Ablaktalan a fürdőszoba? Erre a 4 dologra érdemes odafigyelni…

Ablaktalan a fürdőszoba? Erre a 4 dologra érdemes odafigyelni…

Amikor egy új fürdőszoba tervezési szempontjait vesszük figyelembe, köztük az egyik legfőbb mindig a helyiség megfelelő szellőzése, és világítása. Ha pedig egy helyiségen nincsen ablak, ezekre még inkább oda kell figyelni. És hogy mit tehetünk? Mutatjuk…

Ablaktalan fürdőszobánk nem csupán szűknek tűnhet, de ha a szellőzésre és a fűtésre nem ügyelünk, akkor még penészes is. Ezért érdemes fokozottan ügyelni az alábbiakra, már a fürdőszoba tervezésénél...

  1. Ha nincs ablak – akkor is fontos a megfelelő szellőzés biztosítása!

Egy forró zuhany vagy egy jó meleg kádfürdő bizony nagy párát tud csinálni, mely igen gyorsan lecsapódik a falakra, ezzel pedig már meg is ágyaztunk a penésznek. A vízgőz elvezetéséről tehát gondoskodnunk kell, már a fürdőszoba megtervezése során.

Érdemes tehát egy központi szellőző csatorna beépítéséről gondoskodni, ha nincsen ablak a fürdőszobán, vagy akár még akkor is. Ezek a modern szellőző rendszerek, folyamatos légáramlásukkal el tudják kerülni a penész, és a túlzott pára okozta kellemetlenségeket.

  1. Párátlanítók, légtisztítók használata

Érdemes ezekkel is megbarátkoznunk, ha a fürdőszoba túlzott páráját szeretnénk elkerülni. A belső helyiségekben létrejövő nedvesség szabályozására hatékony megoldást kínálnak az elektromos párátlanító készülékek. Megszüntetik a párát, és hatékonyan birkóznak meg a nedvességgel.

A nedvességtartalmat csökkenthetjük még a fürdőszoba térben elhelyezett só granulátumokkal is. A só egy régi, ám jól bevált módszer, és még költséghatékony is! Helyezzünk el a fürdőszoba helyiségben több helyütt, kisebb tálkákban sót, mely nem csak jól mutat majd, de csökkenti a nedvességet, ráadásul még a légutakat is tisztítja, így megfázásos vagy allergiás panaszainkat is hatékonyan kezelhetjük vele.

  1. Nagyon fontos a fűtés megléte, és helyes használata

Sokan nem használják, nem kapcsolják be a fürdőszobai radiátorokat, lévén, hogy a meleg vízgőzből képződő pára úgyis felmelegíti a helyiséget – így ezzel szeretnének spórolni, hogy nem, vagy nem elégségesen fűtik fel a fürdőszoba teret. Pedig ez nagy hiba, hiszen azon túl, hogy a kellemes meleg klímában való eltöltött időtől megfosztjuk magunkat, a falaink megfelelő kiszáradására sem figyelünk így oda. Pedig, ha a fürdőszoba falai megfelelő hőmérsékletűek, azokból hamarabb el tud párologni a nedvesség, és ezzel is megelőzhetjük a bosszantó és egészségtelen penészgombák kialakulását.

  1. Optikai trükkök térnövelésre – hogy jó legyen a közérzetünk

Ablaktalan fürdőszobánkban a világítás megléte is épp olyan fontos, mint a fűtésé. Érdemes több világítótestet, akár ledes hangulatfényeket is betervezni a fürdőbe, de egy szép, tágas tükör, vagy egy fényes felületű, világos csempe is nagyon sokat dob a latba.

Minél fényesebb, minél világosabb a fali csempe, annál inkább tágasabbnak, szellősebbnek tűnik a kicsiny, szűk tér. Ez pedig nagyban képes befolyásolni hangulatunkat, ami fontos, hiszen a fürdőszoba az a helyisége otthonunknak, ahol elindul, majd befejeződik a napunk, így hát nem csoda, ha szeretnénk itt jól érezni magunkat.

Minél kisebb, kedvezőtlenebb adottságokkal rendelkezik egy tér, egy helyiség – annál fontosabb, hogy alaposan átgondoljuk annak megtervezését, hogy lehetőség szerint minden igényünket optimálisan kiszolgálja majd. A VS Fürdőszobaszalonok üzleteiben hozzáértő munkatársaink nem csak megtervezik álmai fürdőjét, és megfelelő szaktanácsadással látják el Önöket, de a megfelelő burkolási, világítási, fűtési termékek betervezésében, kiválasztásában, és beszerzésében is tudnak segíteni. Forduljon hát hozzánk bizalommal!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Színek, anyagok, felületek: Mit érdemes választanunk a jövő fürdőszobáiba?

5 tipp, hogyan lehet a fürdőszoba igazi feltöltődést szolgáló élettér 

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK