Barokkos pompa, túlzásokról szóló luxus?

Barokkos pompa, túlzásokról szóló luxus?

Azt már megszokhattuk, hogy trendek jönnek és mennek, na de, hogy ennyire éles kontraszt legyen két enteriőr-trend között? A letisztult minimálra válaszul most már tobzódunk a látványarzenálban, a barokkos túlzások minden négyzetcentijén találhatunk izgalmat, díszes csavart, részletgazdag ornamentikát. Az új szabály: semmi sem lehet túl sok!

Akárcsak a régi barokk kor idején – mintás tapétákkal, aranyozott részletgazdag díszítésekkel vihetünk elképesztő luxust sugalló érzetet a terekbe, hímzések, monumentális minták jelennek meg a csempe burkolatokon, de még a padlón, vagy a szőnyegen is!

Neobarokknak hívják a már közel sem új, de néhány évente újra felvirágzó stílust, mellyel a minimalizmus több évtizedes uralmát próbálták oldani. Egzotikus anyagokkal, buja mintákkal, növényekkel igyekeznek a tervezők oldani a túlzott sterilitást, melyet egyébként gyakran össze is társítanak a minimállal.

A neobarokk stílusként elnevezett irányzat a történeti barokk, illetve rokokó formát, díszítő elemeit hozta össze a minimál stílus letisztult színeivel, formáival. Arany vagy ezüst díszes keretes tükrök, régies, álló nagy gyertyatartók, korabeli vázák, üveg – és kristálytárgyak, hatalmas csillárok köszönnek vissza az egyébként modern terekben, mellyel egy újszerű, kissé szokatlan, mégis páratlanul elegáns összhatást kapunk.

Ez a stílus eklektikája ellenére mégis egyfajta eleganciát közvetít. Izgalmas, buja virágminták, ornamentikus díszítések tarkítják, kedvelt színei pedig a csokoládé, a vörös, a lila, mind csupa gazdagságot és pompát közvetítő színek, melyek arannyal és ezüsttel megbolondítva még inkább a luxust sugallják.

Ám ezúttal a tervezők még messzebbre merészkedtek, és a minimált már nyomokban sem lehet felfedezni az új, buja látványterveken! Részletgazdag textilek, hímzett minták, csillogó, arany vagy ezüst kiegészítők szintre válogatás nélkül sorakoznak egymás mellett – nem ritka a trópusi minták elképesztően színes, látványos kavalkádja sem.

Brokátok, ragyogó szálakkal átszőtt bútorkárpitok, melyeken modern tervezők mintái kaptak helyet, a színpadias, már-már mesterkélt megmunkálás és látvány olykor egész egyszerűen sokkolja a látogatókat!

Ez már nem a korábbi évekből jól ismert ultramodern, letisztult neobarokk, hanem valami egészen más. Bátran vállalhatunk merész társításokat, sokkolhatunk a látszólag egyáltalán nem odaillő mintákkal és színekkel, tobzódhatunk a minél több és több mintában, színben, gigantikus látványorigában.

Mindezt kezdhetjük a csempe vagy a padlóburkolat kiválasztásával, hiszen már itt is találhatunk olyan extrém túlzásokat, olyan különleges és bátor felületeket, technológiákat, melyekre néhány esztendővel ezelőtt még a legmerészebb álmainkban se gondoltunk volna!

De nagyon jó lehetőséget biztosít még a mintás bujaság megidézésére a függöny, a különböző lakástextilek, melyeket bátran tervezzünk be akár többféle színben, mintával is egy-egy adott térbe!

Hamarosan itt a nyár, bátran vállaljuk hát fel magunkat, éljük át a szabadságot, rendeljünk alá mindent a buja látványnak! A VS Fürdőszoba munkatársai pedig nem csak a csempe, a padlóburkolat, a különleges tükrök, lábas kádak és mosdók széles arzenálját kínálja, hanem egy ideje már saját függönyrészleggel is várja a kedves vásárlókat, tervezőket a Zuglói bemutatóteremben!

A mellett, hogy ez a stílus igazán különleges, nem igényli az extra tágas, nagy, méretes belső tereket, így akár egy kisebb lakásban, vagy mindössze egyetlen helyiségben is tökéletesen meg tudjuk valósítani a neobarokk hangulatát, látványorgiáját.

Öntudatos hölgyek számára jó célpont lehet a hálószoba, ha van, akkor gardrób – vagy öltözőszoba, de a fürdőszoba is kifejezetten impozánssá, hangulatossá tehető a barokkos vagy éppen a trópusi mintákkal, elemekkel.

Válogassunk hát bátran, dobjuk el a gátlásainkat, engedjük szabadjára a fantáziát!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Rusztikus fürdőszobát tervezne? Kezdje az alapoknál... 

Játékos és nőies: pasztell geometroa a falakon, a padlón

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK