A pihenés új dimenziója - a fürdőszobában

A pihenés új dimenziója - a fürdőszobában

Egy szabadon álló kád nem csupán szép, szemet gyönyörködtető – hanem valóban a szabadság élményét nyújtja számunkra – ahogyan ezt a Ravak szlogenje is sugallja. Nincs elég hely a fürdőben egy kád számára, azonban tágas a hálószoba? Íme, máris megvan a döntés szabadsága – hogyan legyen zuhanyzónk is kádunk is egyszerre!

Egyre gyakoribb igény mutatkozik az újszerű, kombinált megoldások lehetőségére, mint amilyen egy szép, tágas, mutatós fürdőkád elhelyezése a térben – és, igen: akár a fürdőszobán kívül!

Persze, egy jó kád tekintetében is igaz a mondás: ahány ember, annyiféle igény, annyiféle elvárás, annyi fajta fürdőszoba.

Apropó, fürdőszoba: a mai, kortárs igények és elvárások már nem feltétlenül „ragaszkodnak” ahhoz, hogy a kádnak csakis a fürdőszobán belül van a helye, hiszen a saját kis wellness paradicsomunkat megteremthetjük ma már egy egyedileg kiépített intim térben, mely lehet a fürdőszoba és a hálószoba ötvözete, akár egy átlátszó üvegfallal leválasztva – egyben de mégis külön…

Vagy lehet a fürdőszobán kívül, egész egyszerűen csak a tágasra hagyott hálószobában is a kádunk – ehhez szerencsére a mai kortárs technológia bőséggel bocsátja rendelkezésünkre azokat az anyagokat és megoldásokat, melyeknek köszönhetően egy fahatású, meleg, otthonos járólap sem fog felázni, felpúposodni a kifröccsenő víztől és párától, vagy akár még a csaptelep is elrejthető, ha attól tartanánk, hogy útban van, netán balesetveszélyes…

Erre remek megoldással rukkolt elő például a lengyel többszörös dizájn díjas Marmorin, akik egyes térben álló modelljeikhez kétféle opciót biztosítottak a térben álló kád mellé illesztett csaptelep lehetőségére.

Aki szeretné látni a csaptelepet – az választhatja a kád mellé állított, térben álló kádaknál szokásos verziót – aki azonban nem, nos, az ő részükre a kád rendelhető már a gyárban előre legyártott csaptelep-takaróval is, melyet egész egyszerűen a kádhoz illeszthetünk, ezáltal eltakarva a csaptelep külső szárát.

Szerencsére, ma már könnyedén és szabadon dönthetünk, térben álló kádunkat illetően is, hiszen a választék óriási: beépített, süllyesztett vagy éppen szabadon álló kád legyen? Anyagát tekintve sem egyszerű a döntés: akrilkád, öntöttvas, vagy éppen öntöttmárvány legyen? És akkor még a kád formájáról nem is beszéltünk: legyen ovális, szabályos forma? Vagy inkább modern, szögletes vonalaival illeszkedjen a térbe?

De dönthetünk a megszokott ovális és téglalap mellett akár szabályos négyzet, kör, bab vagy vese alakú kádforma mellett is – persze attól is függően, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre.

A szabadon álló kád régen is divat volt, és most újra reneszánszát éli – ezúttal persze modernebb kiadásban. Egy ilyen szép kádat nem célszerű a fal mellett elhelyeznünk, és nem csak azért, mert nem érvényesül szépen a kádunk gyönyörű formája – hanem a könnyebb takarítás érdekében is.

A térben álló kád a helyiség éke lesz, az biztos – legyen az a szerencsések esetében a tágas fürdőszoba, vagy háló szoba intim wellness részlegében.

A térben álló kádunk állhat lábakon, talapzaton, de közvetlenül a padlón is. Újraéledt a régi nosztalgikus lábas kádak iránti vonzalmunk is, a régmúltat visszaidéző, vidéki stílusú fürdőszobák hangulatára vágyakozva  – melyeket használtan is megvehetünk és felújíthatunk, ám egy-egy ilyen kád nagyon nehéz, szerencsére, a mai gyártók kínálatában is megtalálhatjuk a korhű lábas kádakhoz hasonlóan kivitelezett, ám jóval könnyebb társaikat.

Anyagukat illetően is számos különleges, kortárs technológia közül tudunk ma már választani, s ezek természetesen árukban is különböznek. A SAPHO Polysan ZASU térben álló kádtípust például dupla héjú akril kád üvegszál erősítéssel kaphatjuk meg.

A RIHO Barcelona fantázianévre hallgató szabadon álló kádját a tágas, 195 literes űrtartalma mellett is egész kedvező áron vihetjük haza, és gyönyörű, letisztult ovális formáját illetően sem lehet okunk a panaszra.

Azok számára sem kell azonban lemondani a térben álló fürdőzés élményéről, akik kisebb helyi adottságokkal rendelkeznek otthonukban. Szintén a RIHO szépsége az egyedi formai kialakítású, jellegét tekintve inkább vese alakú fürdőkád, a Granada modell, mely mindössze 80X170-es méreteivel könnyebben beilleszthető a hazai lakásméretek adottságaihoz.

Mindeközben a RAVAK Freedom kádjaival valóban igazi szabadságélményt élhetünk át, már kezdve azáltal, hogy kádunkat oda helyezhetjük, ahová csak szeretnénk. Mivel a Freedom O típusú kád esetében a lefolyót a kád közepén helyezték el az ügyes tervezők, így annak mindkét végében kényelmesen hátradőlhetünk, élvezve a Pazar kilátást, ha netán ilyen szerencsében lehet részünk…

A Freedom egyébként még azért is nyújt páratlan szabadságélményt a számunkra, mert minőségi akrilból készült, így meleg hatása jóval tovább tart, lassabban hűl ki, így a hosszú fürdőzés élményét még tovább élvezhetjük, miközben a kád ergonomikus kialakítása, lekerekített formavilága a biztonság érzetével is megajándékoz bennünket.

A Freedom R világa éppúgy a szabadság élményét kínálja – letisztultan, minden felesleges sallang nélkül.

Nem véletlen a szlogen sem, miszerint a pihenés új dimenzióját élhetjük át ezekkel a mesés kádakkal, melyek egyenes vonalainak, minimál design – és stílusvilágának köszönhetően beilleszthetők bármely fürdőszobába, és nem beszélve arról, hogy szépségükön túl mennyire praktikusak is!

A mély benyomást keltő akrilkádakhoz ugyanis a praktikusságot is igen szem előtt tartó gyártó számtalan remek kiegészítőt is kínál, - mint például a padlón álló csaptelep, mely független a fürdőszoba kivezetéseitől, miközben a káddal együtt stílus egységet alkot.

Stílusért és szépségért a lengyel Marmorinnak sem kell a szomszédba mennie! A többszörös dizájn díjas gyártó különleges öntöttmárvány szépségeiből komplett fürdőszoba koncepciókat alkotott, melyekhez elképesztően szép, egyedi formavilágokat tervezett meg saját, neves dizájnereivel.

Aki pedig azon aggódna, hogy ezek a látszólag is masszív, erős, vastag falú kádak – különösen öntött márványból – milyen elképesztően nehezek és súlyosak lehetnek – nos, számukra is tudunk szolgálni egy jó hírrel, mely szintén korunk egyik egyedi újdonsága a számos innováció térképén.

A Marmorin kifejlesztett ugyanis egy új anyagot, mely hosszú évek kutatási eredményeinek köszönhetően egyesíti a rendkívüli tartósságot, a kivételes könnyedséggel a LIGHTCAST névre hallgató anyag egyike a MARMORIN legjelentősebb technikai vívmányainak és egyedi teljesítményeinek.

A titok az üvegszálakban rejlik, valamint a speciális alapanyagokban és a külső gél bevonat rétegben. Az így készült termékek felülete javítható, ha netán lepattanna kádunkból egy darabka azáltal, hogy egy nehezebb tárgyat ráejtünk, illetve a magas hőszigetelésnek köszönhetően a ládban lévő víz hőmérséklete is állandó marad.

A mai, innovatív térben álló kádak tehát tartósak, könnyűek, szépek, és praktikusak is egyszerre – így bármelyik nyerő választás lehet! A jó hír pedig, hogy cikkünkben bemutatott modellek egytől egyig kaphatóak üzleteinkben!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

 

  Csábító luxus a Villeroy&Bock egyedi innovációival

Trendben a fürdőben

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK