Alkossunk iparművészeti alkotásokat megszégyenítő dekorációt otthonunkban - üvegmozaikkal!

Alkossunk iparművészeti alkotásokat megszégyenítő dekorációt otthonunkban - üvegmozaikkal!

Szerencsére a mai, kortárs belsőépítészet elrugaszkodott már attól, hogy bizonyos anyagokat csak és kizárólag egyféleképpen, a megszokott módon használhassunk fel. Ilyen a mozaik is, mely anyagát tekintve készülhet üvegből, de akár fából, fémből is. A mai nívós gyártók fejlett és innovatív technikájának hála, az anyagok mellett a formák, alakzatok, és a textúrák is végtelenül változatosak.

A mozaikokról sokunknak a medencék, a konyhapult fölötti sáv, vagy az épített zuhanyzó terei, falsíkjai jutnak eszünkbe – pedig közel sem kell ennyire szorosan vennünk ennek az ezerarcú és igen sokszínű anyagnak a felhasználási lehetőségeit!

Hála a mai technikának, bárki kreatívan felhasználhatja a mozaikot otthona díszítésére, dekorálására – mely annak idején még csupán az előkelő urak fürdőit, palotáit ékesítette. 

Ezek a változatos, különböző mintákat is megjelenítő mozaikcsodák mívesek és gyönyörűek. Ma már a mesterek kemény munkája helyett számítógépes tervezés segíti a kialakításukat. Napjainkban a mintás mozaikok már nem minden mozaik kedvelő esetében népszerűek, inkább a modern, elegáns, légies megjelenést kedvelik.

A burkolással is jóval könnyebb dolgunk van ma már, mint korábban: a többnyire 2X2 cm-es kis kockákat vagy más alakzatok egyes darabjait többnyire 30X30 cm-es hálóra ráapplikálva kapjuk meg, melyek ily módon már elő vannak készítve a burkolásra, ami igencsak megkönnyíti a vele való munkát, hiszen így könnyedén, egyszerűen csak felsimítjuk a falra a megfelelő részletet.

Méretre igazításuk is gyerekjáték szinte, hiszen sniccerrel, ollóval könnyedén a kívánt formára, a megfelelő méretre igazíthatjuk a hálós mozaikot.

Amire érdemes ügyelni, hogy ne használjunk túl sok ragasztót, mert a vastag ragasztóréteg könnyen kibuggyan majd a kis lapocskák közül, ami nem lesz szép látvány, és nehezebb is szépen letakarítani.

Szinte elképzelni sem tudjuk, hogy milyen változatos formák, színek és stílusok közül válogathatunk ma már. A szebbnél szebb enteriőrképek látványára bátran elindulhat a fantáziánk…

Némelyik hasonlít az üveggyöngyökhöz, van már kör, rombusz formájú, különböző méretű csíkocskákból vagy téglalapokból álló, de akár 3D hatású műremek is, mellyel akár egy szép nappali falsíkot, vagy előszobafalat is díszíthetünk.

Készítenek ma már mozaikokat kőből, valódi folyami kavicsokból, kagylókból, de akár még a fahatású padlólapok mintájára fa hatású felülettel, különböző fa textúrákkal, formákkal is.

Az sem mindegy, hogy hová szánjuk: nagyobb felületet szeretnénk-e beburkolni velük, vagy csak egy kisebb díszcsíkot, sávot tervezünk-e díszíteni mozaikkal.

Megtehetjük, hogy mint egy nagyobb falikép, egy önálló fali műalkotást tervezünk meg mozaikkal, mely egy szép megvilágítással igazán exkluzívvá és elegánssá varázsolja a helyiséget.

Stílusukat illetően is igen változatosak, hiszen a hagyományos, a rusztikus, a klasszikus, a vidéki, vagy akár a high-tech stílus szerelmesei is biztosan megtalálják az elképesztően széles választékból a kedvükre valót…

Egy mozaiksáv vagy mozaikkal burkolt falrész tökéletes lehet tehát falak, falszakaszok kiemelésére, festmény vagy iparművészeti alkotások egyedi helyettesítője, alternatívájaként…

Vagy akár a kisebb esztétikai hibák elrejtésére, vagy a már megunt falak, falszínek, és az enteriőrök újjávarázsolásához is remek.

Mivel a mai minőségi gyártók egyes mozaik családjai nem csak színben és árnyalatban, hanem akár térben, síkban is változatos hatást nyújtanak, így a műalkotás jelleg szinte garantált: egészen extravagáns megoldásokat is alkothatunk a segítségükkel.

Akár még a falon kívüli megoldásokban is gondolkodhatunk: ha igazán kreatívak vagyunk, asztallapot, munkalapot, bútort és megannyi mindent díszíthetünk a segítségükkel.

A fekete, ezüst, arany, rose gold árnyalatok, fémes hatású textúrák igazán önmagukért beszélnek…

Sőt, akár valamennyi itt látott szépséget megvásárolhatjuk egyetlen gyártó kínálatából, mely nem más, mint a minőséget és stílust méltán képviselő Porcelanosa burkolatcsalád számos kiváló, régebbi és újabb kollekciója.

A VS Fürdőszobaszalon üzleteiben bármelyiket beszerezheti, ha elindult a fantáziája!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Hasznos tippek röviden - a fürdőszoba átalakításához

 Az  5 legnépszerűbb csempetípus napjainkban

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK