10 könnyen betartható trükk, hogy a kisméretű fürdőszoba nagyobbnak tűnjön

10 könnyen betartható trükk, hogy a kisméretű fürdőszoba nagyobbnak tűnjön

A leggyakoribb gond a hazai fürdőszobákkal nem más, mint a méret. (És most tekintsünk el a penész, a rosszul szigetelt ablakok, vagy a hő-híd problémáitól, mert ezek a megfelelő minőségi termékekkel és igényes szakmunkával helyrehozhatók, kiküszöbölhetők.) A helyiségek mérete azonban többnyire adott, ám számos remek trükk létezik, melyekkel nem csupán optikailag, hanem ténylegesen tágasabbá varázsolható az aprócska fürdőszoba!

Az optikai trükköket már jól ismerjük, azonban röviden érdemes ezeket is feleleveníteni. Na és a tárolás? Elképesztő, hogy mennyi minden múlik a jól megtervezett, jó helyre beépített tároló megoldásokon. Nézzük a 10 legismertebb trükköt, melyekkel a kis terű fürdőszoba is tágassá – de legalábbis élhetővé válik!

  1. Fény, fény, és még több fény!

Ha egy helyiség világos, lehet akármilyen kicsi is, mindenképpen tágasabbnak, szellősebbnek látjuk. Bármilyen kicsi is a fürdőszobánk, ha ablakkal rendelkezik, már tulajdonképpen nyert ügyünk van! Azonban, ha nincs ablak kialakítására lehetőség, érdemes egy nagyobb méretű, világító tükröt elhelyezni a helyiségben.

Éppígy a csempe is remek fényforrás lehet: a fényes, világos, nagyméretű lapok szépen visszaverik a fényt, melyeket jól elhelyezett lámpákkal és derítőfényekkel még barátságosabbá, derűsebbé tehetünk.

  1. Kis fürdő – nagy tükör?

Ahogyan optikai trükk a nagy méretű csempe elhelyezése a falakon, úgy a nagy, akár egész falfelületet beborító tükrök is a tágasság érzetét keltik a helyiségben. Ezenkívül, a helykihasználás terén is remek opció, még akkor is, ha szimpla mosdót tudunk csak elhelyezni: hiszen, ha túlnyúlik a tükör a mosdón, akkor amíg az egyikünk éppen fogat mos, a másikunknak van lehetősége fésülködni, sminkelni a másik oldalon. Máris megnőtt a fürdőszoba tere – optikailag és funkcionális értelemben is!

  1. Ragyogás mindenekfelett

A csillogó, fémes kiegészítők szintúgy növelik a tér érzetet, azáltal, hogy felületük összegyűjti, majd visszaveri a fényt. Egy-egy szép, fém hatású, krómozott fürdőszobai kiegészítő még inkább feldobhatjuk, glamúrossá, ragyogóvá tehetjük az aprócska fürdőt…

  1. A jól lerakott burkolat vezeti a tekintetünket

Azon túl, hogy milyen méretű, színvilágú a kiválasztott csempe, nagyon sok múlik azon is, hogyan van lerakva a térben. Az egyszerű, de gyönyörű, minőségi burkolat-családok változatos elemeiből horizontális vagy vertikális csíkozást, de akár kontrasztos megoldásokat is létrehozhatunk. Ha vízszintesen, horizontálisan fektetjük egymás mellé a lapokat, akkor optikailag szélesebbnek látszanak a szűkebb terek, vagy akár funkciójukat tekintve az egyes tér-részek ilyen módon is elválaszthatók egymástól – mint például a WC vagy a mosdó környéke, esetleg a zuhanyzó tere.

  1. Egyetlen szín különböző tónusai

Szerencsére, a burkolatgyártók ma már igen változatos lapcsaládokat kínálnak, rendkívüli formai, méret –és színbeli változatossággal találkozhatunk ma a csempe piacon. Több gyártónál is megfigyelhetjük már a katalógusfotókon is, ahogyan egyetlen finom árnyalaton belül játszadoznak a különböző mintákkal, a fémes vagy fa elemek berakásával, vagy a változatos dekorokkal, melyeket - ha jól rendezünk el a síkokban és a terekben - egészen egyedi, optikailag olykor elképesztően látványos és erőteljes hatásokat érhetünk el, akár egyetlen szín különböző árnyalataival, vagy a homogén színek méretbeli változatosságát kihasználva a falakon.

  1. Ne féljünk a nagyobb mintáktól sem!

A nagyobb minták, a szélesebb, vízszintes csíkozás, vagy az óriás fotóhatású virágok is képesek becsapni szemünket, és nagyobb kiterjedésűnek mutatják a teret, mint amilyen az valójában. Ugyanakkor a kisebb mintákat nagyobb felületen textúrákkal, anyaghatásokkal is kellemesen kombinálhatjuk.

  1. Praktikus, egyedien átgondolt fürdőszobai kiegészítők

Már miért is kellene a hagyományos módon felhasználnunk az egyes fürdőszobai kiegészítő berendezéseket? Ha nem szeretnénk például a mosdó alját telepakolni, vagy túl sokat áldozni egy drágább fürdőszoba bútorra, akkor felszereltethetünk például egy könnyed fém vázat a mosdó alá, melyen egy áttetsző, légies üvegpolc remek tároló helyet biztosít a friss, ropogós törölközőinknek, vagy akár a WC papír is mindig jól látható helyen lehet itt.

  1. Okos helykihasználás, avagy gondolkodjunk irányokban!

Ha kifejezetten szűk, de formáját tekintve például hosszúkás a fürdőszoba, akkor a falra szerelt, keskeny profillal rendelkező mosdó, egy oldalirányban felszerelt csapteleppel – tökéletes és egyben kényelmes megoldást nyújthat.

  1. Praktikus tárolás, rejtett, okos megoldások

Akár kicsi, akár nagyobb – a fürdőszoba minden esetben sok apró holmi, piperecucc, tisztító- és tisztálkodószer otthona is egyben, különösen, ha nagy a család. Egy jól átgondolt fürdőszobabútor tökéletesen alkalmas ezen gondok megoldására, melynek fiókjai osztott tároló egységekkel még nagyobb rendre, rendszerezésre ösztönöznek. A falra függesztett bútorok, tárolók pedig növelik is optikailag a teret, miközben a napi takarítást is megkönnyítik azáltal, hogy a padló szabadon marad.

  1.   Kombináljuk a fürdés és a zuhanyzás kérdését!

Végül, de nem utolsósorban a kis terű fürdőszobák egyik legnagyobb fejtörését mindig a kád avagy zuhanyzó kérdés eldöntése okozza. Többségében ilyenkor a zuhanykabin mellett döntsünk, pedig miért is ne kombinálhatnánk a kettőt?

A kád és zuhanyfülke akár egyetlen helyen is használható és kiélvezhető, ha egy jó paravánnal, egy szép áttetsző üveglappal elválasztjuk a tér többi részétől, akár a WC-től – mely fölött akár remek beugró polcokat is kialakíthatunk – habár, ez már egy másik ötlet lenne…

Nos, igen, még ezen kívül is számos jó ötletünk van, melyeket szívesen megosztunk Önnel személyesen! Hozza el hozzánk fürdőszobája alaprajzát, és mi kihozzuk belőle Önnek a legtöbbet, amit csak lehet! A VS Fürdőszobaszalon üzletei és munkatársai akkor is várják Önt szeretettel, ha csupán ötletet, fürdőszoba tervezést, vagy néhány okos, eredeti megoldást szeretne…

További cikkeink, melyek érdekelhetik Önt:  

 Takarékosság a fürdőszobában? Íme 4 nagyszerű tipp a spóroláshoz! 

 Csempe trendek a javából - élőben, kézzelfoghatóan, berednezési ötletekkel 

VSINFOVONAL

Hívjon minket: 0630/194-0858

Áruátvétel, házhozszállítás

LABLECHIRLEVEL

Hírlevél feliratkozás

Elfogadom az adatkezelési feltételeket*  
cookielaw
 
GYÁRTÓK