6+1 ötletes tárolási megoldás a fürdőszobában

6+1 ötletes tárolási megoldás a fürdőszobában

A fürdőszobában szinte soha nincs elég hely. Sokszor a lakás legkisebb helysége, mégis nagyon sok mindennek kell elférnie benne. A reggeli rohanásban pedig minden perc számít: értékes időt takaríthatunk meg, ha okosan tároljuk és rendszerezzük használati tárgyainkat!

Igazán lényeges, hogy jól érezzük magunkat fürdőszobánkban, hiszen minden napot itt kezdünk el és itt fejezünk be. A kellemes környezet elengedhetetlen feltétele a rend és a higiénia, azaz mindennek legyen helye, praktikusan, okosan pakoljuk el kedvenc piperecikkeinket, a törölközőket, sminkcuccokat, és még sorolhatnánk…

1. tippünk: az okos helykihasználás, apró, jól irányzott polcokkal

Az egyik legfontosabb tanácsunk, hogy maximálisan használjunk ki minden helyet! Gondolunk itt a legkisebb sarokra, zeg-zugokra is, hiszen a fürdőszobai kellékek nagy része olyan apró, hogy egy keskeny polcon is elfér. Olyan helyen is polcozhatunk, ami elsőre eszünkbe sem jutna: kiváló megoldás az ajtó felett elhelyezett polc. Nemcsak remekül kihasználjuk vele a teret, de jól is mutat!

A polcok lehetnek fából, fémből, vagy akár üvegből, attól függ, milyen stílusú a fürdőnk. Az áttetsző, üveg felületek például légies hatást keltenek, elkerülhetjük a túlzsúfolt tér érzetét. Minél keskenyebb polcokat tervezünk, annál nagyobb terünk marad, és a kozmetikumoknak nincs is szükségük széles helyre.

2. Tárolók, kosarak – jó szolgálatot tesznek az apróságok rendszerezéséhez

Érdemes beszerezni különböző tárolókat a pici dolgoknak: kosarakat, vagy üvegeket, akár befőttes üvegekből magunk is készíthetünk egyedi és jópofa tartókat. Így sokkal könnyebb szelektálni és keresgélni az apró kütyük között.

3. Használjuk ki az eddig kihasználatlan tereket is!

Extra tároló helyet találhatunk még a WC tartály fölött, esetleg a kád körül. Használhatunk fonott kosarakat, fémpolcokat, állványokat, akár még kreatív, festett virágcserepekben is tárolhatjuk a holmikat. A törölközőtartókat érdemes az ajtókra szerelni, így nem vesznek el helyet a szekrények, vagy polcok elől. Sőt, az is nagyon ötletes megoldás, ha a polc alját is hasznosítjuk: ide is felrögzíthetjük a törülközőtartót.

Ha magas a mennyezet, mindenképp használjuk ezt is ki: terjeszkedjünk felfelé a polcokkal és szekrényekkel. A magasabb helyekre a ritkábban használt dolgokat tegyük, hogy ne kelljen naponta létrát mászni.

4. Dekoratív és mutatós is, nem csupán praktikus: a csempe burkolással ellátott, süllyesztett polcok:

Kreatív és mutatós megoldás, ha a falba süllyesztett, csempével burkolt polcokat tervezünk. Stílusos és egyedi, a fürdőben szinte bárhol kialakítható, még a zuhanyfülkében is. A falfülke lehet egy egyszerű bemélyedés, melyet célzott világítással és mintás csempével - például mozaikkal - gyönyörű, dekoratív elemmé varázsolhatunk, és még pakolófelületet is nyerünk. Ha nem csak az alsó síkot szeretnénk használni, akkor akár be is polcozhatjuk, üveg vagy kő polcokkal.

5. Ügyes térelválasztó – dupla funkcióval?

Ha a WC is a fürdőben kap helyet, célszerű beiktatni egy térelválasztó elemet. Így az ajtóból nem rögtön ide látunk, és persze az sem utolsó szempont, hogy extra tároló helyet biztosít. Maga a térelválasztó lehet egy egyedileg készült keskeny, kihúzható fiókos tároló szekrény, mely kiválóan alkalmas például a WC papírok, törlőkendők, tisztítószerek elpakolására.

A fürdőszobai bútorok kiválasztása az a terület, ahol a legtöbb helyhez juthatunk, tehát mindenképpen gondosan tervezzük meg, hogy milyen bútort vásárolunk. Szerencsére ma már széles választékban állnak rendelkezésre gyönyörű és praktikus fürdőszobabútorok, melyekből mindenki megtalálja a saját igényeinek, stílusának leginkább megfelelőt. Az alsó szekrényeket legjobb, ha a falra szereljük, így sokkal könnyebben tarthatjuk tisztán a padlót. Remek variációkat találhatunk falra szerelhető szekrényekből például a Siko és a TBoss fürdőszobabútorok között.

6. A jól megválasztott fürdőszobabútor rejtett polctartós tükörrel – szintén észrevétlenül sok helyet takarít meg!

Ha kicsi a fürdőnk, a mosdó fölé tükör helyett érdemes olyan felső szekrényt választani, melynek tükrös előlapja van. Ide kényelmesen bepakolhatjuk az apróbb dolgokat, esetleg gyógyszereket, amiket nem lenne jó, ha kisgyermekünk elérne. A klasszikus alsó és felső szekrényeken kívül rengeteg kiegészítő bútor közül is válogathatunk, melyek számtalan változatban, formában és színben állnak rendelkezésünkre. A lehetőségeknek csak a fantáziánk és fürdőszobánk paraméterei szabnak határokat. Nagyon praktikusak a fiókos elemek, minél több kis fiók van benne, annál jobb! Sőt, mi még előszeretettel ajánljuk a rekeszes fiókokat is, vagy a külön is kapható fiókba illeszthető többrekeszes elosztókat, ezekben nagyon jól rendszerezhetjük szépítőszereinket, mindennek meglesz a helye. Vásárláskor persze érdemes figyelnünk a harmóniára is: hogy a kiválasztott fürdőszobabútor összhangban legyen majd a csempével és a kiegészítőkkel is.

6+1. Színes varázslat a derűs reggelekért

Aki a pasztellszíneket, vagy éppen az élénk, erőteljes árnyalatokat kedveli, feldobhatja a fürdőszobáját színes tárgyakkal, dekorációval. Lehet élénk színű akár a fogmosó pohár is, de színes kiegészítőket, tárolókat is vásárolhatunk a hófehér polcokra. Érdekes kontrasztokat hozhatunk létre a színek és textúrák játékával, kombinálhatjuk például a fémet üveggel vagy műanyaggal, esetleg variálhatjuk a matt és fényes felületeket.

Némi kreatív tervezéssel mindenki kialakíthatja az otthona adottságainak leginkább megfelelő, stílusos és praktikus fürdőszoba berendezést.

Ha ellátogat a VS Fürdőszoba bemutatótermeinek egyikébe, ott biztos, hogy további inspiráló ötletekkel, és hozzá profi szakmai tanácsokkal segítjük a döntését. Nálunk élvezettel rendezheti be funkcionális, ugyanakkor szép, hangulatos fürdőszobáját!

 

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:

Fürödjünk, zuhanyozzunk? Milyen kádat, zuhanyrendszert érdemes választani?

Innováció és Otthon? Az idei őszi Otthon Design Kiállításon bemutatjuk...

 

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK