Ásványi kőzetek, féldrágakövek lélegzetelállító mintázata a falakon

Ásványi kőzetek, féldrágakövek lélegzetelállító mintázata a falakon

Elegáns, hotelbe illő fürdőszobát tervez, mely olyan nyugodt, mintha csak egy valódi SPA költözött volna a kedves megrendelő otthonába? A szebbnél szebb fa, a kő és a különböző márvány textúrák, felületek mellett még ezerféleképpen beengedhetjük a természetet. Mit szólna például a ZEN harmóniát megidéző természetes kőzetekhez, ásványokhoz?

Számos új trend látott napvilágot az elmúlt évtizedekben, sőt az idei újdonságok között is megjelenik a márvány kövek szép, finom erezete és látványa mellett még valami. Ez pedig nem más, mint a szépséges, testünkre-lelkünkre gyógyítóan ható kövek, ásványok!

Az ütős pasztellszínek trendjéhez is igazodik ez a látvány, mely most szinte mindent visz, és finom, meghitt, lágy harmóniába öltöztet bennünket és otthonunkat egyaránt: a fáradt barackos, narancsos-korallos árnyalatok mellett a párát, vízfelhőbe burkolt kék ég látványát felidéző árnyalatok, és ezek vagányabb, itt-ott erőteljesebb, élénkebb tónusai is éppen úgy divatba jöttek.

Ezt a szép, egyszerre finom és erőteljes árnyalatbeli váltakozást pedig a sokszínű, ezerarcú ásványok, geódák látványában tökéletesen jól nyomon követhetjük. Aki ilyen típusú burkolatot választ, az a természetes szépség mellett a színeket is igen intenzíven megkapja, és még csak választania sem kell, hogy melyiket részesítse előnyben. A színskála a bájos, halvány, finom romantikustól egészen a merész, bevállalós erőteljes színekig el tud tolódni az idén – ennek a sokszínűségnek pedig az ásványok metszetei, a gyönyörű geódák tökéletesen megfelelnek!

Az idei évben már a minimalizmus sem lesz annyira visszafogott, mint korábban, számos egyedi, látványos, márványszerű, vagy akár hologramos felületekkel is kiegészülhet. A szép kőzetek, kövek metszeteinek mintázata pedig amellett, hogy igazán szemet gyönyörködtető, még praktikus is: hiszen időtlen, a természet mintázata, textúrái ugyanis örökzöld értéket, szépséget képviselnek, és visznek be otthonainkba, élettereinkbe - nem fognak ki rajta majd a gyorsan, szinte napról napra változó trendek.

Szerencsére ma már számos gyártó kínálatában megtalálhatjuk ezeket a szépséges, márványos mintázatokat, vagy a nemes féldrágakövek izgalmas látványát tökéletesen, élethűen visszaadó mintákat. A néhány éve már bemutatott Colorker szépségeit gyakran választották már szállodák, hotelek recepciói, aulái eleganciájának kiemelésre, de persze, egy mutatós, dekoratív fürdőszoba burkolásához is nagyon szokták szeretni.

A DUNE Megalos családjával igazán extrém, elképesztően látványos tereket kreálhatunk – legyen az egy fényűző SPA vagy wellness központ, vagy akár egy igényes, luxus kivitelben megálmodott családi ház bármely tere…

A DUNE Aura kollekcióval akár a szép, napsárga borostyánt vagy a gazdagságot, pénzt szimbolizáló és bevonzó citrin ásványt, akár a misztikus, gyógyító hatásúnak tartott Ametiszt vagy a szépséges türkiz köveket, ásványokat is behozhatjuk falainkra, vagy az általunk tervezett luxus enteriőrökbe.

A páratlan kollekció egyébként nem véletlenül kapta az AURA elnevezést: hiszen, aki belép egy ilyen egyedi különlegességekkel burkolt térbe, azonnal egy különleges érzés, egy megfoghatatlan aura veszi majd körül a csodás ásványi kövek keresztmetszetét tökéletesen megmintázó lapok között.

Az Aura AgateGlass szürke achát kőzet mintáival kellemes, finom vonalszerkezetes mintát, lazúros látványt figyelhetünk meg. Az egyszerre finom, mégis maszkulin vonásokat mutató terekbe is tökéletes választást nyújthatnak, ahogyan elegáns kávézók, bárok, szórakozóhelyek falainak látványos díszítéséül is szolgálhatnak.

Ezeket az AgateGlass névre hallgató köveket a gyártók nagyon különleges eljárással, speciális hőálló üveg és apró, finom homokszemcsék kombinációjából érik el.

A látványos, dekoratív, különlegesen hangulatos világa mellett megvan az a könnyed, légies atmoszférája is a helyiségnek, amelyre a legtöbben vágyunk, amikor egy természetesen elegáns, légies, és nagyon harmonikus, megnyugtató hatású belső térre gondolunk.

Ezek a kecses, elegáns lapok hosszúkás formában, 25x75 cm-es kialakításban készültek, és noha önmagukban is gyönyörűek, jól megvilágítva elképesztően látványos hatásokat tudunk elérni a segítségükkel. Ha túl soknak érezzük, akkor persze elegendő csak egy-egy falsávot vagy beugrót burkolni, díszíteni vele, úgy is tökéletesen megadja az élményt.

Ám ha valaki túlzónak érzi, és a szolidabb, kevésbé extra megoldásokra vágyik, akkor számára is van gyönyörű ásványok mintázatát tökéletesen visszaadó csempe, padlóburkolat szolidabb kivitelben!

A Porcalanosa és az Argenta családok legújabb kollekcióiból bátran tudunk válogatni finom, sejtelmes, visszafogottabb színvilágban is. 

A márvány és kő hatású lapok nagyméretű, négyzetes elrendezésben lerakva még izgalmasabbak, mutatósabbak, ha keverjük a különböző árnyalatokat, tónusokat egy-egy családon belül.

A szintén nagyon finom, visszafogott, mégis elképesztően látványos kollekciókat azonban nem csupán a drága, neves olasz és spanyol gyártók kínálatában találjuk meg. A Keramika Kanjiza Plus névre hallgató lengyel gyár szintén nagyszerű minőséget, és komoly esztétikai színvonalat képvisel a design terén is: ezt a szépséges EL MOLINO OPALO PLUS kollekciójuk is tökéletesen alátámasztja.

Lélegzetállító, ahogy az opál és az achát ásványok gyönyörű textúrái visszaköszönnek, sőt mi több, teljes valóságukban megelevenednek a lapokon. A természetes luxus kifejezésre hallgató trendet – mely egyfelől a bohém luxust, másfelől pedig a New Age irányzatot ötvözi - képviselő kollekcióban az ásványok állnak a középpontban.

Körkörösen, keresztirányban metszett geódák szebbnél szebb finom rajzolatai természetes, ugyanakkor mégis rendkívül kifinomult textúrái már most nagyon népszerűek a vásárlók és tervezők körében egyaránt.

Bátran válogasson Ön is üzleteinkben, ahol a VS Fürdőszoba munkatársai készséggel segítik választani. 3D Látványtervező programunk segítségével pedig még a döntés előtt megnézheti a vágyott elrendezést fürdőszobájában!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

   Praktikus tippek: Mire használjuk fel okosan a megmaradt csempét?

   Elkészült a fürdőszoba? Akkor jöhet a háló, a nappali, a terasz és a kert!

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK