5 hasznos tipp, amire feltétlen érdemes figyelni az új fürdőszoba kialakításakor!

5 hasznos tipp, amire feltétlen érdemes figyelni az új fürdőszoba kialakításakor!

A szép és dekoratív dizájn nyilván nem minden – egy fürdőszoba kialakítása nagyon sok körültekintéssel és odafigyeléssel jár, ha az ember azt szeretné, hogy hosszú távon jól működjön, és ne kelljen idő előtt újra szétverni, vagy felesleges javításokra költeni újfent…

Most 5 lényeges pontba szedtük össze Önöknek – mint laikus felújítóknak – azt a néhány dolgot, melyek valóban lényegesek és nagy segítségünkre lehetnek egy fürdőszoba felújítás illetve kialakítás során – hogy a felújítás sikeres, eredményes – és mindemellett ne egy merő stresszforrás legyen….

Nem győzzük tanácsolni ügyfeleinknek, hogy

1. Rendeljék meg a kiválasztott burkolatokat, csempét időben – ahogyan minden más, lényeges anyagot is a fürdőszoba kialakításához!

Miért olyan fontos ez? Leginkább azért, mert a csempéket, burkolatokat többnyire távoli országokból szállítják – hiszen a spanyol, olasz, vagy éppen lengyel csempegyárak igen népszerűek hazánkban is, és mi itt a VS fürdőszoba üzleteiben is természetesen forgalmazzuk a márkás külföldi gyártók termékeit. Amik nemcsak gyönyörűek, trendik és magas minőséget képviselnek – hanem valóban ezekből azországokból származó gyárakból érkeznek, kamionnal, melynek van egy szállítási ideje.

2. Kád és zuhanyzó beépítésénél… nehogy érvényét veszítse a garancia!

Nagyon lényeges, hogy amikor egy kész, egy bizonyos gyártótól vásárolt kádat vagy zuhanykabint építettünk be, legyünk tisztában annak pontos folyamataival, legyen szakszerű a beépítés – hiszen a termék így fogja megőrizni majd a garanciát, amit az esetleges meghibásodás esetén majd érvényesíteni tudunk.

Pl.: a Ravak cég kádjait és zuhanykabinjait a gyártó saját szakemberei is beépíthetik, s ahol kínál ilyet a gyár – azt mindenképp érdemes kihasználni, de legalábbis feltétlen járjunk utána, hogy az adott termék beépítésekor mire kell majd nagyon ügyelni, hogy a garanciáját megőrizze.

3. A WC tartályhoz válasszuk mindig a megfelelő nyomólapot!

Bizony, a WC tartályok beépítése esetében is érdemes odafigyelni és körültekintően eljárni: nem mindegy ugyanis, hogy melyik tartályhoz melyik nyomólapot választjuk!

Ezeket természetesen mindig az adott termék dönti el, s ebben szakértő munkatársaink mindig segítenek az üzleteinkben – éppen ezért jó, ha inkább kérdezünk, ha valamiben nem vagyunk biztosak, nehogy olyan terméket válasszunk, ami aztán nem kompatibilis a másikkal, mert az könnyen a termék idő előtti meghibásodásához fog majd vezetni…

4. Az új, csavarodás-mentes és tartós gégecsövekkel sok bosszúságot megspórolhatunk!

Gégecsőből is kapható millió változat: természetesen a legolcsóbbat is beszerezhetjük a barkácsáruházak kínálatából, ha már kifutottunk a költségvetésünkből – mi azonban azt tanácsoljuk, ne hagyja a legutolsó utáni pillanatra az olyan, apróságnak tűnő, ám nagyon is lényeges dolgok beszerzését, mint amilyen a zuhany - illetve kád csaptelep, vagy a hozzá tartozó gégecső! Elvégre ezeken naponta több alkalommal is használjuk, és hiába gyönyörű a csempe, ha a csap már egy év után tönkremegy, vagy idegesítően sokszor megcsavarodik egy-egy fürdés vagy zuhanyzás közben. Egyébként is, a legtöbb, általános gégecső egy-két évig bírja, szóval, ezek amúgy is hamarosan cserére szorulnak. Választhatunk azonban tudatosan is: a Grohe és a Hansgrohe kínálatában már megtalálhatóak a kifejezetten erős, tartós, szuper csavarodás-mentes gégecsövek.

Mennyiben másak ezek, mint a többi? Nos, abban, hogy sokkal rugalmasabbak, nem törik meg az anyaguk, és nem csavarodik folyton a használat közben, ami – valljuk be – kit ne idegesített volna már? Ráadásul ezek a termékek még pluszban könnyen is tisztíthatóak – ami szintén nagy öröm a dolgos mindennapok során…

5. Rend a lelke... gondoljunk a tárolásra is!

Hibába gyönyörű és dekoratív, legújabb design szerinti a kád vagy a mosdó, ha méretét vagy formáját tekintve nem fér el jól a fürdőszobánkban.

A fürdőszoba helyes ergonómiája ugyanis nagyon fontos: hiszen kinek jó az, ha nem fér hozzá rendesen a mosdóhoz fogmosás közben, vagy a gyönyörű nagy kádtól már semmilyen fürdőszoba bútor, szekrény, vagy éppen a szennyes tartó nem fér el rendesen…

Ha kis fürdőszobával rendelkezünk, akkor érdemes már a mosdóválasztásnál körültekintőnek lenni, és olyan mosdót választani, ami pultra illetve szekrényre is ültethető - melyben majd a tisztasági szereket, pipere holmikat tárolhatjuk.

Az egyedileg épített mosdópultokhoz is könnyedén találunk ma már ilyen, beépíthető mosdókat, melyek sok esetben akár egyedi méretre és vághatóak, így nem kell lemondanunk sem a személyes elképzelésünkről, sem pedig a praktikus tárolásról sem…elvégre rend a lelke mindennek!

 

Ha tetszettek tippjeink, tartson velünk legközelebb is itt a VS Fürdőszoba blogján, hiszen további hasznos fürdőszoba felújítási ötletcsokorral készülünk – ezúttal a fürdőszoba ergonómia lesz majd főszerepben…

 

 

VSINFOVONAL

 Hívjon minket: 0630/194-0858

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK