttuk volna, még mi sem tudnánk elképzelni…

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy mielőbb érdemes élőben is megnézni ezeket a gyönyörű darabokat, melyek még akár az egyes családokon belül is egészen egyediek és páratlan szépséget, izgalmas vibrálást, vagy megnyugtató, finom harmóniát visznek otthonunk különösen kiemelt tereibe, részleteibe.

A VS Fürdőszobaszalon munkatársai személyes, egyedi ötleteket is javasolnak majd, sőt, ha elhozza az alaprajzot, akkor meg is tervezzük Önnek 3D-ben a fürdőszobát, hogy láthassa azt is, még mielőtt elkészülne – így ugyanis biztos lesz majd a jó választás, a sikeres végeredmény.

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

  Élőben is megtekinthető csempeújdonságok - I.

  Élóben is megtekinthető csempeújdonságok - II.

GYÁRTÓK