Élénk, vidám színek a tavasz jegyében

Élénk, vidám színek a tavasz jegyében

A színek az idei évben végre újra erőteljes, kiemelt szerephez jutnak otthonunk valamennyi területén, mely alól nem lesz kivétel a fürdőszoba sem!

Annak, aki színes tereket, élénk alapszínekben pompázó kiegészítőket álmodott meg magának – manapság könnyű dolga van, hiszen a gyártók szinte évről évre ontják elénk a jobbnál jobb, újabbnál újabb pazar, színpompás megoldásokat.

Azt már jó ideje megszokhattuk, hogy a csempe és padlólap kínálat egyre sokszínűbb, a színes lapok már egy-két évtizeddel ezelőtt is elöntöttek bennünket, ám mostanában, az elmúlt évek visszafogott tónusaiba, minimál hűvösségébe, naturalisztikus árnyalataiba és textúráiba ismét előbukkan egy-egy üde tónus, meglepő, harsány, szinte kiabáló színfolt…

Bizony, a tél elmúltával egyre inkább előkerülnek a színes ruhák, kiegészítők a gardróbunk mélyéről, és nincs ez másként az otthonunkban sem. A kevésbé bátraknak valóban azt szoktuk javasolni, egy nagyobb, homogén, visszafogottabb árnyalatba csempésszenek inkább egy-egy apróbb, mégis jól észrevehető, feltűnő árnyalatú kiegészítőt, vagy egy üde csempe csíkot, léniát – mely most újra divatba jött…

Ám milyen jól mutatna, ha egy ilyen fürdőszoba enteriőrben – még inkább ügyelve a részletekre – a törölköző mellé még a csaptelep is piros volna?

Manapság már ez is könnyűszerrel megoldható, hiszen a csaptelep gyártó cégek sem restellik megmutatni a színesebb, vidámabb oldalukat!

A TRES Loft Color élénk, vibráló színekben, egyszerű, de nagyszerű kivitelben választható, mely egyaránt kedvez a hétköznapi megjelenést kedvelők és a tudatos dizájn koncepciókban gondolkodók számára is.

A tiszta vonalak és a hosszantartó színfedéssel tartós, vidám színfoltot kapunk a fürdőszoba térben, még nagyobb mozgásteret nyerve ezzel is otthonunk dekorálásához. Ezt a modern, letisztult világot teremti meg színes változatban az AXO Saniter vagy a TEKA Aura csaptelep család is, melyet bizonyára már mindannyian jól ismerünk…

A letisztult, modern vonalakon túl, a kortalan elegancia és az egyszerűség mellől kilépve azonban találhatunk még extrább, még dizájnosabb darabokat is a színes, vibrálóan pozitív egyéniségek számára.

Az olasz Frattini csaptelepeket az elegáns dizájn, a különleges aprólékossággal kidolgozott tervezés, valamint a minőségi anyagok teszik igazán különlegessé. A modellek Fima Carlo Frattini névre hallgatnak, és az egész sort egy neves ékszerész, Renzo Colli tervezte meg a csapoknak, melyeknek teste 1 milliméter vastag ezüstlemezből készült, ezáltal csodálatosan tükrözi a fényt, és optikailag növeli a felületet.

Valamennyi csaptelep kézzel festett, a színes pigmenteknek köszönhetően mind egyedülálló darab, akár személyre szabottan alkalmazkodnak a fürdőszoba általunk megálmodott színeihez, témájához.

Az olasz Frattini márka azonban gondolt azokra is, akik az esti órákban, mesterséges fény nélkül szeretnénk inkább élvezni a színeket! Ehhez a színes vízsugár tökéletes alternatívát, ellazulást, és páratlan lelki harmóniát nyújt majd, melyhez ráadásul még vízálló távirányító is tartozik, mely lehetővé teszi a fények, színek, fényerősség beállítását – de akár még a zene dallamát, hangerejét is szabályozhatjuk a Bluetooth technika segítségével – így valóban egyedi, személyre szabott élményben lehet részünk…

A Fima Carlo Frattini színes vízsugár kollekciójában, a MODULAR egy 350 x 200 milliméteres, süllyesztett zuhanyfej, melyet öt különböző változatban választhatunk. Ezek mindegyike akár önmagukban, akár egymással kombinálva különböző érzéseket, atmoszférát, hangulatot nyújtanak számunkra.

Az öt modul egymás mellé telepíthető, összeköthető, mind a hosszabb, mind a rövidebb oldalain, testre szabva a kialakítást a zuhany méretének megfelelően. Ezáltal a Modular tökéletes megoldást kínál valamennyi projekthez, elképzeléshez – akár saját otthonunkban, akár egy érzésekre és hangulatokra fókuszáló wellness szálloda vagy élményfürdő területén.

Azonban ahhoz, hogy a zuhanyzás, a fürdés hosszú távon tökéletes és maradandó élményt nyújtson, nyilván már a fürdőszoba tervezésnél, költségvetés kalkulációnál sem szabad megfeledkeznünk a nagyon lényeges fürdőszobai segédanyagok használatáról sem, melyekből ma már szintén választhatunk színeseket!

A SOPRO Meister élénk színű fugáit jól alkalmazhatjuk az olyan kifejezetten élnénk, erőteljes alapszínekben pompázó csempék, mozaikok mellé, mint amilyen például a Mainzu kisméretű, ragyogó és erőteljes árnyalatú kollekciója, a Chroma Mate, melyet 20X20 cm-es méretekben tervezhetünk, akár önállóan, akár a színeket egymással kombinálva, akár egy mintát tervezve, megformálva a kis színes lapocskákból…

Szintén érdemes felhívnunk itt a figyelmet a Mapei MAPESIL szilikon AC névre hallgató kiválóságára, mely egy, a piacon valóban egyedülálló penészálló ecetsavas szilikon hézagkitöltő anyag.

Az oldószer-mentes szilikon hézagkitöltő átlátszó, valamint választható a 31 árnyalatban kapható színes MAPEI fugák árnyalataiban is!

Kültéri és beltéri alkalmazásra éppúgy kiváló, mint a plusz-mínusz 25%-os elmozdulásokból adódó hézagok kitöltésére, akár szaniterek, zuhanytálcák vagy éppen kerámiaburkolatok esetében. Nagy előnye a sokféle alkalmazhatósága: üveg, kerámia, valamint akár még eloxált alumínium szerkezetekre is használható, legyen az a konyha, a WC, vagy a fürdőszoba területe, de akár még szaunák vagy az építőipar egyéb területein, sőt az autó – és hajógyártásnál is alkalmazható szuper termék!

Ezek a szép, színes MAINZU csempék is egységesebb felületet adtak volna, ha színes a fuga, hiszen akkor nem is látható szinte a rés a csempe kockák között, és egységesebbnek, tágasabbnak tűnik a falsík…

Színes fuga, színes szilikon és színes csempe után mi jöhetne más, mint a színes szaniterek?

Egyre nagyobb trend ma már a szürke, homogén csempével, és padlóburkolattal burkolt tereket feldobni színes szaniterekkel.

Az olasz SIMAS mosdó kollekciókat a geometrikus formák – mint a kör, a négyzet, az ovális vagy a téglalap – mellett a finom, visszafogott árnyalatú színek jellemzik. Az összesen 9 modellt tartalmazó gyűjtemény 10 színben érhető el, melyek valamennyi árnyalata finom, visszafogott, kellemes.

A SIMAS COLOR kellemes, pasztellszínű kerek mosdókagylói mellett az élénk színek kedvelőinek, kifejezetten a szürke fürdőszobák tereibe élénk színfoltként visszaköszönő Marmorin mosdókat ajánljuk, melyeknek egyes modelljei a RAL színskála valamennyi árnyalatában megrendelhetők!

Ezekkel a mosdókkal valóban kitűnhetünk a tömegből, a szokványos dolgokból az izgalmas eredetiség felé. A Marmorin precíz és egyedileg szabadalmaztatott anyaghasználatával eddig is kitűnt a többi gyártó közül, mostanra azonban már a színekkel, árnyalatokkal is játszva, csempénkhez – vagy akár hangulatunkhoz – illő, bármilyen árnyalatú mosdót tudunk tervezni.

A szín mellett pedig az egyedi méret, egyedi, különleges forma lehetősége is ott van – vagyis ezúttal egészen el tudjuk engedni a fantáziát…

És ha bár fantázia, témánál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem: a néhány évvel ezelőtt megjelenő Laufen gyerekmosdóról, mellyel egészen eredeti, színes, a kicsik világához, méreteihez, arányaihoz tökéletesen alkalmazkodó mosdópultokat és fürdőszobákat tervezhetünk!

Bármilyen egyedi, színes elképzelése is legyen saját vagy megrendelője otthonában, vagy akár más, különleges projektre kapott megbízást – forduljon hozzánk bizalommal: A VS Fürdőszoba munkatársai egyre szélesebb termékpalettával, folyamatosan bővülő termékújdonságokkal várják lakberendező partnereiket!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

  Az idén végre belevág a felújításba?

  Kontrasztok jegyében: az örökzöld fekete-fehér

 

 

 

VSINFOVONAL

 Hívjon minket: 0630/194-0858

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK