A fürdőszoba kényelme 5 pontban

A fürdőszoba kényelme 5 pontban

Egyre többet olvashatunk manapság a szép, dizájnos, modern kialakítású fürdőszobákról. Azonban eközben a praktikumról, a kényelemről már kevesebb szó esik. Nézzük meg most tehát azt, hogy egy mai, kortárs fürdőszoba milyen kényelmi megoldásokat tartalmazhat!

Mivel manapság a fürdőszoba sem afféle „kiszolgálóhelyiség” már, hanem újra teljes értékű szobaként, helyiségként funkcionál az otthonunkban, így azon túl, hogy esztétika, dizájn szempontból is harmonizáljon a többi helyiséggel és annak berendezéseivel, egyáltalán nem mellékes az sem, hogy kényelmi szempontból mennyire érezzük majd otthonosnak, életvitelünk szempontjából mennyire illeszkedik hozzánk, milyen praktikus, egyedi, kifejezetten ránk szabott megoldásokkal bővelkedik.

Ezúttal a teljesség igénye nélkül mutatunk néhányat, melyből remélhetőleg mindenki talál magának egy-két éppen hozzáillő ötletet!

1. A higiéniáért, a biztonságunkért: termosztátos és infrás csaptelepek

Sajnos, sokszor a csaptelep vásárlás az, amit utoljára hagyunk. Az építkezés vagy a fürdőszoba felújítás büdzsé vége felé közeledve, olykor bizony megelégszünk a legolcsóbb, legegyszerűbb modellekkel is, miközben fel sem mérjük, hogy éppen a csapok azok, amelyek mindennapi használatukkal kényelmessé tehetik életünket.

A termosztátos csaptelepekkel többé nem kell hosszasan állítgatnunk a megfelelő vízhőmérsékletet, vagy ugrálni a csap alól fürdés vagy zuhanyzás közben, ha túl hidegre, vagy pedig túlságosan forróra sikerül a víz hőmérséklete. Köszönhetjük mindezt a termosztátnak, mely kiegyenlíti a vezetékben a víznyomás és a vízhőmérséklet ingadozásait, biztosítva ezáltal, hogy mindig az általunk beállított, kívánt hőmérsékletű víz folyjon a csapból. Gyermekek számára is biztonságos, mert a csap külseje sosem forrósodik fel, és nem is engedi 30 Celsius foknál magasabb hőmérsékletű víz folyását, ha úgy szabályozzuk. Ráadásul még takarékos is: mivel a hőmérsékleti blokkoló gomb használatával megakadályozhatjuk, hogy túl forró víz folyjon, ez persze ki is oldható – illetve jelentősen lerövidül a beállítás ideje, így nem folyik el feleslegesen sok víz.

Infrás csaptelepekkel találkozhatunk többnyire a bevásárlóközpontokban: ezek egyszerre higiénikusak és egyben víztakarékosak. Mindössze csak alá kell tartanunk a kezünket, s ahogy közeledik kezünk az érzékelőhöz, úgy kezd el folyni a víz, majd automatikusan el is zárja azt a benne lévő elektronika, amint végeztünk a kézmosással. Otthonunkban leginkább a konyhában lehet nagyon praktikus, főzés vagy sütemény sütés közben, hiszen így nem kell maszatos kézzel hozzáérnünk a csaptelephez.

2. Perem nélküli, nyitott öblítésű, gyűrűs WC-k

Mit is tudnak ezek? Nos, ez speciális öblítési mód, ahol pofon egyszerűvé válik a WC tisztán tartása, nincsenek ugyanis nehezebben hozzáférhető üregek, ahol meg tudna telepedni a piszok, szennyeződés vagy a vízkő. Az öblítés ugyanakkor kevesebb vízzel is higiénikusabb, könnyedén hozzáférhető minden egyes felület, és szépen tisztán tudjuk tartani, az agresszív tisztítószereket nélkülözve is.

3. Zuhanyfolyóka

A modern, zuhanytálca nélküli, egyedileg épített zuhanykabinok kialakításához a zuhanyfolyóka a tökéletes megoldás a vízelvezetésre. Kényelmes, mert nem kell átlépni semmilyen peremet, a víz mégis szépen el tud folyni. Ugyanakkor esztétikus is, mert megmarad a szép csempe, padlóburkolat egységes látványa, melynek színét, mintáját nem tör meg semmilyen más elem. Fontos, hogy ügyeljünk a zuhanyfolyóka szakszerű beépítésére, így akkor a folyókán túl a padló mindig száraz marad.

4. Babafürdető szék a kádunkba

A fél év körüli babák már próbálnak ücsörögni, ám azért ez a testtartás még bizonytalan a számukra. A fürdőkádban épp ezért még folyamatosan fogni kell őket, nehogy bármi bajuk essen. Léteznek azonban a kád aljára letapasztható babafürdető székek, melyekben stabilan tudnak ülni, biztonságosan tudnak fürdeni, pancsolni. Magára hagyni természetesen itt sem szabad a babákat, viszont el tudjuk őket engedni, hagyhatjuk nyugodtan játszani, így nekik is élvezetesebb, és nekünk sem olyan fárasztó az esti fürdetés.

5. Ülőke a zuhanykabinban

Szintén nagyon kényelmes megoldás a zuhanykabinokba szerelhető, lehajtható-felnyitható zuhanykabin ülőke, melyet egyetlen mozdulattal felnyitunk, ha épp szükség van rá, és szintén egy mozdulattal el is tüntethetünk, ha már útban lenne. Kényelmesebbé, biztonságosabbá teszi a lábak megmosását, hölgyek számára az epilálás, borotválkozás folyamatát, de ha egy fürdési élményt szeretnénk a zuhanyzóban, arra is tökéletes szolgálatot nyújt. Ezt akár utólag is beszerelhetjük, 150 kg teherbírással rendelkezik, ám nagyon fontos, hogy stabil, nagy teherbírású falra legyen felszerelve.

És mindez még csupán néhány apróság, de ha hasonlóan kényelmes ötletekre, egyedi tippekre, berendezési ötletekre vágyik, akkor látogasson el a VS Fürdőszoba üzleteibe, ahol hozzáértő munkatársaink készséggel segítenek Önnek, és igyekeznek megoldani bármilyen felmerülő problémát!

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Mit válasszunk a légies, minimál fürdőszoba enteriörbe?

6+1 ötletes tárolási megoldás a fürdőszobában

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK