Az 5 legnépszerűbb csempe típus napjainkban

Az 5 legnépszerűbb csempe típus napjainkban

A fürdőszoba legmeghatározóbb eleme a csempe, és persze a járólap – ez nem is vitás. Ezek jelennek meg a legnagyobb felületen, így ezek adják meg a fürdőszoba alapjait: a stílusát, hangulatát, színvilágát. Emellett a fürdőszoba élettartamát, minőségét, és persze az ott élők kényelmét is nagymértékben befolyásolja egy jól megválasztott csempe, illetve padlólap…

Valamennyi térre, helyiségre igaz, hogy az ott jelen lévő, uralkodó színek nagyban befolyásolják az ott élők hangulatát, de emellett persze, épp olyan lényeges a padló és a falak anyaghatása, textúrája, és persze maga a burkolás minősége.

A burkolat tehát nem csupán a látvány szempontjából lényeges, nagyon fontos a funkció is: a tartósság, a vízállóság, a csúszásmentesség, és a felület terhelhetősége. Mi most mégis elsősorban a látvány szempontjából rangsoroltuk Önöknek a burkolatokat, és összegyűjtöttük azt az 5 legnépszerűbb típust, melyet vásárlóink is a leggyakrabban kérnek üzleteinkben, és amelyek weboldalunk nézettsége alapján is a legnépszerűbbek közé tartoznak.

Hiszen nem könnyű eldönteni, hogy milyen csempét, járólapot válasszunk?

Hiszen ma már annyira sokszínű a paletta, hogy ember legyen a talpán, aki ebből a hatalmas választékból, termék dömpingből dönteni tud! A végeredménynek pedig tényleg csak a fantázia – és persze a pénztárca keretei szabják meg a határokat…

A legújabb trendek évről évre változnak, ám az éppen aktuális trendeken belül is érdemes az úgynevezett „praktikusabb” vonalat, az időtlen, a természetes, vagy a konkrét korhű stílusokat megelevenítő látványt és minőséget előnyben részesíteni a legújabb divat ész nélküli követése helyett.

Hiszen, nem véletlenül mondják: a kevesebb több – a túl harsány színek, erőteljes minta kavalkád pedig jobb, ha inkább a könnyen és bármikor lecserélhető kiegészítőkön jelenik meg, nem pedig a drágán, sok macerával kialakított, komoly építési és bontási munkával járó, hosszú távra tervezett fürdőszoba burkolatokon.

Kiváló ötlet bizonytalanoknak, vagy olyanoknak, akik gyakorta szeretik cserélgetni a dizájnt, vagy a színeket otthonukban, ha semleges, időtlen színekkel homogén tereket alakítanak ki.

A bármikor lecserélhető lakástextilekkel, dekorációval és egyéb kisbútorokkal könnyűszerrel megújíthatjuk, változtathatjuk a helyiségek aktuális dizájnját: színét, hangulatát, jellegét – ha meguntuk.

A csempe, a padlóburkolat legalább 10-15 éven át meghatározó színfoltja, lesz a helyiségnek, - ha csak valakinek nincs pénze és kedve 2-3 évente megújítani a fürdőszobát – az előbbi esetben inkább a semleges, natúr színek, az időtlen megoldások mellett maradjunk.

Szerencsére hamar felismerték ezt a gyártók is, és szebbnél szebb, elképesztően változatos anyaghatást, textúrát, felületet és mintát terveztek és gyártottak le a legújabb innovációk, felületkezelési technikák segítségével a hideg – és meleg burkolatok felületeire.

A valóban bármely teret otthonos melegségbe öltöztető, ma már egyre inkább életszerű, valósághű fa utánzatok vagy a hűvös, modern kő- és betonhatású csempék, burkolatok korában igazán könnyedén kifejezhetjük egyéniségünket. Ráadásul, ezzel egyidőben időtálló megoldásokat teremthetünk, hiszen sem a kő, sem pedig a fa, de még a fémek sem fognak kimenni a divatból.

Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy melyek azok a csempe, illetve burkolat csoportok, melyek a legnépszerűbbek vásárlóink körében: Mit választ ma az, aki igazán szép, tetszetős burkolatot keres hosszútávra?  

1. „Supersize” lapok – a homogén, egynemű, tágasabb(nak tűnő) terekhez

A minimál trenddel érkeztek, és azóta is töretlenül tartják magukat, a hatalmas, óriási méretű csempék és burkolólapok, melyek a loft és még számos más modern stílushoz, kortárs fürdőszoba enteriőrhöz beilleszthetők. A 60X60, 60X690 vagy 120, a 75X100, de akár a 150X300 cm-es mérettel rendelkező óriáscsempék hatalmas előnye éppen a méretüknek köszönhető homogenitásból fakad: vagyis, ezekkel a szó szerint szuper méretű lapokkal teljesen egybefüggő falsíkokat, tereket teremthetünk, melyeknek köszönhetően még tágasabbá, légiesebbé válik a tér, hiszen nincs, ami megtörje (pl. a hosszanti vagy keresztirányban futó fuga sávok).

Ám ha ilyen lapot választunk – akkor mindenképpen hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy ezeket a csempéket és padlólapokat minden esetben profi kivitelező telepítse, építse be, hiszen a nagy méretű burkolólapok könnyen törhetnek, és a megfelelő illesztés, a flexibilis ragasztó és a minőségi, kifejezetten ezekhez a méretekhez kialakított segédanyagok használata is rendkívül fontos!

2. Változatos méretek, játékos, kreatív formák

Az óriási, nagy méretű csempe lapok mellett mostanában újra nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a kettő közti átmenetet kihagyó, egészen kisméretű lapok – melyek nem csak árnyalataikban, de formavilágukat illetően is egészen sokszínűek, változatosak, dinamikusak.

Akár még némi üdeséget, játékosságot is könnyűszerrel vihetünk általuk a terekbe, enteriőrökbe: hiszen a jól átgondolt ügyes, látványos kompozíciókban elrendezett háromszögek, rombuszok, öt-, illetve hatszögek montázsával akár egy iparművészeti alkotást is megszégyenítő falat, falrészletet hozhatunk létre, ezzel a figyelem fókuszába emelve a lakás egyes részleteit.

3. Urbánus hatás, puritán egyszerűség a nagyvárosi stílus nyomában

Egyre több igény mutatkozik a minél egyszerűbb, letisztult fürdőszoba berendezésekre és megoldásokra.

A városias jelleg újabban egyfajta letisztult egyszerűségben, puritán vonalak és árnyalatok megjelenésében mutatkozik meg.

A nyers, egészen világos fa (utánzatú) felületek, a betonlapok vagy beton hatást mutató csempék, burkolatok és más belsőépítészeti elemek nem csupán a loft, hanem egyre több kortárs térben megjelennek ma már – ahogyan a nyers térkő, a szabadon maradó téglafal, és a hófehér, egészen egyszerű, puritán falfelületek. A nagyvárosi stílus a minél egyszerűbb, minél kevesebb sallangot tartalmazó, kényelmes megoldások felé törekszik, melyeket a modern élet high-tech megoldásait tükröző fémes, acélos kiegészítőkkel, modern led világításokkal bolondíthatunk meg.

4. Különböző textilek, anyaghatású felületek - az időtlen elegancia jegyében

A fa és kő erezetét utánzó modellek mellett az elmúlt évben lett nagyon divatos a szintén meleg, otthonos érzetet keltő textilek, különböző szőttes anyagok, pamutok, zsákvásznak és egyéb lakástextíliák igencsak élethű látványa, megjelenítése a falakon – ezúttal hidegburkolatok formájában. Ez az egyszerre időtlen, egyszerre finom és visszafogott megoldás remekül ellensúlyozza a hidegburkolatok, kövek rideg hatását, és szintén azt a célt szolgálja, hogy otthonos, meleg hatású, és sokáig szerethető, élvezhető legyen a helyiség.

5. Természetes elegancia – avagy, amikor a naturalista természet a négy fal közé is beköltözik…

Egyre gyakoribb ma már a vizes helyiségekben is a fa, hála a kortárs, magas minőséget képviselő csempegyártóknak! Így a naturalista természet könnyűszerrel beköltözhet ma már a négy fal közé is, a gyönyörű, valódibbnál is valódibbnak ható, fa hatású, fa erezetű járólapok és fali burkolók képében.

De éppolyan előszeretettel választjuk a különböző kövek, márványlapok, vagy a nagy reneszánszát élő beton felületek mintázatait, textúráit is falakra, padlóra, vagy más egyéb belsőépítészeti elemekre. Ezek, - hála az innovatív technológiai megoldásoknak – egyre látványosabb, egyre élethűbb változatokban tudnak megjelenni.

6. Régmúlt idők nyomában…

Ha valakinek mégsem állna közel az ízlésvilágához sem a letisztult, sem pedig a modern, kortárs látványt hozó fürdőszoba, akkor is lehet időtálló és szép, elegáns és stílusos a csempéje! A klasszicista, vagy az angol viktoriánus kor mai másolatai, esetleg a kissé eklektikus vintázs kollekciók szintúgy páratlan enteriőrt teremthetnek. Akár a stílushoz illő korhű tapéta, akár az elképzelésünkhöz tökéletesen passzoló csempe és járólap fellelhető ma már a gyártók egyre szélesebb palettáján – melyekhez jól illenek a foncsorozott keretes tükrök, a patinás antikolt vagy sárgaréz csaptelepek, fogantyúk és egyéb kiegészítők.

7. Karakteres minták, izgalmas tónusok

Előfordul ma már, hogy kisebb a csempézett felület, és a falak nagyobb része festéssel vagy vízálló tapétával lesz burkolva. A különleges, egyre látványosabb, anyagát tekintve is egyre sokoldalúbb, funkcionális tapéták, vízálló festékek mellett azonban a csempe gyártók is évről évre színesítik, szélesítik a palettát.

Legyen a minta akár geometrikus, akár modern, absztrakt, vagy éppen népies motívumokat idéző – a kínálat óriási! Akár még a gyönyörű fotóhatású, vagy saját magunk által választott fotónyomott csempét is terveztethetünk…

Ha a trendeket nézzük, akkor ma olyan szerencsés időben vagyunk, amikor tulajdonképpen minden divat: az egészen apró mintástól, az anyagában mintás, homogén változatokon át a hatalmas óriásmintákig tulajdonképpen bármit választhatunk.

A mintákkal pedig legyünk minden esetben tudatosak! Hiszen a különböző minták és színek optikailag nagyon is sokat képesek változtatni a síkok, a terek méretein, irányán, szélességén, belmagasságán – ahogyan a stílusán, hangulatán is. 

Így célszerű okosan megtervezni, és kihozni az élettérből a lehető legoptimálisabbat. Szerencsés esetben egy jól megválasztott burkolat mintájával az adott tér hátrányos tulajdonságait akár még előnyössé is varázsolhatjuk! Mint amilyen például sok esetben egy szűk, sötét fürdőszoba, vagy egy túl keskeny hálófülke, esetleg egy túlzottan alacsony belmagassággal „megáldott” dolgozósarok.

A burkolatok kiválasztásában a VS Fürdőszoba Szalon folyamatosan a segítségére van, hiszen évről évre megújul, változik az egyébként is igen széles kínálat!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Az egyedileg épített zuhanyzó még mindig sláger

 Amit a helyes fugázásról, fuga vásárlásról tudni illik

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK